28 Ekim 2018 Pazar

SA7041/AyS15: Kırağı Çalan Çağ

"Meydan; avret yerlerine kadar soyunmuş ruhlar cehennemi."


Kimse dışından ağlamıyor. Çocuklar bile. Bakışları, kurumuş gözpınarlarının kırağı çalan hırçın kış rengi sarmış. Bu çağ silindirik. Bu çağ dağları kesiyor. Bu çağ ruhları eritiyor. Bu çağ kırağı çalan bir çağ. Ki nefesler tutulmuş. Cehennemin çığlıkları her kulakta fısıltılarla çoğalıyor.

Hangi fotoğraf, hangi duygu, hangi öfke kurumuş gözpınarlarının içinde doygun? Aç kaybolmuşluklar içinde insan. Türünden doğasına kadar sıradanlığın dışına taşan insan. Sıradanlığın akışkanlığına vurulmuş prangalar. Köylerden kentlere yayılan bir veba. Kentlerden köylere doğrulan bir arsız yaygara.

Ölümün çağıran kurtarıcılığı gözpınarlarının içine sinmiş. Ölüm; kurtarıcı. Öldürmek; kurtarmak. Gömülü hırsların için için tetiklediği kasırgalar. Donanmış eli silahlı fedailer.  Dili silahlı fedailer. Ruhu silahlı fedailer. Öldürmek için, öldürüp kurtarmak için hayattan. Hayat; iğdiş edilmiş bir bozkır. Çırağı yemiş bir soyulgan.

Kimse dışından ağlamıyor. Ağlamak; unutulan bir sızı. Haykıran, bağıran, birer köşede unutulmak yerine meydanda. Meydan; avret yerlerine kadar soyunmuş ruhlar cehennemi. Ar yok; arlanma yok. Ağlamak gibi kökünden kurumuş.

Bugün, bu çağ ölü ruhların dirilere bıraktığı cehennemin dizlerinin dibinde diz çökmüş. Bakışlar karanlık, dişler parlak, iğdişler soysuz nesiller doğuruyor. İğdiş; putperest, satanist.  Kadın değil, erkek değil. İğdiş; soysuz şeytan. İğdiş ürüyor; iğdiş, iğdiş ediyor insanı. İnsan; hayvandan daha aşağı.

Merhamet, ölümün yok eden çağrılarına kapılmış. Fedailerin dalkılıç kurbanı münevver. Fedailer münevver. Münevverler fedai. Münevveri karanlıkla aydınlatan soysuz iğdiş. Münevver; çürümüş, kokuşmuş üreme organı.

Üreme organından yakalanmış münevver. Çağın kaskatı acımasızlığında bir fedai. İğdiş şeytanın soyuna yaslanmış. İnsana düşman. İnsan'dan olana düşman. Allah'tan gelene düşman. Münevver; Esfele Sâfilîn.

Kimse dışından ağlamıyor. İçinden ağlamayı bilmiyor. Kimse bilmiyor doğrultacak olan ne? 

Münevver; iğdiş edilmiş. Ağlamayı öğretemeyen iğdiş. Öğretmeye çabalayan İblis. İblis; ağlamaz.

İblis; muzaffer...

Kırağı Çalan Çağ; Allah'ın azabına mahkûm....


Aykut Seçkiner, Sonsuz Ark, 28.10.2018, Kırağı Çalan Çağ

Aykut Seçkiner Yazıları




Çağ İnfüzyonları

İnfüzyon; Bitki parçaları üzerine kaynar su dökülüp kapalı bir kapta ve su banyosunda sık sık karıştırarak 5 dakika tutulması ve ağzı kapalı durumda soğutulması sonucunda tülbent veya süzgeç yardımıyla süzülmesi işlemi. 2. Serum fizyolojik gibi fazla miktarda olan sıvıları basınç altında olmaksızın, yalnız hava basıncıyla beden boşluğu içine, deri altına, dokular arasına, damar içine akıtma işlemi.

Kırağı; Atmosferik sinir tabakadaki hava partiküllerinin efektif buhar basıncının, yüzeyin sıcaklığına ait buz üstünde donmuş buhar basıncından daha alçak olması sonucu, havadaki su buharının soğuk yüzey ve/veya cisim üzerinde yoğuşarak katı feyze geçmesidir.



Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı