19 Temmuz 2018 Perşembe

SA6517/KY13-AO192: Bir Rüzgar Gibi Gelip Geçiyor Hayat

"Hayat bir dolap beygiri gibi hep döner durur.. Geceler günü, gün geceyi çağırır durmadan..."


İnsan üç değişik evreden geçer.

1- Çocukluğu da kapsayan gençlik evresi; 

Bol hayallerin, gönülden sevmelerin, kızgınlıkların, sevinçlerin, ideallerin, beklentilerin, hedeflerin olur. Yorgunluk nedir bilmez, güzel bir gelecek hesabıyla koşuşturup durursun. Beklentilerinin gerçekleşmesi için umutla bakarsın geleceğe..

2-Orta yaş evresi; 

Artık hayat seni hızla içine almaya başlar. Teslim olmaya başlarsın hayata. Attığın adımların bazılarını bir görev olarak kabul edersin. Hayatın zorluklarını sezmeye başlar, onlardan başarıyla çıkabilmenin yolunu ararsın. Ancak her geçen gün hayatının elinden çıkmaya başladığını sezersin. Hayat seni yönlendirmeye başlar. Umutların kaybolmaz ama omuzlarındaki yükün ağırlığını iyice hissetmeye başlarsın. O sorunların üstesinden gelmen halinde dingin ve mutlu bir hayata kavuşacağını düşlersin.

Geçen zaman zihnine iyiden iyiye yerleşmeye başlar. Yolda ilerledikçe sorunların git gide azalacağını hesap edersin. Mutlu, huzurlu günlerin yaklaşmakta olduğunu düşünüp, pembe rüyalar kurarsın.

3-Son evre; 

Hafızan sürekli geriyi takip etmeye başlar. Anılarının arasında kaybolurken geride kalan o uzun maraton kısa bir film gibi geçer hafızandan.

Dünyayı anlaman için önüne açılan her kapı, her şeyin bir "hiç"ten ibaret olduğu hissine kaptırır seni. 

Geriden gelenlerin coşkunu bozmak istemediğinden onların yaşam sevincine ortak olursun. Kendi geçmişini taklit yaparsın bir nevi. Yaşam gibi ölüm de bir başka renk vermeye başlar günlerine. Yaşama ve ölüme bir başka bakmaya başlarsın.

Kendini her yerde görür gibi olursun.. Üzüntü ve coşku sık sık kapına gelir dayanır. Yeşeren ve sonra solan bir çiçekten, düşen bir yapraktan, gökyüzünü kaplayan sisten, açan güneşten, yeryüzündeki bin bir renk ve sesten ortak paydalar bulursun kendinde. Hüznünü saklamak istersin..

Devranın akışına kendini bırakmaya başladığında hakikat seni kendi mecrasında sürüklemeye başlar.

Hayat bir dolap beygiri gibi hep döner durur.. Geceler günü, gün geceyi çağırır durmadan...


Adnan ONAY, 19.07.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı