23 Haziran 2018 Cumartesi

SA6370/PZ27: Tayyibe Düşman Olan Millete Düşmandır

"Tayyib hepimizin önümüze kattığımız, bize lider ol dediğimiz adamdır, o da vazifesini yapmıştır, daha iyisini de yapacaktır. Tayyibe düşman olan millete düşmandır. Tayyib ne yapmışsa millet için yapmıştır, gevezeliğe lüzum yoktur."


Tayyib kime, ne yapmış? Niye üstüne gidiyorlar bu kadar? Biz neler gördük 30'lardan 40'lardan bugüne kadar. Amerikası, İngilteresi, Rusyası, Almanyası bu memleketi parça parça ettiler. Sokaktaki gençler kime benziyor, müslümana benzetmemek için neler yaptılar, gün gün yaşadık, gördük. Birbirlerine vurdurttular o fidan gibi delikanlıları. 60'lı 70'li yıllarda aynı silahı bir gün sağcıya öbür gün solcuya verenleri bu millet bilmiyor mu sanıyorlar? Ne yapmış Tayyib, çocuklarımızı korumuş kollamış... Ne yapacaktı daha?

Gençler bilmez diyorlar, niye bilmezler, mekteplerde yüz sene, iki yüz sene, beş yüz sene evvelini anlatmıyorlar mı, bunları da anlatsınlar. Herkes dostunu düşmanını bilmese işler nasıl hallolacak? Bu arzın yüzünde herkes birbirine dost mu? Sen gözü dönmüş düşmanı evladına anlatmazsan kim anlatacak? Anlatsın devlet, mekteplerde anlatsın, televizyonlarda anlatsın. Televizyonu herkes seyrediyor, gelini, sabisi, nenesi akşama kadar yüzünü dönüp bakıyor anlatılanlara. İhmalkâr olmasın devlet.

Biz gözümüzü açamadık hiç. Müşküllerimiz çoktu. Geçim kaygısı, çocuk çocuğa başlarını sokacak bir oda bir mutfak ev tedarik etsek, tamamdı. Ona mukabil kalktık her seferinde zalimlere sandıklarda ses çıkardık. Gidin sandıklara reyinizi verin, Tayyibe verin, ondan başka adam mı var? Gecesini gündüzüne katmış Tayyib, memleketimi daha nasıl ihya ederim diye dolaşıp duruyor bütün dünyayı. Derdi ne? Demirel gibi dün dündür deyip gününü gün edebilirdi, niye etmedi? Niye bu kadar düşmanı var? Evladımız için değilse kimin için bu gayret? Allah için değilse ne için?

Erbakan'ı milletin davasının adamı diye tuttuk 70'lerden ta Tayyibe kadar; o da kalktı Tayyibe demedik laf bırakmadı, hak mıydı? Erbakan o gün kaybetti, gözümüzden düştü. Bu millet öyle ebediyete kadar sırtını vermez dayansınlar diye. İşte şimdi Erbakan'ın ne kadar adamı varsa Saadet'in içinde kalmış hepsi çıkmış Tayyibe karşı duruyorlar. Dursunlar, amma ne işleri var bu memleketin düşmanlarının yanında? Amerika, İngiltere, Almanya, Rusya, İsrail ne vakit dost oldular bu vatana?

O lanet var ya o lanet, o Amerika'nın adamı olan, 15 Temmuz'da bu memleketin nesi var nesi yoksa harap etti, evladını aldı katil etti, hırsız etti, riyakâr etti, zalim etti, anasına, babasına, kardeşine silah sıktırdı. Onun yanında duran kim var ise hepsi bu memleketin toprağına kurban olsun, o münafık eskiden de nasipsizdi, sevmezdik... cami cemaatından değildi onlar.. ama işte memleketi zulmün eline verenler onları da felah diye milletin nezdinde itibar sahibi yaptılar. Hepsi belasını buldu, Allah nasip ederse bulmaya devam edecekler.

Kürdün, Zazanın kimseden alacağı vereceği hesap kalmamıştır; Tayyip bunu yapmıştır. Tayyip bu memlekete huzur getirmiştir, hürmet getirmiştir, camilerin kapılarını ardına kadar açtırmıştır. Tayyibe laf söyleyecek olan önce kendi cibilliyetine baksın; kimle yatıp kalktığına baksın. Bu memlekette ahlak-namus, din-iman el kadar bezin altına saklanmıştı; bu memleketin kızlarını zorla soyup sokağa salıyorlardı, Tayyib kalktı dur dedi onlara... Dur dedi, herkes ne istiyorsa giysin dedi. Bu mudur Tayyibi kötü yapan? Namusun, dinin, imanın, vatanın yoksa sen ne için yaşarsın, şerefin ne işe yarar?

Tayyib hepimizin önümüze kattığımız, bize lider ol dediğimiz adamdır, o da vazifesini yapmıştır, daha iyisini de yapacaktır. Tayyibe düşman olan millete düşmandır. Tayyib ne yapmışsa millet için yapmıştır, gevezeliğe lüzum yoktur.



Piro Zaza,  23.06.2016, Sonsuz Ark, Üç Günlük Dünya

 



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.



Seçkin Deniz Twitter Akışı