22 Haziran 2018 Cuma

SA6360/KY13-AO182: Kandil'den Türkiye'ye Getirilen İki Paket İddiası ve Bir Hâtıra

 "Turgut Yılmaz’ı o gece televizyonumuzda konuk ettim ve program sonucunda kendisinden seçim tahmininde bulunmasını istedim."


Kandil’den Türkiye’ye iki önemli paketin getirildiği iddia ediliyor. Eğer bu haber doğruysa Erdoğan’ın oyları Pazar'a kadar ciddi şekilde yükselir. Zira teröre karşı elde edilen başarıyı seçmen oyla mükâfatlandırır.

Bu konuda bir hatıramı anlatayım;

1999 seçimleri öncesiydi. ANAP güven oylaması sonucu iktidardan düşmüş, ülkeyi seçime getirmek için Ecevit başbakanlığında azınlık/seçim hükümeti kurulmuştu..

Ecevit’in azınlık hükümetine Öcalan’ı paketleyip teslim ettiler. Bence bu önemli bir olaydı ve kamuoyu arkaplanını irdelemeden bunu Ecevit’in kâr hanesine yazıyordu. Görüştüğüm birçok vatandaştan edindiğim intiba bu olayın sandıkta Ecevit’i 1. parti yapacağı şeklindeydi..

O günlerde ANAP genel başkanı Mesut Yılmaz Rize’ye gelmişti. Her gelişinde yanında olan kardeşi Turgut Yılmaz yine onunla birlikteydi. Turgut Yılmaz, ANAP’lılar tarafından sözüne son derece itibar edilen, seçimlerde oyun kurucu rolünde olup, partinin seçim stratejilerini belirleyen biri olarak tanımlanıyordu..

Turgut Yılmaz’ı o gece televizyonumuzda konuk ettim ve program sonucunda kendisinden seçim tahmininde bulunmasını istedim.
 

Bunun üzerine Yılmaz,bana “Sen nasıl görüyorsun?” diye sordu, cevap vermekten kaçındım, sıkıştırınca seçimde Ecevit’in Partisi olan DSP’nin 1. Parti, ANAP’ın ise 3.veya 4. Parti olacağını belirttim. 

Turgut Yılmaz bozuldu; ANAP’a karşı olan bir tv olarak mimlendiğimiz için birazda hiddetlenerek, oldukça kendinden emin bir şekilde itiraz etti ve, “Var mısın iddiasına işte şuraya yazıyorum sonucu?” diyerek, önündeki kâğıda ANAP’ın 1. Parti olacağını, DSP’nin ise 3.veya 4. Parti olacağını yazdı..

Yazdığı kâğıdı program sonunda alıp sakladım..

Seçimler olmuş ve DSP seçimlerden 1. Parti olarak çıkmıştı. ANAP ise DSP’nin 1995 yılındaki seçimlerdeki yerine yani 4. sıraya düşmüştü..




Adnan ONAY, 22.06.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı