21 Haziran 2018 Perşembe

SA6351/KY1-CÇ514: 'Lafın Gelişi' Türünden Şeyler ve 'Gelbakayımince'

"Hani ben olsam böyle derdim.. adım fırıldağa çıkmaz, 'lafın gelişi' türünden bir söyleyişin milletin hafızasına mıh gibi çakılmasına izin vermezdim."


Sayın 'gelbakayımince' tüm samimiyetimle diyorum ki ben ölmemiş birinin son sözünü söylemediğine inanır ve bu yüzden "Dün böyle diyordun şimdi böyle diyorsun!" demem.. ta ki dün söylediklerinden rücu ettiğini ilan etmiş olsun..

Ben sizden "Dün başörtüsüyle ilgili meclisin aldığı karar için bu bir cumhuriyete meydan okumaktır! demiştim bu faşizm bu zorba demeç için sizlerden özür dilerim!" türünde bir tevbe duymadım.. işte bu tavrınızdan ötürü size itimat etmiyorum..

"Parti başkanı cumhurbaşkanı doğal adayıdır, kaçamaz!" düşüncemde yanılmışım, demek yerine 'Siz hep partisiz cumhurbaşkanı dediniz ben de hep sizi destekledim!" dediğiniz için size itimat etmiyorum.. ve daha niceleri itiraf ettiğiniz gibi "lafın gelişi" türünden şeyler.. 




Sizi dün söylediklerinizin tam zıddını söylemenizden ötürü değil hiç olmamış gibi tavır takınmanızdan ötürü kınıyor ve inandırıcı bulmuyorum.. 

Bu fırıldak tavra itimat etmemin bir yolu yoktur.. var istersen 55'den fazla namaz kılmış ol. 

***

CHP'nin HDPKK'yla kol kola olmasına şaşıranlara şaşırdığımı itiraf edeyim.. HDPKK kürtlerin CHP'sidir bir araya gelmelerine özde bir engel yoktur ki.

***

Sayyın 'gelbakayımince' şimdi ben senin yerinde olsam dolaşımda olan başörtüsü düzenlemesiyle ilgili AYM'ye iptal başvurusu dilekçesinde olmam hasebiyle şöyle derdim;

'Ey halkım.. sehven başörtüsü yasağını kaldıracağım dedim.. evvela bunun için özür dilerim.. saniyen yine sizlerden özür dilerim ki, bu faşist zihniyetteki arkadaşların baskısıyla -kendi içimden geldiğini de kabul ederek- iptal için baş vurdum.. bu başvurudan ötürü hepinizde ayrı ayrı özür diler.. bir daha kendisini tanrı yerine koyan -kimin ne giyeceğine kim ne karışıyorsa artık, buna nasıl cüret ettiysem artık- kamusal alan diye uydurulan yasağa uyulması için çırpındığım günlerden ötürü peşimanım.. bir daha böyle faşizanca işlere kalkışmayacağıma, seçilsem de seçilmesem de bu faşizan düşüncelere karşı son nefesime kadar mücadele vereceğime söz veriyorum!'

Hani ben olsam böyle derdim.. adım fırıldağa çıkmaz, 'lafın gelişi' türünden bir söyleyişin milletin hafızasına mıh gibi çakılmasına izin vermezdim.





Cemal Çalık, 21.06.2018,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı