26 Nisan 2018 Perşembe

SA6025/KY68-EA4: "Kandil'in Desteklediği Aday"

"SP-CHP Gül'de mutabıkmış. Gül, Akşener'in desteğini bekliyormuş." 


Abdullah Gül'ün yerinde olsam zirvede bırakırdım. Çamura liderlik olmaz.


Abdullah Gül'ü terör gruplarının gölgesindeki rezil bir ittifaka liderlik için zorluyorlar. Kendisi bilir tabi, ama böyle bir misyondan kaçınmak için kırk takla atmalı.


Duran Kalkan kirli ittifaka desteğini açıklamış. Cumhurbaşkanlığı yapmış Abdullah Gül'ü böyle bir ittifakın başında görmek "insanı" afallatır.


A. Gül'ü destekleyen birkaç ismin teşvik edici tivitlerini okudum. Seçimlerde biraz adrenalin uğruna güya destekledikleri Gül'ü tarihin kara kaplı sayfalarına itiyorlar.


Adrenalin istiyorlarsa meşru yolları var; yamaçparaşütü yapsınlar ya da uçaktan atlasınlar. Arkadan tekmeyi severek basardım, yeter ki mutlu olsun bu keratalar.


Diyelim ki Gül liderliği kabul etti, fakat bu seçimleri Erdoğan alacak. Gül bir sonraki seçimler için zemini toparlamış olacak sadece. Bu tayfayı 5 yıl bir arada tutabilecek mi?


En iyi ihtimalle 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı olmanın yatırımını yapmış olacak. O zaman kadar kim öle kim kala. 2023'ün de garantisi yok üstelik.


A. Gül'ün (ya da başka bir ismin) görünür gelecekte Cumhurbaşkanı olması için Türkiye'nin fiilen işgal edilmesi ya da başarılı bir darbe geçirmesi lazım.


Gül'ün elindeki güç kaynaklarıyla siyasete meşru müdahalesi akla yatkın. Hem siyasete müdahalesi devam eder hem kara kaplı sayfaya girmez. Diğeri çılgınlık.


Bu kirli ittifak sürekli taşkın bir çizgi izleyecektir. A.Gül gitgide iradesinin silikleştiğini görecek ve sadece talimat alırken bulacak kendisini.


A. Gül'ü itekleyen güçler CHP'yi PKK ile aynı çatıda buluşturdu. Adam harcamak sorun değil onlar için. Şimdi de onu "Kandil'in desteklediği aday" yapmaktan çekinmiyorlar.


A. Gül'ün işi zor tabi. Çünkü o güçlerin yanısıra çevresindeki bir takım tipler de "Kandil'in desteklediği aday" olmasından hiç çekinmiyor. Bunlarla suya gidilmez.


Gül'ün Cumhurbaşkanı seçimlerini kazandığını düşünelim. Misyonu ne olacak? Onu bu sürece iten güçlerin talepleri bu kariyer ve bu yaştaki Gül'ü ömrünün geri kalanında sadece yere bakıtır.


Başta "Abdullah Gül'ün yerinde olsam zirvede bırakırdım" demem bu yüzden.


Gül'ün Başbakan, Başbakan yardımcısı, Dışişleri bakanı ve Cumhurbaşkanı olduğu ilk dönemin siyasi kimyası ile bugünkü bir değil. Öncelikle bunun takdir edilmesi önemli.


Sırf seçimi kaybetmek kabullenilebilir bir risktir. Konu o değil. Terör örgütlerinin desteğindeki bir kampta seçim yarışına girmek dahi tüm siyasi sermayesini ve tarihi itibarını buhar eder. Buna hiç değer mi?


Terörist Cemil Bayık, "Erdoğan-Bahçeli faşizmine karşı" Gül'ün liderlik edeceği koalisyona destek açıkladı. Bu ülkede CB'lığı yapmış bir isim o çatıya liderlik yapamaz kardeşim.


11.Cumhurbaşkanı Gül, teröristlere liderlik yap/a/maz.




Gözler yalan söylemez. Abdullah Gül öylesine mutsuz ki dehşet içerisinde seyrediyor kendisini. Ekranda sağ gözünü kapatın ve tükenmişlikle bakan sol gözünü fark edin. Sonra solu kapat ve gülümseyen sağa bak.



İki göz bu fotoğrafta dengede; yani kariyer, sosyal yaşam ve özel yaşam dengesi kurulu. Öncekinde bunlardan eser yok.



Not: Twitter'daki düşüncelerim derlenmiştir, yazı bağımsız bir yazı olarak tasarlanmamıştır.


Sonsuz Ark'ın Notu: Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağına dair görüşmeler, gelişmeler veaçıklamalar için Seçkin Deniz'in SA6013/SD959: Zaman'ın Tanıklığı; Gül Aday Olacak mı? başlıklı analizine bakabilirsiniz.




Ertuğrul Aydın, 26.04.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Mahfil'den




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı