16 Şubat 2017 Perşembe

SA3982/KY1-CÇ373: Karanlık, Görmeni Kör Edecek

 "Aydınlığı karanlık belleyen karanlığı da aydınlık belleyecek, belletecektir. Tek tip senin özlemin. Tek tip senin dileğin. Tek tip senin emelin!" 


Karamsarlığın karanlığında kararmak ve sonra karalığını kayırmak kadar kör olan başka ne vardır yeryüzünde? Körlüğün kekremsiliği kalıcı olacaktır katılaştıkça kalbin ve hep karanlıkları çağrıştıracaktır dilin. Dilin dillendikçe dinlenecek bir liman da bulamayacaksın. Bulduklarında da hep senin karanlığını, kararmışlığını göreceksin. 

Görecek misin? Görmeyi beceremeyeceksin ki! Karanlık görmeni kör edecek. Körlüğünü allayıp pullayacaksın. Biliyorum bunları senin gibi olmayanlar için bileceksin. Senin gibi olmayanlar için söyleyeceksin. Aydınlığı karanlık belleyen karanlığı da aydınlık belleyecek, belletecektir. Tek tip senin özlemin. Tek tip senin dileğin. Tek tip senin emelin! 

Sen aynaya baktığında kendini görmek isteyensin. Aynada kendinden başkasını görmeyi beceremeyeceksin. Bunun gereğini belleyemeyeceksin.

Dilerim dileklerinde boğulmayasın. Boğuntunu ferahlık diye sunmayasın. Sunguların kan kusturmasın. Ki, kan kusturdu bu ana dek. Bu güne dek. Kan kusturmaya özentilisin. Kan görmeye heveslisin. Kan karartmaya azimlisin.




Cemal Çalık, 16.02.2017,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Deneme

Seçkin Deniz Twitter Akışı