13 Şubat 2017 Pazartesi

SA3964/KY1-CÇ370: İllegal Silahlı Örgütler Kendi Davalarının Münafığı

"Taraf olmayıp nötr olduklarını açıklasalar anlardım da taraf olmalarını anlamıyorum.. öyle anlaşılıyor ki bu örgütler savunduklarını söyledikleri davanın da münafığı.."


İllegal silahlı örgütlerin referandumla ilgili tavırlarını -oylarının rengini, saflarını- anlamıyorum (Örneğin pkk, mlkp, dhkp-c devrimci karargah tkp vs.). Meğer ne tutkun imişler parlamenter sisteme (resmi muhalefet parlamenter sistemin yıkılacağını söylüyor o yüzden öyle dedim). Meğer bu silahlı örgütlerin biricik gayesi insanımızın demokratik bir nizamda yaşamasını sağlamak imiş (resmi muhalefet demokratik nizamın yıkılacağını söylüyor o yüzden öyle dedim). 


Taraf olmayıp nötr olduklarını açıklasalar anlardım da taraf olmalarını anlamıyorum.. öyle anlaşılıyor ki bu örgütler savunduklarını söyledikleri davanın da münafığı..


Demokrasinin koca bir burjuva yalanı olduğu, bu yalanın sağladığı olanaklarla halkı uyutup burjuvanın daha bir palazlanmasının sağlandığı, söze dayalı ikna politikasının yetersiz ve gereksiz bir zaman kaybı olduğu, bu yüzden silahlı propagandayla halkların uyandırılması böylece devrim yaparak daha müreffeh daha özgür bir toplum inşası için yola çıktıklarını her daim ilan eden silahlı örgütler, zaman zaman silahlı propaganda dedikleri eylemlere gün yüzüne çıkarlar, varlıklarını duyururlar, kendilerini unutturmazlar.. 

Peki silahlı propaganda ile halkı uyandırmak için yola çıkmış örgütlerin ( PKK (Kürdistan İşçi Partisi), MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti), TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist) THKP-C/MLSPB (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi / Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birliği) MKP (Maoist Komünist Partisi), TKEP-LENİNİST (Türkiye Komünist Emek Partisi / Leninist), TİKB (Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği), DKP (Devrimci Komünarlar Partisi), Devrimci Karargâh, Proleter Devrimciler Koordinasyonu, DHP, DHKP-c ) ülkemizdeki referandumda taraflardan bir tarafın kampanyasına destek vereceklerini açıklamaları ne anlama geliyor? 


Silahlı propagandayla nasıl bir katkı sağlamayı düşünüyorlar? Yahut nasıl bir katkı yapacaklar? 


Ve acaba bu kampanyada silahlı propagandaya başladıklarını nasıl anlayacağız? 


Nerede, ne zaman eylem yapacaklar? 


Yapacakları eylemlerin tarihleri var mı? 


Malum resmi muhalefetin ve iktidarın nerede ne yapacağını biliyoruz.. 


***


Sana ne? Sen bu sistemi silahlı mücadele ile yıkmak için mücadele etmiyor musun? Bu yüzden bombalar patlatıp savcılar, askerler, polisler öldürmüyor musun? E, sana ne bu sistemin #EVET inden hayırından :) 



  • PKK (Kürdistan İşçi Partisi)
  • MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti)
  • TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist)
  • THKP-C/MLSPB (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi / Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birliği)
  • MKP (Maoist Komünist Partisi)
  • TKEP-LENİNİST (Türkiye Komünist Emek Partisi / Leninist)
  • TİKB (Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği)
  • DKP (Devrimci Komünarlar Partisi)
  • Devrimci Karargâh
  • Proleter Devrimciler Koordinasyonu

1. Not: Burada adları sıralanan örgütlerin en meşhur olanlarıdır, tekil örgütler bile vardır :)

2. Not: Burada vurgulanan benim gibi sıradan seçmenin ve resmi muhalefetin tavrı oy rengi değil, TC.'yi yıkmaya ahdetmiş, bu yolda olduğunu deklare etmiş örgütlerin nötr kalmayışlarının sorgusudur..

***


'Beni bir kişi anladı o da yanlış anladı!' dediği denir ya Hegel'in Marx için.. ben de diyeyim 'Beni bir kişi anladı o da yanlış anladı' 

Birader, ben silahlı illegal muhalefetin referandumda vereceği oyun rengini sorgulamıyorum.. valla bak! bu sistemin yıkılması gerektiğini söyleyen ve bunun için de silahlı propagandayı yöntem olarak belirleyen örgütlerin bir tarafa taraf oluşlarını anlamıyorum?

Sen anlıyorsan sorun yok, Ben anlamıyorum :)

***

Koyun..

Hain..

Satılmış.. 

Bidon kafalı..

Göbeğini kaşıyan..

Bir cv'si bile olmayanlar.. vb.leri.. 

Peki yeter mi.. asla! Sakın ha!

Bak oyunun rengine göre ya mü'minsin ya müşrik.. öyle buyurmuş nisa vekil..


Şimdi laikuslar ne yapmalı? Ötekilerin işi kolay.. :)


Bir de oyunun rengi nifağı belirliyormuş.. aman gözünüzü seveyim ha.. nifak ehlinden olmayın :) 


Not: Nifak ehli olunacağını söyleyen nisa vekilin cephesinde.. bunun altını çizelim de yanlış anlaşılmasın.. mezkur referandumu saadet devrinde üçüncü halifeye kadar götürüyor haberiniz ola..


***


"Cumhurbaşkanı yönetim sistemiyle artık Türkiye prangalarından kurtulacak. Rejim değişiyor" yaygarası koparanlar ahlakını değiştirmeli. Bugün 'Hayır'cı mevzicilerin söyledikler ayaklar altında kalmaya layıktır. Milletin kararına saygılıyız biz parti olarak evet diyoruz. Türkiye için evet diyoruz. Bu ülke için yeminimiz var. Bu yüzden 'Evet' diyoruz. Millet için evet, Türkiye için Evet, Cumhuriyet için Evet. Türklüğün bekası için Evet."  Devlet Bahçeli 


***


#EVET yaşı büyütülerek asılanların kanı.. masum olduğu biline biline asılanların ahı yük olarak yeter sana.. aldatıldığını anladığında geç olacak.. hem pek geç olacak.. 


Sana kendi kendilerini vâsi tayin edenlerin vesayet sistemini al aşağı etmediğin, ocaklarına incir ağacı dikmediğin için pişmanlık fayda eder mi?.. 


Macbeth'e sormak lazım..





Cemal Çalık, 13.02.2017,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Deneme

Seçkin Deniz Twitter Akışı