29 Temmuz 2016 Cuma

SA3238/KY50-FER4: İsrail, Esas Kendi Gençliğinden Korkuyor

"Yahudilerin ana yurtları Mezapotamya’dan kovulmaları ile başlayan ve uzaktan bakıldığında lanetlenmiş gibi görünen hayatları onları modern dünyanın yönetici koltuğuna oturtmuştu." 


1948 yılında varlığını tüm dünyaya duyuran ve son 63 yılda önemli bir güce ulaşan İsrail geleceğinden endişeli. Ülke liderlerini en çok endişelendiren ise yeni nesil oluyor.

İSRAİL, VARLIĞINA HALKININ KORKULARI İLE DEVAM EDEBİLİR

Başbakan Benyamin Netenyahu’nun ‘miras’ politikası da yeni nesile yönelik. Siyonizm ve Yahudiliğe değer vermeyen uyuşuk ve vurdumduymaz gençlik, ülkelerinin geleceğini umursamadan yaşıyor, Siyonist düşünceyi tehlikeye atıyor.

Yahudi tarihine bir göz attığımızda, son 70 yılı tam bir saltanat içerisinde geçirdiklerini görüyoruz. Oysa Ortadoğu’nun kalbinde milyonlarca Müslüman’ın tam ortasında bir Demokratik Yahudi devleti kurma gücünü Ben Gurion ve ekibi 2000 yıldır yaşadıkları dışlanmışlıktan almıştı.

Yahudilerin ana yurtları Mezapotamya’dan kovulmaları ile başlayan ve uzaktan bakıldığında lanetlenmiş gibi görünen hayatları onları modern dünyanın yönetici koltuğuna oturtmuştu. 

Ortaçağ Avrupası'nda kimliklerini belirtmek için damgalanan Yahudiler, kara vebayı yaymak ile suçlanıyordu. Prusya’da şehre girerken büyük baş hayvanlar gibi ayakbastı parası ödemeleri gerekiyordu.

İtalya’da Talmud’u elde bulundurmak suç olduğu gibi, Roma, her yıl düzenlediği sirk eğlentilerinde hayvan yerine yarı çıplak Yahudileri koşturuyordu. Venedik’te neredeyse tüm Yahudiler tek bir mahalleye hapsedilmişlerdi; dışarı çıkmalarına müsaade edilmiyordu. 

Rusya’da Çarlar döneminde Yahudi erkekler 12 yaşında askere alınıp 25 yıl orduda görev yapmaya zorlanıyor ve Yahudi kadınlar fahişelerin kollarına vurulan sarı mühürle sokaklarda dolaşabiliyordu.

Yahudiler o dönem Hıristiyanlar ele geçirene kadar sadece 'Halifeler İspanyası'nda normal bir hayat sürebilmişlerdi. Ve en son 'Nazi Almanyası'nda gaz odalarının ve kampların acınası konukları olmuşlardı.

Doğu ülkelerinin bu lanetli halkı, bağnazca bir bağlılık ile dinine sarılıp geleneklerine büyük bir ateşle uyarak kurmuştu korku imparatorluğu İsrail’i. Ancak hep korkan olan topluluk son 70 yılda korkutmayı öğretmişti ve bu kendine güven, yenilmezlik unvanı şimdi ülkenin geleceğini tehdit etmeye başladı. 

İsrail’in şimdiki liderleri Ben Gurion’un büyük güçlükler ile kurduğu bu devleti yok ettirmemekte kararlı.

Benyamin Netanyahu’nun ‘miras’ kavgası da, İran’ı varlıklarına tehlike olarak görmesi de bundan dolayı. 

Bölgede yakın gelecekte fitili ateşlenecek bir savaş, aylak ve vurdumduymaz yeni nesle şimdiye kadar yaşanmış acıları hatırlatacak ve ölü toprağa serili gençliği yeniden hareketlendirecek.



Fatih Er, 29.07.2016, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Haber'in Değeri
Fatih Er Yazıları




Sonsuz Ark'ın Notu: Fatih Er Beyefendi'ye çalışmalarını bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz. Seçkin Deniz, 01.07.2016


İlk Yayınlandığı  Tarih:  20 Ağustus 2011

İlk yayınlandığı Yer: Fatih Er
http://erfatiher.blogspot.com.tr/2011/08/isailesas-kendi-gencliginden-korkuyor.html

Seçkin Deniz Twitter Akışı