22 Mart 2016 Salı

SA2662/SD405: Sonsuz Ark’ta Bir Medya Duayeni; Ardan Zentürk

"Ardan Bey’in yazılarını yayına hazırlarken derin bir özgeçmişin ve gördüklerini arka planıyla yorumlayabilen bir tecrübenin izlerini görebiliyorum."


İnsanları anlatmak zordur ya da kolay; bu ikisi arasında çok büyük farklar var aslında. Kolaydır çünkü; birkaç klişe cümle ile tanımlar geçersiniz, zordur çünkü; klişelere sığmayan bir ömür vardır, onu birkaç cümle ile anlatamazsınız. Ve aslında bazen insanı hiç anlatmamak gerek diye düşünüyorum herhangi bir haksızlığa meydan vermemek için. Anlatmamak da olmaz; zira iyi örneklerin hızla azaldığı günümüz duygusuz, değersiz ve bencil dünyasında. 

Bu paradoks sürerken yazacağınız bir yazıda O insanın hayatının şahit olmadığınız yönlerine dair bir perde ya da yanıltıcı bir profil tanımlarsınız ne kadar iyi niyetli olsanız da. Ancak çözüm için, ne yaparsanız yapın herkesin aynı anda görebildiği şeylerle sınırlayarak yazarsınız yazacaklarınızı. Bu hem konu için hem de konuya konu olan insan için her zaman daha iyidir.


Bazı insanlar vardır, orta yaşı geçtikten sonra o yaşa gelene dek yapıp ettiklerini mecburen üstlerinde taşırlar; borçları vardır ödenecek, o günlerini sağlayanlara ömürlerinin son demlerine kadar hizmet etmekle mükelleftirler.  Hepimiz de onları açık açık görürüz ve çoğunlukla şaşkınlıkla izleriz. 

Geçmişte o kadar ‘aydın’ o kadar ‘vatansever’ o kadar ‘özgürlükçü’ görünmüştürler ki, borç ödeme dönemleri olan kriz dönemlerinde bu saydıklarımdan ve daha fazlasından yoksun olduklarını görürsünüz. En azından onların insan olmadıklarını, birer maşa olduklarını herkes beraberce izler.

Elbette medya alanını kastediyorum ve elbette, terörü, kaosu, darbeleri, holding ve mahfil rantlarını savunanları kastediyorum. Medya alanı günahkârların bolca bulunduğu bir alan ve bu alanda bütün bu olumsuz sıfatlardan uzakta kalabilmek çok güç. 

Güç, ama imkansız değil… Çünkü günümüz medyasında ayakta kalan ve kişilikleri, karakterleri, geçmiş ve şimdiki ilişkileri açıklanabilir, anlaşılabilir çok değerli insanlar da gün geçtikçe artıyor. İşte yaklaşık 25 yıla yakındır ekranlarda haber veya bir program sunarken gördüğüm Ardan Zentürk güven veren duruşu ve âdil haber anlayışıyla HBB, StarTV ve Kanal6’dan bu yana şu anda 24TV’de gece Moderatör’ü olarak izlerken de bana böyle hissettiriyor.

Ardan Bey’in yazılarını yayına hazırlarken derin bir özgeçmişin ve gördüklerini arka planıyla yorumlayabilen bir tecrübenin izlerini görebiliyorum. İnsanların kolayca aldatılabildiği alanlarda halkın doğru haber alma hakkına saygı gösteren bu bakışın ülkemiz ve dünya geneline yayılmasını istiyorum aslında. Birlikte, insan olarak yaşayabilmemiz için tüm insanlarla bir arada ve dünyada.

Ardan Zentürk, 37. Konuk yazarımız olarak, 62 yazısıyla Sonsuz Ark’a katkıda bulundu. 6 Eylül 2015 Pazar günü yayınladığım  SA1723/KY37-AZ1: O ‘Zavallı Mülteciler’ TarihYazıyor  başlıklı ilk yazısından bu yana, duyarlılığı yüksek, vicdanı olan ve geleceğe iyimser bakabilmek için çaba gösteren bir emektar buldum hep yazılarında; bunun için teşekkür ediyorum.

Vatansever duruşu, doğru bildiği sözünü sakınmayan cesareti, geçmişinden kimseye borçlu kalmadığının da bir kanıtı gibi görünüyor bana. Ardan Zentürk bir vatanı olduğunun ve o vatanı korumak için her şeyin yapılması gerektiğinin farkında. Ona ve ailesine bunun için de teşekkür ediyoruz.

Sonsuz Ark çıktığı sonsuza doğru yolculuğunda kişiliği, kimliği mesleğine olan saygısı net olan dostlarla yürümeye devam edecek.

Bu vesile ile Ardan Zentürk Beyefendi’ye ve ailesine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir hayat diliyoruz.



Seçkin Deniz, 22.03.2016, Sonsuz Ark, Eleştiri, Teşekkür



Seçkin Deniz Twitter Akışı