7 Haziran 2021 Pazartesi

SA9239/SD2101: Sıkıntı (Roman); 2. Bölüm-Yer 28

    Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Bu, Samirîlerin Mısır’dan, Firavun’un büyücülerinden miras aldıkları ve Altın Buzağı’nın böğürmesini sağladıkları ve bugüne dek süregelen büyü hadisesiydi. Allah’a karşı ortaya konan bütün Samirî çabalarının ana omurgası büyüydü; sistem büyü üzerine kurulmuştu. Büyü insanları aldatmanın en etkili yollarından biriydi çünkü. "


İnsan Allah’ın yerine neden başka bir Tanrı arar ya da Allah’ın gönderdiği ayetleri inkâr eder, o ayetleri tebliği eden peygamberleri öldürür ya da öldürmeye çalışır? İnsan neden Allah’a isyan eder ve zavallı bir varlığa sahip olduğu halde haddini aşmaya heves eder? Üstelik yaptıklarının yanlış olduğunu bile bile. Hiçbir zaman anlayamamıştım, bir insan yanlış olduğunu bile bile, sonunu göre göre bu kadar büyük bir meydan okumaya cesaret edebilirdi ki?

Bu sadece Yahudilere, daha doğrusu İbranilere özgü bir tavır değildi, ama İbranilerin özel olarak seçilmiş olmalarının getirdiği bir şımarıklıkla ve Şeytan’ın emirlerine uyan Samirîlerin kışkırtmaları ve hileleriyle bu kadar ileri gittikleri de açıktı. Yücelttiği gibi ‘aşağılık maymunlar’a da çevirmeyi kendi kudretinin bir gereği olarak açık açık uyardığı için mümkün kılıyordu.

Yahudilerin Allah’a verdikleri sözü hatırlatıyordu Allah:

‘Hani, biz İsrailoğulları’ndan, “Allah’tan başkasına ibadet etmeyeceksiniz, anne babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz, herkese güzel sözler söyleyeceksiniz, namazı kılacaksınız, zekâtı vereceksiniz” diye söz almıştık. Sonra pek azınız hariç, yüz çevirerek sözünüzden döndünüz. Hani, “Birbirinizin kanını dökmeyeceksiniz, birbirinizi yurtlarınızdan çıkarmayacaksınız” diye de sizden kesin söz almıştık. Sonra bunu böylece kabul etmiştiniz. Kendiniz de buna hâlâ şahitlik etmektesiniz. Ama siz, birbirinizi öldüren, içinizden bir kesime karşı kötülük ve zulümde yardımlaşarak; size haram olduğu hâlde onları yurtlarından çıkaran, size esir olarak geldiklerinde ise, fidye verip kendilerini kurtaran kimselersiniz. Yoksa siz Kitab’ın (Tevrat’ın) bir kısmına inanıp, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Artık sizden bunu yapanın cezası, dünya hayatında rezil olmaktan başka bir şey değildir.’

Uzun yaşamak için ölüme çare arayan simyâcı-büyücü Samirîler… Altın Buzağı’yı böğüren bir şekle sokan büyü… bugün Masonik kült üzerinden yürümeye devam ediyordu.

‘De ki: “Eğer (iddia ettiğiniz gibi) Allah katındaki ahiret yurdu (cennet) diğer insanlar için değil de, yalnız sizinse ve doğru söyleyenler iseniz haydi ölümü temenni edin!” Fakat kendi elleriyle önceden yaptıkları işler yüzünden ölümü hiçbir zaman temenni edemezler. Allah, o zalimleri hakkıyla bilendir. Andolsun, sen onların, yaşamaya, bütün insanlardan; hatta Allah’a ortak koşanlardan bile daha düşkün olduklarını görürsün. Onların her biri bin yıl yaşamak ister. Hâlbuki uzun yaşamak, onları azaptan kurtaracak değildir. Allah, onların bütün işlediklerini görür.’

Allah’ın kesmelerini istediği ve onların da anlamazlıktan geldiği ve kesmek istemedikleri Sığır’ın Altın Buzağı’ya tapınma güdülerini temsil ettiği açıktı. "İnkârları yüzünden buzağı sevgisi onların kalplerine sindirilmişti." Ayrıca Altın Buzağı’dan daha geniş boyutlara sahip olan ve bugüne dek uzanan bir konu daha vardı. “Süleyman’ın hükümranlığı hakkında şeytanların (ve şeytan tıynetli insanların) uydurdukları yalanların ardına düştüler. Oysa Süleyman (büyü yaparak) küfre girmedi. Fakat şeytanlar, insanlara sihri ve (özellikle de) Babil’deki Hârût ve Mârût adlı iki meleğe ilham edilen (sihr)i öğretmek suretiyle küfre girdiler.” diyordu Kur’an. 

Bu, Samirîlerin Mısır’dan, Firavun’un büyücülerinden miras aldıkları ve Altın Buzağı’nın böğürmesini sağladıkları ve bugüne dek süregelen büyü hadisesiydi. Allah’a karşı ortaya konan bütün Samirî çabalarının ana omurgası büyüydü; sistem büyü üzerine kurulmuştu. Büyü insanları aldatmanın en etkili yollarından biriydi çünkü. 



<< Önceki                      Sonraki>>


[(06.06.2021, (2/58 (176))]

Lütfen gitmek istediğiniz bölümü tıklayınız:


Seçkin Deniz, 07.06.2021, Sonsuz Ark, Sıkıntı, Roman

Sıkıntı





Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

 

 

Seçkin Deniz Twitter Akışı