29 Mayıs 2020 Cuma

SA8618/KY1-CÇ725: Dehşetlerin Bânisi Uzmanlardır

"Sadece 2021 mi? İyi de efendim genel bağışıklık, diye itiraz edecekler çıkacaktır.. dehşetlerin bânisi uzmanlar bu söyleme de kuşku ile bakıyorlar.."


Muhterem kaarilerim (sayın okuyucularım😂🌹) yeis (umutsuzluk) bize yakışmaz.. imdi akıllara gelecek ki, "niçin böyle bir şey dendi?" Şunun için efendim; 2020 gitti.. bu kesin.. kurban bayramı planı yapmayın.. kurban bayramı da böyle geçecek.. "nereden çıkardın?" diye paniklemeyin.. bu açıkça görünüyor.. hastaları tedavi eden ilaçlar var (görece bir tedavi) ancak hastalıktan uzak tutacak bir aşı şuana kadar geliştirilmiş bulunmuş değil.. eh gözü çıkasıca cevad19 (pardon covid 19 namı diğer korona😂) çekip gidecek değil.. gitmiyor.. bu da belli.. aşı yok.. virüs kanatlanıp gitmiyor ise kurban bayram planı yapmanın bir anlamı da olmamış olur..

Daha vahimi 2021.. dehşetlerin bânisi uzmanlar ve sürdürücüleri olan uzman bağlılarından kimileri var ki, aşının bulunma olasılığının (ihtimal sözcüğünü kullanmak isteyen yer değiştirip kullansın😂) olmadığından söz ediyor.. Sars'a bulunamadı, Mers'e bulunamadı, Aids'e bulunamadı.. buna da bulunacağı yok, diyorlar.. umarım öyle değildir.. öyle ise yandık gülüm keten helva, 2021 de gitti denebilir..

Sadece 2021 mi? İyi de efendim genel bağışıklık, diye itiraz edecekler çıkacaktır.. dehşetlerin bânisi uzmanlar bu söyleme de kuşku ile bakıyorlar..

İş sûretâ değil de hakiki iktidarlara (sûretâ iktidar dememin esbab-ı mucibesi "iktidar ama muktedir değil" türü tuhaf bir ifade kullanılmasındandır.. bu tuhaf ve abes bir ifadedir.. tahrip edilmiş bir dilde bu tür söylemler görülür ancak.. iktidarda muktedirlik içkindir.. eğer muktedir değil ise iktidardan söz edilemez.. sureta iktidar var demektir.. muktedir olmayan iktidarsızdır, iktidarsız ise muktedir değildir.. bir yerde muktedirsizlikten söz ediliyorsa orada iktidar yoktur, var olan sûretâ bir iktidardır😂) kalıyor.. ya dehşetlerin bânisi uzmanlara kulaklarını tıkayacak iktidarlar ya da kontrollü-montrollü karantinalı bir ömür dikiliyor önümüzde.. ta ki aşı bulununcaya kadar..

Yoruldum, burada bırakıyorum.. umarım siz okurken yorulmazsınız.. 😂


Cemal Çalık, 29.05.2020,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre




Facebook 




Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı