28 Temmuz 2019 Pazar

SA7860/SD1438: Alexandria Ocasio-Cortez (AOC); Bir ABD Başkanı Nasıl Tasarlanır?

Bir proje olarak AOC


Ayı gibi açıyor ağzını.... bunu niye bu kadar öne çıkarıyorlar bir fikriniz var mı? Trump'ın yerine hazırlıyorlar... Siyah'tan sonra Latin esmer ve kadın başkan karması olacak... Alexandria Ocasio-Cortez cidden önemli ne demiş, ne yapmış?


'Alexandria Ocasio-Cortez, Amerika'nın Demokratik Sosyalistlerinin bir üyesidir' diyor wikipedia... o halde yol Soros'un ABD'de Sol inşa etme projesine çıkıyor... Yani AOC diyerek kısalttıkları kadın basit bir proje; Obama, Trump gibi...



Wikipedia'dan devam edelim;

Alexandria Ocasio-Cortez ( / o k ɑː k ɑː s i o o k ɔː r ˈ t ɛ z / ; İspanyolca: [oˈkasjo koɾˈtes] ; 13 Ekim 1989 doğumlu, AOC olarak da bilinir; Amerikalı bir politikacı ve Demokrat Parti üyesidir. 3 Ocak 2019’dan bu yana, The Bronx’un doğu kısmını ve New York’taki kuzey-merkez Queens bölümlerini içeren New York’un 14. Kongre Bölgesi’nin ABD Temsilciliğini yaptı.

Ocasio-Cortez, 26 Haziran 2018’de New York’un 14. Kongre Bölgesi’nde ilk seçimlerini kazanırken, en büyük üzücü zafer olarak görülen on dönemdir görev yapan Kongre Üyesi Demokratik Caucus Başkanı Joe Crowley’yi mağlup ettiğinde, ulusal bilinirlik kazandı. 2018 ara seçimlerinde, Cumhuriyetçi rakibi Anthony Pappas'ı 6 Kasım 2018'de yenerek 29 yaşındayken Amerika Birleşik Devletleri Kongresinde görev yapan en genç kadın oldu. Ocasio-Cortez, Kongre'deki en büyük sosyal medya kullanım tecrübesine sahiptir  ve Amerikalı politikacılar  içerisinde hakkında en çok konuşulanlarından biri. 


Ocasio-Cortez, Amerika'nın Demokratik Sosyalistlerinin bir üyesidir. Ocasio-Cortez ve Rashida Tlaib, Kongre'deki grubun ilk iki üyesi. Medicare For All, bir federal iş garantisi, önerilen bir Yeşil Yeni Anlaşma, ABD Göçmenliği ve Gümrük İfadesi, ücretsiz devlet kolej ve ticaret okulu ve 10 milyon doların üzerindeki gelirler için % 70'lik bir marjinal vergi oranının kaldırılmasını içeren ilerici bir platformu savunuyor. Kongre'ye seçilmeden önce, Ulusal Ulusal İspanyol Enstitüsü için 2017 Northeast Collegiate World Series'de eğitim direktörü olarak görev yaptı, Boston Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler ve ekonomi dalında ihtisas yaptı.


Üniversite süresince, ABD Senatörü Ted Kennedy 'nin görev süresinin son yılında göçmenlik bürosunda stajyer olarak görev yaptı: “Ben tek İspanyolca konuşan tek kişiydim."


Okuldan sonra, Ocasio-Cortez Bronx'a geri döndü ve eğitim direktörü olarak iş buldu. Babasının ölümünün ardından, bir bariyer ve garson olarak ek bir işe girdi ve annesine (bir ev temizleyicisi ve okul otobüsü şoförü), evlerinin kapatılmasına karşı savaşmak için yardım etti. Ocasio-Cortez daha sonra Bronx'u olumlu bir ışıkla gösteren kitapların yayıncısı olan Brook Avenue Press'i başlattı. GAGEis, Inc.'de lider eğitim stratejisti olarak çalıştı. Ocasio-Cortez, hedefli ve beş günlük bir program olan 2017 Northeast Collegiate World Series'in Eğitim Direktörü olarak görev yapan kar amacı gütmeyen Ulusal Hispanik Enstitüsü'nde çalıştı. Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerden üniversiteye bağlı lise öğrencilerine yönelik Latino liderliğinin geleceği üzerine düzenlenen panelde yer aldı. 




Ocasio-Cortez, Bernie Sanders'in 2016 başkanlık kampanyasının organizatörlüğünü yaptı. Genel seçimlerden sonra, Kuzey Amerika'daki Flint, Michigan ve Standing Rock Indian Reservation gibi yerleri ziyaret etti ve Flint su krizinden ve Dakota Access Pipeline'dan etkilenen insanlarla konuşarak araba ile Amerika'yı gezdi. Bir röportajda, Aralık 2016 ziyaretini Standing Rock'a bir başlangıç noktası olarak hatırladığını söyleyerek, daha önce, ofiste etkili bir şekilde çalışmanın tek yolunun servet, sosyal etki ve iktidara erişiminiz olup olmadığını düşünmek olduğunu söyledi. Fakat diğerlerinin "bütün hayatlarını ve toplumlarını korumak için sıraya girdiklerini" gördüğü Kuzey Dakota ziyareti, kendi toplumu için çalışmaya başlaması için ilham verdi. Kuzey Dakota'yı ziyaretinden bir gün sonra, ilerici adayları işe alan Brand New Congress'ten bir telefon aldı (erkek kardeşi, Seçim Günü'nden hemen sonra onu aday göstermişti). 

Ocasio-Cortez, eski Başkan Barack Obama ve ABD Senatörü Bernie Sanders da dahil olmak üzere çeşitli siyasi ilerici örgütler ve paralarla desteklendi. Ağustos 2018’de Netroots Nation konferansında konuştu ve “konferansın tartışmasız yıldızı” olarak anıldı. 


Crowley ayrıca Çalışan Aileler Partisi (WFP) adayı olarak seçime katılmaya devam etti. Ne Crowley ne de parti aktif olarak kampanya yaptı, ikisi de Demokratik birincil zaferinden sonra Ocasio-Cortez'i destekledi. 2006’da Demokrat İlk seçim’i kaybettikten sonra 2006’da üçüncü parti hattında yeniden seçilen Eski Connecticut Senatörü Joe Lieberman, Crowley'in WFP oylamasında aktif olarak kampanya yapması umudunu ifade eden Wall Street Journal’da 17 Temmuz’da bir köşe yazdı. WFP Genel Müdürü Dan Cantor, New York Daily News'e Ocasio-Cortez’e desteğini ve özürlerini yazdı; seçmenlerin, genel seçimlere katılırsa, Crowley'ye oy vermemelerini istedi. 




Ocasio-Cortez, oyların % 78'ini (110.318) alarak Pappas'ın aldığı % 14'ü geçerek (17.762) seçimleri kazandı. Seçimleri, 2018 ara seçimlerinde daha geniş bir Demokrat zaferin parçasıydı; parti en az 40 sandalye alarak Meclis'in kontrolünü kazandı. Kampanya eş başkanlığı yapan Saikat Chakrabarti , kongre ofisi için kurmay başkanı oldu. İki ilerici siyasi eylem komitesinin ortak yaratıcısı olarak, kendisine önemli bir siyasi varlık denildi. 


İlk galibiyetinden sonra Ocasio-Cortez, çok sayıda makale ve TV talk-show'ları da dahil olmak üzere, ülke çapında medyanın dikkatini çekti. Sanders, Temmuz 2018’de Kansas’taki James Thompson’a kampanya yaptıklarında, medyanın dikkatini çekti. Wichita’daki bir ralli, çok daha fazla insanın katılacağını söylediğinde, 1.500 kapasiteli bir tiyatrodan taşınmak zorunda kaldı. Etkinlik, bazıları yere oturan 4.000 kişi çekti. The New Yorker'da Benjamin Wallace-Wells, Sanders'ın “giderek daha popüler olan bir solun fiili lideri olmasına rağmen, doğal olarak gelmeyen şeyleri, arz umudu gibi yapamaz” dedi. Wallace-Wells, Ocasio-Cortez’in Sanders’in görevini kolaylaştırdığını, çünkü “bir zamanlar radikal olarak kabul edilen fikirlerin şimdi ana akımın bir parçası olduğunu” gösterme başarısını gösterebileceğini belirtti. 


Ocasio-Cortez göreve gelmeden hemen önce, Twitter kullanıcısı "AnonymousQ", onu utandırmak amacıyla kısa bir süre içinde yer aldığı Boston Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanmış bir dans videosunu paylaştı. Birçok sosyal medya kullanıcısı onu destekledi, ilham veren meme görüntüleri "Mambo No. 5" ve " Gangnam Style" gibi şarkılarla senkronize eden bir Twitter hesabıydı. Ocasio-Cortez, Edwin Starr'ın "Savaş"ına dans ettiği bir videoyu yayınlayarak yanıt verdi. 


116. Kongre, 3 Ocak 2019'da toplandığında Ocasio-Cortez, kıdemsiz ancak geniş bir sosyal medya varlığıyla girmiştir. Axios, "birinci kademedeki Demokratları birleştirdiği kadar, sosyal medyada da kalacak" diyerek destek verdi. Şubat 2019’dan itibaren, Kasım 2018’e 1.38 milyon takipçisi olan Nancy Pelosi’yi geçen 3.1 milyon Twitter takipçisi, Ocak 2019'dan itibaren 2,2 milyon Instagram takipçisi ve Şubat 2019'dan itibaren Facebook'ta 500.000 takipçisi vardı. Meslektaşları, Kongre'ye geldiklerinde onlara sosyal medya dersleri öğretmek için ondan yardım istedi. Kongre döneminin başlarında, Ocasio-Cortez 2020 başkan adayı ile  aynı düzeyde medyaya yer almaya devam etti ve ABD'deki politikacılar  arasında hakkında en çok konuşulan "Demokrat partinin yüzlerinden biri" olarak kabul edildi. 


Kongre oryantasyonunun ilk gününde, Ocasio-Cortez, House Azınlık Lideri Nancy Pelosi'nin ofisinin dışındaki bir iklim değişikliği protestosuna katıldı. Ocasio-Cortez, Pelosi'nin Meclis Başkanı olma isteğini, Demokrat Parti’nin çoğunluğunu Pelosi’nin “konuşmacı için en ilerici aday olmaya devam etmesi” koşuluyla kabul etmesi üzerine destekledi. 


John F. Kennedy Hükümet Okulu'nun ev sahipliği yaptığı yeni üyelerin yönlendirilmesi sırasında Ocasio-Cortez, Twitter'a Amerikan İşletme Enstitüsü ve Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi gibi sponsorların kurumsal çıkarlarının etkisi hakkında yazdı: "Lobiciler burada Goldman Sachs burada. Emek nerede? Aktivistler? Frontline topluluk liderleri mi? Ofisteki ilk ayında, Ocasio-Cortez hayranları turuncu, pembe, sarı renkte cesaret verici mesajlarla onlarca not defteri yaprağı bıraktılar. Yapıştırıcılı notlar, Ev Ofis Binaları Sorumlusu, notların tabeladaki braille'i gizlediğini söyledikten sonra kaldırıldı." 


Ocasio-Cortez, Kongre'de ilk konuşmasını yaptığında C-SPAN videoyu tweetledi. 12 saat içinde dört dakikalık konuşmasının videosu, Temsilciler Meclisi üyeleri arssında C-SPAN'ın en çok izlenen Twitter videosu olarak belirlendi. 


Kampanya finansmanı gözlemci gruplarından bir temsilciler paneliyle yapılan bir Kongre toplantısında konuşan Ocasio-Cortez, hem başkan hem de Kongre üyeleri için geçerli olan etik düzenlemeler panelini sorguladı. Hiçbir düzenlemenin milletvekillerinin "zengin şirketler tarafından satın alınmasını" önlemediğini belirtti. 37.5 milyondan fazla izlemeyle, klip, Twitter'da yayınlanan en çok izlenen siyasi video oldu. 


Başkan Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, Gözetim Komitesi’nden önce göründüğünde Ocasio-Cortez, Trump’ın banka veya sigorta amaçlı mülk değerlerini daha önce şişirip şişirmediğini ve konu hakkında daha fazla bilgiyi nasıl edinebileceği sordu. Cohen'in cevabı, Trump'ın kişisel ve ticari vergi beyannamelerinde, finansal tablolarında ve emlak ilanlarında potansiyel vergi ve banka dolandırıcılığı yapmış olabileceğini ima etti. The New York Times’ın yorumcusu olan David Brooks , “belirli tahminler için özel sorular sorduğu” için övgüde bulundu. 


Ocasio-Cortez, Amerika'nın Demokratik Sosyalistlerinin bir üyesi ve demokratik sosyalist etiketi politik kimliğinin bir parçası olarak benimsiyor. NBC'nin Meet the Press ile yaptığı röportajda, demokratik sosyalizmi "... olduğum şeyin bir parçası. Her şey değil. Ben de bunun çok önemli bir ayrım olduğunu düşünüyorum." Kapitalizmin yavaş yavaş değiştirileceğine inanıyor. Sonunda PBS’deki bir Ateşkes Çizgisi röportajı sırasında kapitalizme son verilmesi çağrısında bulunan demokratik sosyalizm hakkındaki bir soruya cevap olarak, “Sonunda, bu konuda ilerliyoruz, ekonomik sistemimizde eşi görülmemiş derecede bir evrim görüyoruz ve bunun hangi yöne gittiğini söylemek zor.” 


Küba, SSCB ve Venezuela politikalarını reddediyor ve "İngiltere'de, Norveç'te, Finlandiya'da, İsveç'te gördüğümüze en çok benzeyen" politikaları destekliyor. 


Ocasio-Cortez, tek ödemeli Medicare for All, ücretsiz devlet okulu ve ticaret okulu, federal bir iş garantisi, garantili aile izni, ABD Göçmenliği ve Gümrük İcralarını kaldırma, cezaevlerinin özelleştirilmesi, silah kontrol politikalarının uygulanması ve % 100 yenilenebilir enerjiye dayanan enerji politikalarına son verilmesi gibi ilerici politikaları desteklemektedir. Modern Para Teorisi'ni (MMT) finansman sağlayabilecek ve bu hedeflerin uygulanmasını sağlayacak ekonomik bir yol olarak kullanmaya açıktır.


Kapitalizm


Mart 2019’da Ocasio-Cortez, kapitalist bir sistemde “en önemli şeyin sermaye konsantrasyonu ve karı aramak ve maksimize etmek” olduğunu ve “Bu, insanlara ve çevreye karşı her ne pahasına olursa olsun yapılıyor” dedi. "kapitalizm artık sürdürülemez." Kapitalizmin bütün parçalarının terk edilmesi gerektiğini düşünmediğini söyledi, ancak ekledi: “Toplumdaki her şeyin üstüne kar koymanın sonuçlarını dikkate alıyoruz. Bunun anlamı insanların yaşamayı göze alamayacağı öncelikler meselesi ve şu andaki modelimizin sürdürülebilir olduğunu sanmıyorum. Demokrasiyi işyerine getirmekle ilgili bir dönüşüm, böyle bir sözümüz var ve  işyerimizde eşiği her geçtiğimizde kapımızdaki tüm haklarımızı kontrol etmiyoruz. Günün sonunda, işçiler olarak ve toplumdaki insanlar olarak, zenginlik yaratan bizleriz.”


Çevre


Ocasio-Cortez, iklim değişikliğini "ABD için en büyük ulusal güvenlik tehdidi ve dünya çapında sanayileşmiş medeniyet için en büyük tek tehdit" olarak nitelendirerek, sorun çözülmediği sürece 12 yıl sonra dünyanın sona ereceğini  ifade eden yakın tarihli Birleşmiş Milletler raporuna atıfta bulunarak karbon emisyonlarının önümüzdeki 12 yıl içinde kontrol atlına alınmadığı sürece, iklim değişikliğinin etkilerinin geri döndürülemez olacağını söyledi. Ocasio-Cortez, ABD'nin% 100 yenilenebilir enerji ile çalışan bir elektrik şebekesine geçmesini ve 10 yıl içerisinde fosil yakıtların kullanımını sonlandırmasını savunuyor. Yılda yaklaşık 2,5 trilyon dolara mal olduğu tahmin edilen değişiklikler, kısmen varlıklılara uygulanan daha yüksek vergilerle finanse edilecek. 


Yeşil Yeni Anlaşma olarak adlandırılan plan, Elizabeth Warren, Bernie Sanders ve Cory Booker gibi bazı Demokrat senatörlerden destek aldı; Dianne Feinstein, Meclis Başkanı Nancy Pelosi ve Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Frank Pallone gibi diğer Demokratlar bu fikre karşı çıktılar. Greenpeace ve Sunrise Hareketi gibi aktivist gruplar da Yeşil Yeni Anlaşma lehine açıklaamalarda bulunuyorlar. Hiçbir Cumhuriyet milletvekili destek beyan etmiyor.


7 Şubat 2019'da Ocasio-Cortez ve Senatör Ed Markey, fosil yakıt kullanımını ortadan kaldıracak ve ülkenin altyapısını yenileyecek 10 yıllık bir “ekonomik mobilizasyonun” ana unsurlarını ortaya koyan ortak bir karar yayınladı. Planları, Obama yönetiminin iklim değişikliğini ele alma ve Amerika Birleşik Devletleri'nde elektrikli arabalar ve yüksek hızlı demiryolu sistemleri de dahil olmak üzere % 100 yenilenebilir, sıfır emisyonlu enerji kaynaklarına geçirme planlarının bir parçası olan "karbon maliyetini" uygulamaya koyma çağrısında bulunuyor. 26 Mart'ta Demokratların "dublör" dediği şeyde Cumhuriyetçiler tartışma veya uzman tanıklığına izin vermeden erken oylama çağrısında bulundu. Markey, Cumhuriyetçilerin Yeşil Yeni Anlaşma tartışmasını “alay konusu” yapmaya çalıştıklarını ve oylamayı "sahte" olarak nitelendirdiklerini söyledi. Protestoda, Senatodaki Demokratlar "mevcut şekline" ya da tasarıya karşı oy kullandılar ve sonuç olarak Senato'da 57-0 kaybettiler.


Vergi politikası


Ocasio-Cortez, Yeşil Yeni Anlaşma'yı finanse etmek için 10 milyon doların üzerindeki gelirlerde % 70'e varan marjinal bir vergi getirmeyi teklif etti. The Washington Post'ta yayınlanan vergi uzmanlarının görüşlerine göre, bu vergi on yılda 720 milyar dolarlık ekstra gelir sağlayacak. Ocasio-Cortez, vergi indirimleri ya da harcama kesintileriyle dengelenmiş tüm yeni harcamalarla birlikte, tarafsızlıktan bağımsız bir bütçe politikası gerektiren Demokrat liderlerin desteklediği harcadığın kadar öde kuralına karşı çıktı ve oy kullandı. Ro Khanna'ya kuralı, yeni veya genişleyen ilerici politikaları sarstığı için kınayarak katılıyor. Modern Para Teorisini, gündemini finanse etmek için yüksek açıkların bir nedeni olarak gösteriyor. Büyük Buhran ile paralel bir yorum yaparak, Yeşil Yeni Anlaşmanın orijinal Yeni Anlaşma gibi açık harcama yapması gerektiğini söylüyor.


Göç


Ocasio-Cortez, ABD Göçmenlik ve Gümrük İcra Dairesi (ICE) kurumuna çeşitli durumlarda zarar verilmemesi ve kaldırılması için destek verdiğini belirtti. Şubat 2018’de “Bush dönemi Vatanseverlik Yasası’nın bir ürünü” ve “her gün paramiliter bir tondan daha fazlasını alan bir icra ajansı” olarak nitelendirdi, Haziran ayında, "ajansı tamamen dağıtmaktan vazgeçmeyeceğini" ve "daha fazla göçmen için vatandaşlık yolunu açacağını" söyledi. Daha sonra bunun tüm sürgünleri sona erdirmek anlamına gelmediğini açıkladı.. İç Güvenlik Bakanlığı’nın göçmen gözaltı merkezlerine “halka açık alanlar” adını verdiğine ve bunların sınırlı kamu erişimine işaret etti. İlk seçimlerden iki gün önce Ocasio-Cortez, Teksas Tornillo'daki bir ICE çocuk gözaltı merkezindeki protestoya katıldı. ICE'yi finanse ettiği için hükümeti finanse etmek ve yeniden açmak için bir tasarı olan HR 648'e oy veren tek Demokrat oydu. 


Sağlık hizmeti

Ocasio-Cortez, sağlık hizmetlerini bir insan hakkı olarak tanıyan, tek ödemeli bir sağlık sistemine geçmeyi destekliyor. Tek bir devlet sağlık sigortasının her Amerikalıyı kapsaması ve toplam maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini söylüyor.. Kampanyanın web sitesinde, Ocasio-Cortez, “Neredeyse tüm dünyadaki gelişmiş ülkelerin hemen hepsinin evrensel bir sağlık hizmeti var . ABD'nin, tüm insanların gerçek sağlık hizmeti kapsamına alındığından emin olmak için dünyanın geri kalanını yakalama zamanı geldi. " Herkes için Medicare önerisi, pek çok muhtemel Demokratik 2020 başkan adayı tarafından kabul edildi. 


LGBTQ eşitliği


Ocasio-Cortez, LGBTQ haklarının ve LGBTQ eşitliğinin sağlam bir savunucusu. LGBTQ topluluğunu desteklediğini ve üyelerine kampanyasındaki rolü için teşekkür ettiğini söyledi. Trans çocuklar için bir yardım derneği olan Mermaids için para toplamaya yardımcı olmak için bir video oyunu canlı yayınladı. Ocak 2019 New York Şehri Kadınlar Mart ayında Manhattan'da Ocasio-Cortez, işyerinde ve başka yerlerde LGBTQ eşitliği sağlamak için gereken önlemleri destekleme konusunda ayrıntılı bir konuşma yaptı. Ayrıca, özellikle transseksüel haklarını tanıma konusunda da, "Bu, hiç akıllıca değil ... trans hakları medeni haklar, insan haklarıdır" dedi. 


İsrail-Filistin çatışması


Mayıs 2018’de Ocasio-Cortez, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin 2018 Gazze sınırındaki protestolara katılan Filistinlilere karşı ölümcül güç kullanmasını eleştirdi ve bunu bir tweet’te “katliam” olarak nitelendirdi. Temmuz 2018'de PBS serisi Firing Line ile yapılan röportajda Ocasio-Cortez, “iki devletli bir çözümün savunucusu” olduğunu söyledi ve İsrail’in Batı Şeria’daki varlığına “Filistin’in işgali ” dedi. “İşgal” terimini kullanması, bazı İsrail yanlısı gruplardan ve yorumculardan tepki aldı. O Birleşmiş Milletlerin Batı Şeria'daki bölgeleri işgal olarak belirttiklerini belirterek sözlerini savundu. 


Porto Riko


Ocasio-Cortez, "Porto Riko ile dayanışma" çağrısında bulundu. Porto Riko’nun yasal sınıflamasına bakılmaksızın, Porto Rikolulara daha fazla medeni hak tanınması gerektiğini savundu. Oy hakkını ve afet yardımı konusunda onları destekliyor. Ocasio-Cortez, FEMA'nın Maria Kasırgası'na ve federal hükümetin Porto Riko'nun siyasi durumunu ele almadaki isteksizliğine verdiği yanıtı eleştirdi. Federal hükümetin Porto Riko'daki yatırımını arttırması gerektiğine inanıyor. 


Buraya kadar tarihe geçmiş kayıtları irdeledik...

Siz ABD'nin kendi başkanlarını falan seçtiğini zannediyorsunuz galiba.... Şu anda yer kürede kendi Cumhurbaşkanını seçen bir tek ülke var, o da Türkiye... hem de çok büyük katılımla hem de ilk turda.


AOC, Alexandria  Ocasio-Cortez 2016'da, Bernie Sanders'in 2016 başkanlık kampanyasının organizatörlüğünü yaptı.


AOC bir proje çünkü John F. Lopez (JFL) Hispanik/Latinler için tasarlanmış bir  devşirme burs programı;  liderlik potansiyeli gösteren, zorluklarla yüzleşmeye istekli ve Hispanik / Latin çocuklarını devşiriyor... AOC Porto Rico asıllı.


Yürüyüş Yolu Yeşil Yeni Anlaşma.... AOC (Ocasio-Cortez), Fosil yakıtlardan bağımsız bir ekonomi tasarlayan Yeşil Yeni Anlaşmayı finanse etmek için 10 milyon doların üzerindeki gelirlerde % 70'e varan marjinal bir vergi getirmeyi teklif ediyor. 


Soros Amerikan Solu'nu inşa etmek için fon ayırmıştı... Yeşil Yeni Anlaşma; Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyeteçi Mitch McConnell tasarıyı ‘ABD ekonomisinin tamamının radikal, tepeden inme ve sosyalist bir adımla yeniden inşa edilmesi için hazırlanan bir girişim’ olarak tanımladı. Tasarının başlığıysa, Başkan Franklin D. Roosevelt’in 1930’lı yılların başında ülkenin içinde bulunduğu Büyük Buhran’dan çıkabilmesi için yürürlüğe koyduğu ekonomik reformlara verilen ‘‘Yeni Anlaşma’’ya atfen seçilmiş.


Dünyanın 1 numaralı ekonomisi olan ABD'de hayali kurulan sağlık sisteminin nihai hedefi Türkiye'nin şu an uyguladığı ileri sistem; AOC, Ocasio-Cortez, sağlık hizmetlerini bir insan hakkı olarak tanıyan, tek ödemeli bir sağlık sistemine geçmeyi destekliyor....


Ve yine benzerleri gibi, bütün proje devşirmeler gibi AOC, Ocasio-Cortez, LGBTQ haklarının ve LGBTQ eşitliğinin sağlam bir savunucusu.


Ve ilginç bir şekilde tasarlanan profilinin en önemli ayrıntısı hepsinde aynı.... Mayıs 2018’de Ocasio-Cortez, İsrail IDF'nin 2018 Gazze sınırındaki protestolara katılan Filistinlilere karşı ölümcül güç kullanmasını eleştirdi ve bunu bir tweet’te “katliam” olarak nitelendirdi.


Ve sürpriz son.... AOC, Ocasio-Cortez, inancını uygulamadığı halde, Sefarad Yahudi soyunun olduğunu söyledi; Katolik-Cizvit şu sıralar... Çok tanıdık geldi mi bu ayrıntılar?


ABD'nin yeni başkan adayı Porto Riko asıllı, sefarad yahudisi kökenli, katolik cizvit, Demokratik solcu, LGBT hakları ve Filistinliler destekçisi, zenginlere vergi, petrole düşman temelli ekonomi, herkese sağlık hizmeti isteyen Alexdandria Ocasio Cortez, yani AOC.



Cumhuriyetçi  (Filler) The Federalist Papers'te bir karikatür; Demokrat (Eşekler) Alexdandria Ocasio Cortez

AOC size kimi hatırlatıyor kopya profiller olarak? Çipras, Demirtaş tıpkı basım örnekler... diğer benzerlerini siz bulun.... Sebastian Kurz, Justin Trudea, Macron bu profile değil karşıt profile benzer... hepsi satanist-masonik tasarımdır. 



Seçkin Deniz, 28.07.2019, Sonsuz Ark, Ağacın Çürümüş Yaprakları-49, Sorgulamalar






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı