14 Temmuz 2019 Pazar

SA7831/KY1-CÇ652: İsmet Özel ya Konuştuğu Dili Bilmiyor ya 'Dil Nedir?'i

"Araplık dildir!" (hadis olduğu söylenir.. hadis mi değil mi sahih mi mevzu mu bilmem ama) mükemmel bir kavim, ırk, etnik köken tanımlamasıdır..


Can sıkıntısı.. bellek yoklaması.. bugün iki yerde İsmet Özel'le karşılaştım (sanal mekânda) ve tezi düştü aklıma.. ne kadar süslü püslü sözcüklerle inşa edilmiş olursa olsun tezinin temeli çürük.. hem teolojik (Hucurat 13. ayet) açıdan hem linguistik açısından temelsiz..

İsmet Özel ya konuştuğu dili bilmiyor ya 'dil nedir?'i.. 

cemaat.com'da (2008 olmalı bir tilmiziyle -özelin tezinin tilmizi- epey bir tartışmıstık.. sorunun yanıtı olarak 'cahilsin!' karşılığını almıştım) bunu gündeme getirmiştim.. Dil nedir? Konuştuğumuz dile ne ad veriyorsunuz? 

Soru basit... her insan topluluğunun -kavmin, etnik kökenin- konuştuğu bir dil ve o dilin bir adı var.. 

"Siz kafirle savaşana, kafirle savaşmayı göze alana Türk diyorsunuz, bir etnik köken, ırk olmadığını söylüyorsunuz.. kafirle savaşan, savaşmayı göze alan bu topluluğun konuştuğu bir dili olduğu ortada.. konuştukları dilin farklılığını -diğer ırklar, kavimler etnik kökenlerin konuştukları dil gibi- farklı oluşunu nereye koyuyorsunuz?" 

Bu sorunun yanıtı "cahilsin!" olmamalı.. 

"Araplık dildir!" (hadis olduğu söylenir.. hadis mi değil mi sahih mi mevzu mu bilmem ama) mükemmel bir kavim, ırk, etnik köken tanımlamasıdır..





Cemal Çalık, 14.07.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre
Facebook 





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı