14 Temmuz 2019 Pazar

SA7830/KY13-AO284: Züğürt Ağa Kim?

"Telefonlarımıza çıkmayan, günlerce randevu vermeyen, binbir güçlükle ulaşıp, ilettiğimiz haklı bir sorunu çözmek için kılını kıpırdatmayan bu milletvekilleri bakanlara hangi sorunları ileteceklerdi de iletememişler doğrusu merak ediyorum?"


Cumhurbaşkanı/Ak Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran İstanbul seçiminin ardından üçüncü kez Ak Parti milletvekilleriyle toplantı yaptı.


Basına yansıyan haberlere göre milletvekilleri toplantıda bakanlara ulaşamamaktan yakındı. Ak Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, içinde bulundukları durumu izah için, 'Züğürt Ağa' örneğini verince, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Züğürt Ağa kim?" diye sordu.


Bunun üzerine Kılıç, Şener Şen'in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa filminden örnekler verdi. Züğürt Ağa’nın köyünü kaybedince büyük şehirde başına gelenleri anlatan Kılıç, milletvekillerinin köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’nın içine düştüğü duruma düştüğünü vurguladı.

Gülüşmelere neden olan Züğürt Ağa örneği üzerine, Cumhurbaşkanı, "İlk kabine toplantısında bakanlara bunu söyleyeceğim" yanıtını verdi.


Milletvekillerinin bakanlara ulaşarak hangi konuları iletmek istediklerini bilmiyoruz. Mutlaka çözülmesini istedikleri sorunları vardır ve bu sorunların çözülmesi için bakanların kendilerine yardımcı olmalarını zaruri görmekteler. Zira, bakanların kendilerine , partilerinin genel başkanlarına verilen oylar nedeniyle orada olduklarına inanmaktalar. Durum böyle olunca bakanların dertlerine derman olmaları gerektiğine inanmaktalar..


Milletvekilleri bu talepte haksız değiller, ancak keşke vatandaşlarla aralarındaki ilişkinin bundan pek farklı olmadığını da anlayabilseler..


Ak Parti milletvekilleri yıllardır vatandaşla aralarında adeta kalın duvarlar örmüş durumda. Bırakın sıradan halkı, 30 yıldır medya sektöründe hizmet veren, bu vekillere kapılarını açan bizler dahi bu kişilere ulaşamıyoruz. Bıraktığımız onca nota, onca cevapsız aramalarımıza rağmen dönüp, "Derdiniz nedir, ne iletecektiniz?” diye sormaya ihtiyaç duymuyorlar..


Telefonlarımıza çıkmayan, günlerce randevu vermeyen, binbir güçlükle ulaşıp, ilettiğiniz haklı bir sorunu çözmek için kılını kıpırdatmayan bu milletvekilleri bakanlara hangi sorunları ileteceklerdi de iletememişler doğrusu merak ediyorum?



Adnan ONAY, 14.07.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı