11 Temmuz 2019 Perşembe

SA7821/KY13-AO281: İktidarı Eleştirme Hakkı

"Geldiğimiz noktada, eğer hatalar giderilmez, siyaset kirden, ehliyetsizlikten arındırılmazsa bundan sadece iktidar değil, ülke de zarar görecek."



Hayatı midesinden, çıkarından ibaret olanların Erdoğan’ı savunmamızı kişisel çıkar üzerinden görmeye çalışmasını anlamak mümkün! Bu tipler o derece çok ki; bunlara vereceğiniz hiçbir cevap yerini bulmayacağı için bugüne dek muhatap almak istemedim.

Ancak, sustukça bu tiplerin azgınlıkları gitgide artıyor. Bunlar yerel seçim sonrasında azgınlıklarını daha da arttırmışlar.

Erdoğan’ın izlediği politikaların ülkenin çıkarlarını korumaya yönelik olduğuna olan inancım nedeniyle Erdoğan’ı yıpratıcı eleştirilerden bugüne dek ısrarla kaçındım.

Ülkemizin Batı’nın kölesi, paralı askeri haline getirilmesi için elinden gelen her tür kötülüğü yapabilecek derece gözleri kararmış gönüllü hainlerin yanında yer alırcasına yapılan eleştirilere de tepki gösterdim.

Ancak; ölçülü eleştirilerden hiçbir zaman geri kalmadım. Yapıcı eleştirinin önemli olduğunu düşünen biri olarak şartlar çerçevesinde eleştirilerimi uygun bir dille zaman zaman ortaya koymaya çalıştım.

Özetle; kimi eleştirilerimi son siyasal gelişmelere bağlayıp, onlardan kendince yorumlar çıkaranlara artık şunu söylemek zorundayım;

Ak Parti'ye düşmanlık edenlerin bazılarının alttan alta Ak Partililerle çıkar ilişkisi içerisinde olduğunu, bunlar üzerinden her tür işini çevirdiğini gayet iyi biliyorum... Ne yazık ki, onlarla irtibat içinde olan Ak Partililer de bundan son derece memnunlar. Onlarla gizli ilişkinin sağladığı imkânlar nedir bilemiyorum tabi! Elbette kendilerince bir izahı vardır.

Bize gelince; 

25 yılı aşkın hizmetinde bulunduğum medya sektöründe en çok haksızlığı, en çok mağduriyeti, en çok ilgisizliği, en çok düşmanlığı, en çok olumsuzluğu Ak Parti döneminde yaşadık, yaşadım. Bu dönemde, değeri beş para etmeyen kimi insanlarla, bürokratla, siyasetçiyle karşı karşıya kaldık. Gözümde zerre değeri olmayanlarla zorunlu muhatap olduk. 

Yaşadığımız bu durumlara rağmen hiçbir dert yanmadık, yaşadıklarımızı ülkemiz adına içimize gömdük. Zira onlarla kişisel mücadelenin ülkenin çıkarlarına hiçbir yararının olmayacağına, iktidarın nimetlerinden sonuna dek yararlanan bu arıza tiplerin süreç içerisinde tasfiye edileceğine, arızaların giderilebileceğine inandık.

Süreç içinde değişen pek olumlu bir şey olmadı. Gelen gideni arattı ve gidenler hızlı dönüşler yaparak iktidar karşısında yer almaktan utanmadılar. Maalesef, iktidar bu tipleri kendinden uzak tutmak bir yana, adeta savunur durumda oldu.

Geldiğimiz noktada, eğer hatalar giderilmez, siyaset kirden, ehliyetsizlikten arındırılmazsa bundan sadece iktidar değil, ülke de zarar görecek.

O nedenle; kimse eleştirilerimin dozunun artmasından başka anlam çıkarmasın..

Bu iktidarı en çok eleştirme hakkına sahip olanlar, ondan en çok zarar gören, en çok haksızlığa uğrayan bizleriz..

İster iktidarın yanında, ister karşısında görünsün, sözüm bu tiplere... Ömrü k....likle geçenlere hatırlatmak isterim!



Adnan ONAY, 11.07.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı