6 Temmuz 2019 Cumartesi

SA7808/KY1-CÇ647: Komşuma...

Bu hali birden fazla yaşasanız?


Komşuma...

Yapıp ettiklerine sabrediyorum.. varlığınla, varoluşunla bir sıkıntım yok.. varlığına tahammül ya da tahammülsüzlük diye bir perspektifim yok.. varsın, varlığını kendin olarak sürdürmek boynumun borcu.. ben Tanrı değilim.. aramızdaki fark bu.. sen yapıp ettiklerime değil (sana yönelik hiçbir eylemim edimim olmadığına bizzat kendin tanıksın) varlığıma diş bilemektesin.. soluk alıyor oluşuma öfkelisin.. aramızdaki fark bu! kendini Tanrı bilmektesin! neyi sevip neyi sevmeyeceğime, neyi giyip neyi giymeyeceğime, kime nasıl bakacağıma, neyi nasıl algılayacağıma karar verici olarak görüyorsun.. kendini Tanrı biliyorsun..

***

Çok basit (hadi kurgusal diyelim) bir soru sorayım:

Diyelim ki on katlı çift daireli bir binada oturuyorsunuz.. siz (benim gibi) üçüncü katta oturuyorsunuz.. beşinci katta oturan komşunuz siz asansöre binmişseniz binmese (olur.. sizinle binmek zorunda değil) asansörün kapısını açık tutup (arkanızdan geldiğini, sizi geçemeyeceğini anlayınca iyice ağır yürüdüğünü biliyorsunuz) "Buyurun!" dediğinizi duymazdan gelip "Spor da gerek!" diye mırıldandığını duysanız, ne dersiniz? 

Diyecek bir şey yok.. burada şaşkınlığa da yer yok.. spor iyidir.. peki diyelim ki o sizi geçti.. asansöre koştu.. hızla düğmelere bastı.. tek olduğunu asansörde o komşudan başka biri olmadığını biliyorsunuz.. siz varmadan asansör hareket etti.. beşinci katta durdu.. aşağıya hareket etmesi lazımken asansör onuncu kata çıktı.. herhalde o katta biri çağırmış olmalı.. sonra asansör aşağı indi.. içeriden kimse çıkmayınca ne düşünürsünüz? 

Bu hali birden fazla yaşasanız?


Not: Sürekli Laikus ayini yapan komşum bir kimliğin, kişiliğin röntgenini gözler önüne sermek içindir.. şahsi olsa adını anmaya değmez.. tavanda kol kola girenlerin tabanda neler yaşandığını bilmeleri gerek..tavanda bir değişim yok.. sazan avlama ameliyesini başarıyla gerçekleştirdi.. ha belki de tavan altını tutamıyor. Aşağıdaki fotoğrafları komşum Rıza abiye göstermeyi düşünüyorum.. da çok zalimce mi olur? Gösterir göstermez ambulans arasam mı?



(SP, İP, FETÖ, HDP, PKK destekli) CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevine dualarla başlar...




Cemal Çalık, 06.07.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre
Facebook 





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı