21 Haziran 2019 Cuma

SA7770/KY13-AO267: Gettolaşan Sol

"Bu sosyolojik olgu enine boyuna tartışıldığında her mahalleye dokunmak gerektiği için kimse bu sorunu ele almak istemiyor, linçten korkuyor. Kim, kendini çok şey sanan cahillerle uğraşabilir ki?"


Bu ülkede solcuların aklı sağcılardan çok daha karışıktır. O nedenle, toplumsal gelişim hiçbir zaman istediğimiz düzeye ulaşmıyor, demokrasi sık sık kesintiye uğruyor.

Solcuların kendilerini değiştirememe sorunu sürdükçe, bu tablo değişmeyecek. Genetik bir tabloya dönüşen bu tablonun değişmemesinin temeli, ülkemiz solcularının kendini resmi yapının imtiyazlı sınıfı görmeye dayalı, sürekli kendini üreten bir özgüvene sahip olmaları..

Bu özgüven, geçişkenliği reddeden, gettolaşmayı besleyen bir durum. Bu durum ayrıca toplumsal ayrışmayı ve otoriteryenliği de besliyor. Kemal Tahir bu durumu en net anlayanlardan biriydi. Yakın dönemde de Atilla İlhan bu konularda epeyce şeyler yazdı.

Ancak, resmi ideolojiyle bütünleşen sol bu düşünceye hiçbir şekilde yaşama hakkı tanımadı, tanımıyor. Daha ötesi küçümsüyor, aşağılıyor..

Bu sosyolojik olgu enine boyuna tartışıldığında her mahalleye dokunmak gerektiği için kimse bu sorunu ele almak istemiyor, linçten korkuyor. Kim, kendini çok şey sanan cahillerle uğraşabilir ki?

Öyle anlaşılıyor ki, bu süreç kısa sürede sona erecek türden değil..

İşin garibi, bu durum, karşı mahallenin varlık nedenine imkân oluşturuyor ve buraya sürekli kan pompalıyor....


Adnan ONAY, 21.06.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı