17 Mart 2019 Pazar

SA7518/KY1-CÇ605: Haçlı Barbarlar ve Cellatlarının Yanında Yer Alanlar..

"Oysa çıkacak ilk büyük yangında cellatları tarafından fırına ilk atılacak olanlar kendileri.."


Batı medyası Yeni Zelanda-Christchurch Müslüman Katliamı'na "terör" dememiş.. diyememiş.. Sanki diyebilirmiş gibi.. niye şaşırıyorsunuz? 

ABD savaş uçakları hastane bombalar manşet "savaş uçakları yanlışlıkla hastaneyi vurdu" olur.. Faşist Hıristiyan terörist mabet basar, ölüm kusar, kin kusar, manşet, "bir meczup camiye saldırdı" olur.. 

Ta 1950'li yıllarda dergisinde Sartre bu iki yüzlülüğü haykırmıştı: "'Fellahlar' bir Avrupalı aileyi katlettiklerinde, büyük gazeteler bizi, hiç bir şeyden, parçalanmış cesetleri görmekten bile, esirgemezler. Fakat bir Arap hukukçu, kendisine işkence eden Fransızlar karşısında intihar etmekten başka bir çare bulamadığında ise, bu olayı bize, duygularımızı incitmemek için, üç satırla yansıtırlar. Gizlemek, yanıltmak, yalan söylemek: anayurdu bilgilendirmeleri gerekenler için görevdir bu.."

Batıda ikinci dünya savaşı öncesi, örtük Yahudi düşmanlığı alenileşmiş; akabinde toplama kampları, gaz odalarında meyvesini vermişti.. Dün günah keçisi Yahudilerdi; artık Müslümanlar yok edilesi düşman.. 

Acı olan ise batı gözünde kimliği Müslüman olan çarpık zihniyetlilerin, cellatlarının yanında yer alması..

Oysa çıkacak ilk büyük yangında cellatları tarafından fırına ilk atılacak olanlar kendileri..

***

Birisi yeni Zelandalı Hıristiyan teröristin eylemini müslüman toplumlardan kaynaklandığını söyleyen şu mala, çok değil Thomas Fuller - Holywar, "Kutsal Savaş veya Haçlı Seferleri Tarihi", L. Heeren, “Haçlı Seferlerinin Tesiri Üzerine Deneme” adlı kitapları okumasını bu kitaplarda yazılanları yorumlamasını istesin.. 

Mesela Bizans İmparatoru I. Aleksios Komnenos’un kızı Anna Komnena, Alexiad adlı kitabında “Barbarlar” diye târif ettiği Haçlıların sergiledikleri vahşetten söz ederken:“En büyük eğlencelerinden biri rastladıkları Müslüman çocukları öldürmek, kızartmak ve yemekti.” ifadelerini hiç duymuş mu?

Bu mal bu kitapları okuduğunda –okuma yazması var mı bilemem, herhalde vardır.. da çarpık bilinciyle olan biteni yorumlaması olası görünmüyor- hala aynı şeyleri söylerse –ki kesin söyleyecektir- düşkün ilan edin gitsin..

***

Biri ezanı ıslıklamaktan mı söz etmişti?

Ne ezanı ne ıslığı.. (Ekşi Sözlük yazarı) imkanı olsa Yeni Zelandalı faşist hıristiyan teörist Brenton Tarrant gibi katliama hazır.



Not 1: Bay Mal, Cezayir'de sömürgeci Fransa'nın yaptıklarını anlamak yorumlamak istersen vicdanlı bir sese kulak ver..

Not 2: Genelde Doğu özelde İslam topraklarının nihai paylaşımı için yapılan 1. Dünya savaşındaki katliamları anmaya gerek duymuyorum.. yakın tarih olduğu için, bir kurtuluş savaşı veren toplumun bireyi olduğu için gereksiz.. herhalde bunu olsun biliyordur..



Cemal Çalık, 17.03.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre
Facebook 




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı