13 Mart 2019 Çarşamba

SA7503/KY1-CÇ603: 'Kadının Adı Yok' Kitaplarına Karşılık 'Kadının Adı Var' Kitabı Yazılmıştı Senin İçin..

"Camus'u düşündürüp Sartre imrendirendin.. bu hale nasıl geldin.. bu hale nasıl geldik?"


Eyvah.. eyvah.. eyvah ki eyvah..


'Kadının adı yok' kitaplarına karşılık 'Kadının adı var' kitabı yazılmıştı senin için..

anaydın.. yardın.. 

Meryem kadar iffetli, Asiye kadar müşfik, Fatıma kadar içliydin..


Haksızlık karşısında susmayandın.. kadını erkeği metalaştıran dünya ideolojilerinin hasmıydın.. bir dünya inşa edecektin..


Camus'u düşündürüp Sartre imrendirendin.. bu hale nasıl geldin.. bu hale nasıl geldik?


8 Mart 2019'da Taksim'de gerçekleşen Feminist Gece Yürüyüşü'nden kareler/ Kaynak; Sosyal Medya
Farklı fotoğraflar ve mesajlar için tıklayınız


Not: Fotoğraftaki ok kendini işaret ediyor..

***


Kimsenin ülkemde diktatör hevesi duyduğu yok (ölmedi içimizde yaşıyor, diyenler hariç elbet); vibratör istemeni anlamıyorum.. sex toys satan sexshoplardan rahatlıkla alabilirsin.. hayır yani akıllı telefonun yok mu? Sor google amcaya.. senin için bulur.. olmadı hilti bile alırsın...




8 Mart 2019'da Taksim'de gerçekleşen Feminist Gece Yürüyüşü'nden kareler/ Kaynak; Sosyal Medya
Farklı fotoğraflar ve mesajlar için tıklayınız

Not: Ezan ıslıklanmamış.. özür dileyenler var.. bu afişler için photoshop densin ben de özür dileyeyim. Bu pankartların kadınların elinde dolaşmasını benim de aklım almıyor.. derin bir kabus, bir karabasan yaşıyormuşum gibi geliyor.. biri çimdiklese uyansam diyorum..



Cemal Çalık, 13.03.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre
Facebook 



Sonsuz Ark'ın Notu:  

Beyoğlu esnafı ezan provokasyonunu SABAH’a anlattı: "Ezan okunduğunda, ezan bastırılmaya çalışıldı, düdük sesleri arttı" Kenan Kıran, Sabah Gazetesi, 11.03.2019

Esnaf Cesim Enç: "(8 Mart gecesi) ezan okunduğu zaman sesler ve çığlıklar yükseldi, ezan bastırılmaya çalışıldı, düdük sesleri arttı. Hatta aralarında kapalı bayanlar da vardı, birbirine bakındılar, neye uğradıklarına şaşırdılar. Ezana saygı olması gerektiğini düşünmekteyim."

Esnaf Fatih Taşkıran (Bereket Döner'in işletmecisi): "30 yıldır Beyoğlu esnafıyım. 8 Mart gecesi ezan okunurken sesler aşırı derece yükseldi. Ezan sesi bastırılmaya çalışıldı. Ezan sesi İnönü Stadı'nın önünden duyulur, Cihangir ve Harbiye'den duyuluyor. Ezan sesini duymamaları mümkün mü? O kadar insan bağırdı, ezan sesini bastırdı. Beyoğlu'nda içki içen insanlar ezan okunduğunda dahi utancından içkiyi masanın altına koyarken, tavla oynayanlar tavla oyununu bırakırken, Anadolu'da yolda yürüyen insanlar dururken, caddede kaset satışı yapanlar ezan okunduğunda müzik sesini kapatırken bunun olması aldatmaca. Ezana saygı duyulmalı"

Esnaf Bilal Asan: "Ezan okunmaya başladığında ıslık ve düdük sesleri daha da arttı. Canlı şahidiz. Hatta, 'Ne oluyor?' dedik. Ezan bitene kadar hiç durmadan bağırdılar, protesto yükseldi. Eylemcilerin ezanı duymamaları imkansız. Çok normal şartlarda ezan sesi duyulur. Terbiyesizlik yapıldı. Ezandan şikayetleri varsa, Telaviv, Moskova veya Washington'da yaşayabilirler ama yüzde 99'u Müslüman olan ülkede bunu yapamazlar."

Esnaf Mesut Enç: "Ezan okunduğunda protesto sesi aşırı yükseldi. Ezan okunduğunda çığlıklar ve düdük sesleri artmaya başladı. Islıklamalar arttı. İki senedir ezan okunduğunda protestolar artıyor. Müslüman ülkede yaşıyoruz, bu protestodan rahatsız oldum"



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı