27 Ocak 2019 Pazar

SA7395/KY13-AO227: Liderler Çağı; İdeolojilerin Çağı Geride Kaldı

"Artık ABD için ideolojik karşıtlık yok; ABD’nin yanında veya karşısında olmak var!"


İdeolojilerin çağı geride kaldı. Dünyada sadece küresel sermaye çetesinin daha çok kazanmasının kavgası var. Bu çete kendilerine engel çıkaran, sömürülmeye karşı çıkan herkesi yok etmek ister.

Sovyetlerin çöküşüyle birlikte marksist/ komünist/sosyalist sistemler de tamamen dönüştü. İki kutuplu dünyada ABD ve müttefiklerinin karşısında olan bu blok, yeni dönemde ABD tarafından yutulmak istendi.

Sovyet blokunda yer almış olan bu ülkeler yeni dönemde kendilerine yön tayin etmek istediler. Bu doğrultuda Rusya da dinle barışık politikalar izlemeye başladı, kapitalist dünyayla sıcak ilişkilere girdi.

Bu bloktaki bazı ülkeler hem kapitalist , liberal kalkınma modellerini benimsedi, hem de ABD ve diğer kapitalist ülkelerle ilişkileri geliştirdi.

Paçayı tümüyle ABD’ye kaptırmak istemeyen veya Rusya gibi direkt ABD karşıtı politikalar izlemeyi sürdüren ülkeler ABD’nin düşman hedefine koyduğu ülkeler arasında yer aldı.

Geçmişte ABD’ye köle olan ülkeler de bu yeni dünya yapılanmasından yararlanmak istedi ve Rusya’ya yanaştı.

Böylece bir blok olarak Sovyetler karşısında duran ABD yeni dönemde kendine çıkış arayan ve farklı yönetim tarzlarına sahip onlarca ülkeyi yakın takibe aldı, onlara karşı yeni politikalar belirledi.

Şimdi bu politikaların, darbe, iç savaş, ekonomik ambargoyla çökertme vs gibi politikalar olduğu gün yüzüne çıktı.

Artık ABD için ideolojik karşıtlık yok; ABD’nin yanında veya karşısında olmak var!

ABD, ülkeleri tek tek sıkıştırarak kendine köle yapmaya çalışıyor. Buna direnenleri de çeşitli yollarla dize getirme projelerini uygulamaya sokuyor.

ABD denince bundan anladığımız siyonizmin büyük devletidir.

ABD, siyonizme hizmetten vazgeçtiğinde çökmeye mahkumdur.

Sonuçta şunu söyleyebiliriz: artık ideolojik birliktelikler dönemi kapandı. ABD çıkarlarına direnerek kendi politikalarını izlemek isteyenlerle, ABD ve müttefiklerinin kavgası var artık. Ve bu uzun süre daha devam edecek

Bu süreçte sık sık yer değişmeler, arafta kalmalar, çok yönlü politikalarla ortadaki gerilimlerden kaçınmak isteyen ülkelerin olması kaçınılmazdır.

O nedenle; bu dönem milli, güçlü, zeki, dirayetli, ülkesini  zirveye taşımak isteyen liderler dönemidir..


Adnan ONAY, 27.01.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı