1 Kasım 2018 Perşembe

SA7061/KY13-AO211: Kendilerine 'Solcu' Diyen Çok Bilmiş Cahillere Dair...

"Bu tipler cahil cesaretiyle her yerde bilgiçlik taslarlar ve sürekli okumaktan bahsederler."


Kendilerine solcu diyen veya öyle tanımlayan kimi çok bilmiş cahiller, oldum olası kendilerini ‘Okumuş, bilmiş’, geride kalanları ise cahillikle suçlarlar.

Bu gibiler, kendi görüşlerinde olmayan herkese cahil gözüyle bakıp ‘kitap okumuyorlar ki gerçeği görsünler' suçlamasında bulunurlar.

Bu tepeden bakmalardan sanırsınız ki, bunlar çoook kitap okuyorlar!

Oysa; yakinen şahidim ki, bunların bazılarının okuduğu kitap sayıları bir elin parmak sayısını geçmez. Hatta bu gibilerin arasında kitap yazmakla övünenler de vardır. İlginçtir ki, bunların bazılarının yazdığı kitaplar, okuduğu kitaplardan çok da fazla değildir.

Bunlar kendilerini cumhuriyetin asıl unsurları gördükleri için toplumsal bir imtiyaza sahiptirler ve bu alanın imtiyazlarını sonuna dek sömürürler.

Bu tipler cahil cesaretiyle her yerde bilgiçlik taslarlar ve sürekli okumaktan bahsederler.

Uzun süre bunlarla uğraşmaya değmez diye düşünüyor ve bu tiplere aldırış etmiyordum. Ancak, artık bu gibileri susturmanın yolunun kolaylığını keşfettim. Ağzını’kitap’la açana bu konuda okuduğu kitapları soruyorum. İnanın bu gibilerin en fazla söylebildikleri bir tek kitap ismi oluyor. Birçoğunun ise aklına bir tek kitap ismi dahi gelmiyor.

Kitap ismi verenleri ise o kitap üzerinden biraz teste kalktığınızda bahsettiği kitabı okumadığını, ismini bir yerlerden devşirdiğini anlıyorsunuz.

Eğer, siz de böyleleriyle karşılaşırsanız, tavsiyem; aynısını yapın, rahat edersiniz ve bir daha o kişilerin ukalalıklarıyla muhatap olmazsınız...

"Bunlar böyle de diğerleri nasıl?" diye sorulabilir..

Bu sorunun cevabı da uzun uzun anlatmaya ihtiyaç duyulacak türden bir muamma!


Adnan ONAY, 01.11.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı