10 Temmuz 2018 Salı

SA6468/SD1058: Sonsuz Ark Sohbetleri 10

"Sonsuz Ark yayınlarının paylaşılması, çok uzun sürecek olan serinlik, dinginlik, sukûnet, bilgelik sürecinin kısalmasına da hizmet edeceği için okurlarımızdan yayınlarımızı dostlarıyla paylaşmalarını istiyoruz..."


Türkiye, dün 9 Temmuz 2018'de, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Başkanı olarak yemin ederek göreve başlaması ile yeni bir çağa geçiş yaptı. Bu yeni çağ Yeni Türkiye'nin Çağı olarak tarihe geçecek. Eski Türkiye'nin çağı, eski alışkanlıkların tümünü kendisiyle beraber tarihe götürerek iki yüz yıldır cendere altında tuttuğu, sürekli değiştirmeye çalıştığı, ısrarla rahatsız ettiği halkın tepesinden çekilmek zorunda kaldı.

Yeni Türkiye'nin Çağı, halkın kendi hayatına dönebildiği, siyasetin ana hedefi olmaktan kurtulduğu, bireylerin, ailelerin ve toplumun savunma psikolojisinden sıyrılabileceği ve normal bir hayat yaşayabileceği bir çağ olacaktır. Devlet, aslolan vazifelerine dönecek, vatandaşlarını koruyan, kollayan şefkatli bir bütün olarak hizmet edecektir. Erdoğan'ın açıkladığı kabine üyeleri en azından potansiyel olarak bu çerçevede çalışacak isimlerden oluşmaktadır. Başarılı olmamaları için artık herhangi bir iç sorun mazeret olarak halkın önüne konacaktır.

Fakat Türkiye, çok büyük dış sorunlarla, özellikle ekonomik saldırılarla başa çıkmak zorundadır. Çünkü Erdoğan'ın Başkanlık töreninde, Erdoğan'ı 15 Temmuz 2016 FETÖ-NATO-ABD-AB darbesinde öldürmek isteyen ülkelerin hiçbiri hükümet ya da devlet başkanı düzeyinde temsil edilmemişlerdir, küresel rekabet alanı daha şiddetli diplomatik ve ekonomik çatışmalara hazırlanmaktadır.

ABD Başkanı Trump'ın İran'a karşı başlattığı kuşatmaya Avrupa Birliği ülkeleri de birer birer katılmaktadır. Batılı ülkelerin hedef tahtasında, Obama döneminde iç savaşa sürüklemek istediği Türkiye ve Obama'nın bütün kanlı Irak ve Suriye politikalarının basit bir piyonu olan ve Trump döneminde iç savaşa ve parçalanmaya zorlanan İran vardır.

Sonsuz Ark Yeni Türkiye'nin Çağı'nda bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da ülkesi, dini, insanları yararına düşünce üretmeye devam edecektir. Bu babda, herhangi bir medya organının yayın anlayışı ile hareket etmeyeceği gibi, nesnel eleştirinin en değerli olduğu zamana girilmiş olduğunun farkında olan yazar kadrosu ile de ihtiyacımız olan serinliği, dinginliği, sukûneti, bilgeliği güne taşımaya kararlıdır.

Sonsuz Ark yayınlarının paylaşılması, çok uzun sürecek olan serinlik, dinginlik, sukûnet, bilgelik sürecinin kısalmasına da hizmet edeceği için okurlarımızdan yayınlarımızı dostlarıyla paylaşmalarını istiyoruz...

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize, Müslümanlara ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Selam ve sevgiyle...



Seçkin Deniz, 10.07.2018, Sonsuz Ark, Sonsuz Ark Sohbetleri
Sonsuz Ark Sohbetleri





Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.




Seçkin Deniz Twitter Akışı