2 Temmuz 2018 Pazartesi

SA6425/SD1043: West Point 2050'nin Askerlerini Nasıl Yetiştiriyor?

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız metin, Amerika Birleşik Devletleri Askerî Akademisi olan West Point bünyesinde bulunan Modern Savaş Enstisüsü (Modern War Institu)'nün askerî öğrencilere "Geleceği Kurmak' için yaptığı çağrının detaylarını içermektedir ve gençlerden çılgın fikirler istemektedir. Dijital teknolojinin her geçen gün geliştiği ve dijital savaş araçlarının çeşitlendiği yirmi birinci yüzyılda 'asker ve savaş' kavramları geleneksel çerçevesinden çıkmaktadır, doğal olarak da geleceğin yetişkinleri olarak bugünkü gençlerin geleceğin savaşlarını nasıl yapacağına dair fikirlerinin önemi ortadadır. ABD tarihin tepeden inmeci tasarım alışkanlıklarının tersine, daha gelişmiş olan yeni nesilden, tabandan geleceği kurmasını ve savaş dahil demografi, kentleşme, iklim değişikliği, robotik, yapay zeka, büyük veri (big data) ve analiz, teknoloji ve artan insan performansı gibi temel tasarımları kendisinin yapmasını istemektedir. Türkiye 15 Temmuz sonrası yeniden kurgulanan subay yetiştirme felsefesi gereği 31 Temmuz 2016'da kurulan Milli Savunma Üniversitesi ile çok ciddi bir imkan elde etmiştir ve bu çerçevede bu imkanı yirmi birinci yüzyılın gerekleri doğrultusunda kullanmakta gecikmemelidir. Aşağıda yayınladığımız çağrı bu anlamda büyük bir rekabet yaşayacağımız ABD'nin neler tasarladığına dair küçük bir örnektir. Ek olarak 'ABD Ordusunun Yeni Fiziksel Uygunluk Testi: İyi ve Kötü'yü okumanızı öneririz.
Seçkin Deniz, 02.07.2018


MAD SCIENTIST INITIATIVECALL FOR IDEAS “INSTALLATIONS OF THE FUTURE”

Çılgın Bilim Adamları Girişimi "Geleceği Kurmak' İçin Fikir Çağrısı

Gelecekteki (ABD) Ordumuz, aksaklıklara karşı dirençli ve çok alanlı savaş için kritik ve “akıllı şehir” olarak çalışabilme yeteneğine sahip stratejik destek alanları olarak hareket eden Akıllı Tesisler gerektirecektir. Nesnelerin İnterneti'nden (IoT) Her Şeyin İnterneti'ne (IoE) doğru gelişme devam ederken, gelecekteki kurulumlar artık bir zamanlar sığındıkları kurulumlar olmayacak. Sosyal medyadan, siber saldırılardan, bilgi işlemlerinden ve teknoloji uygulamalarından ortaya çıkan tehdit vektörleri, geleneksel olmayan savaşı şiddetlendirecek. Birden fazla faktör kurulumların ve 2050 Operasyonel Çevre (OE) proje gücünün çalışma dinamiğini değiştirecek.


NASIL KATKIDA BULUNURUM?

Fikirlerinizi istiyoruz! 

Mad Scientist Initiative -Çılgın Bilim Adamları Girişimi- potansiyel gelecekleri kurgulamak için hikaye anlatımı ve kitle kaynak kullanımı (bir proje veya websitesi gibi konuların çözümüne yönelik olarak çok sayıda insanın oluşturduğu topluluğun gönüllü olarak katkıda bulunması) yöntemlerini kullanıyor. 

Yaratıcı yöntemlerinizi seçin:

(1) Araştırılan Konular (ilgi alanlarına bakınız)

(2) “Cephe Hattından Bir Asker Mektubu”

Fikirlerinizi kağıt, sanat eseri, video ve oyun göndererek paylaşabilirsiniz. Aşağıdakiler yazım yönergeleridir ve hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı sınırlamamalıdır:

Büyük Küresel Eğilimler göz önüne alındığında: demografi, kentleşme, iklim değişikliği, robotik, yapay zeka, büyük veri (big data) ve analiz, teknoloji ve artan insan performansı.

İstem 1: 2050’li yıllarda asker bu Akıllı Tesislerde nasıl yaşar, eğitir ve konuşur / savaşır?

İstem 2: Asker mektupları yüzlerce yıldır savaşa açılan bir pencerelerdir. Askerler 2050 yılında garnizon hayatını sevdiklerine nasıl anlatacaklar?

İstem 3: 2050'deki işverenler, ordu mesleğini ve kültürünü gençlere tanıtmak için akıllı bir kurulumu nasıl anlatacaklar?

İstem 4: 2050'de garnizon komutanının “hayattaki bir günü” nasıl görünecek?

İstem 5:  Tesisler, siber ve bilgi savaşının önündeki engellerle “savaşmak” ve üslerimizden savaşları yürütmek için hangi rolü oynayacaktır?

EN İYİ FİKİRLER

* Askeri veya akademik bir dergide yayınlanacak

* Mad Scientist Konferansında konuşmaya davet edilecek

* Mad Scientist SWAG- Çılgın Bilimadamları Ödülü verilecek

KURALLAR:

* Gönderimler sınıflandırılmamış, yayınlanmamış olmalıdır ve kamu işleri bürosu ve operasyon güvenliği yöneticileri tarafından (USG & uygulanabilir) onaylanmalıdır.

* Araştırma makaleleri; en fazla 5000 kelimeden oluşmalıdır, 12 punto yazı tipi ile yazılmalıdır.

*“Garnizondan Bir Asker Mektubu”;  en çok 2000 kelimeden oluşmalıdır 12 punto yazı tipi ile yazılmalıdır video uzunluğu maksimum 5 dakika olmalıdır.

İLGİ ALANLARI:

* Kurulumların karşı karşıya olduğu güncel/gelişmekte olan tehdit vektörleri 

* Teknolojiden doğan “Akıllı Şehir” fırsatları

* İlk Manevra Platformları Olarak Kurulum

* Sentetik eğitim ve beyin “spor salonları” ile geliştirilmiş savaşçı hazırlığı

Modern War Institu at West Point, U.S.A




Seçkin Deniz, 02.07.2018, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar

Çeviriler ve Yansımalar




Not: Çeviri programları kullanılarak İngilizce'den çevrilmiştir.




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı