30 Haziran 2018 Cumartesi

SA6416/KY1-CÇ519: Uçan Mühür-Gezen Mürekkep-Tehdit- Darbe.. Toplumsal Şizofreni mi?

"Durum gerçekten vahim.. hem çok çok vahim.. belki sanal alemde iş gırgırınadır.. ancak reel alemde bizzat tanık olduğum durum bu.."


İnanmak istemiyordum zira sanal alemde iş gırgırdır, herkes birbirini tiye alır, almakta sakınca da yok, hatta hep gırgır, espri, şamata olsun, ironi yapılsın.. ama.. maalesef öyle değil.. bizzat tanık olduğum iki üç olay var ki reel alemde hakikat bu:

Uçan mühür..

Gezen mürekkep..

Tehdit..

Darbe..

Bayraklar-flamalar gerçekte göründüğü gibi değil otomatik silah..

Buna inanan seçmen..

Bu normal bir durum değil..

Valla değil.. 

Toplumsal şizofreni diye bir şey varsa bu hal o hal..

Acil sağaltımı gerek.. acil.. hem pek acil.. 

Muhalefetin yetkilileri bu sayrılıktan muzdarip değillerse acilen tedaviye başlamalıdırlar.. valla durum çok vahim..

Not: CHP cumhurbaşkanı adayı Sayın İnce'nin basın toplantısında "Beni kimse tehdit etmedi, tehdit edecek adam da henüz yer yüzüne gelmedi. Yok eşimi kaçırmışlar vs. bunlar birkaç şizofrenin uydurmaları. Bunlar asparagas şeyler bunları bir kapatalım." demesi biraz biraz teskin eder oldu.. şimdi bir takım müfsit eller, müfsit diller sayın incenin tehditlere boyun eğerek bu basın toplantısını düzenlediği inancını yerleştirmeye çalışıyorlar.. acilen bu seslerin sahipleri bulunup sorgulanmalı.. sesleri kesilmeli.

***

Biliyorum şimdi siz ne uçan mühüre-gezen mürekkebe ne çipli pusulaya ne tankların kuşatmasına ne silahlı milislerin sokaklara indiğine ne hezimete uğrayanların eşleri kaçırılıp tehditle sonucun kabul ettirildiğine inanmazsınız.. hadi bunlara inanmadınız ya üç harflilerin (aman çarpılmayayım cinlerin 😂) uzaylıların beyin kontrolü yaparak bu sonucun alındığına da mı inanmayacaksınız? nasıl da gözünüz görmüyor olan biteni 😂

Not: Eh.. ne de olsa koyunuz.. böyle analitik düşüncelere inanacak akli meleke biz de ne arar😂

***

Meğer neler olmuş neler.. kaybeden parti liderleri meğer kaybetmemiş.. tehditle kabul etmişler sonuçları.. YSK üyeleri istifa etmiş ve fakat silah zoruyla istifalarını geri almışlar.. hezimet yaşayan parti liderleri meğer hezimet yaşamamış.. kiminin kocası, kiminin karısı kaçırılmış, bu da yetmemiş silahlı milisler sokağa inmiş bunu gören fedakar parti adayları iç savaş çıkmasın diye değiştirilen sonucu kabul etmişler.. 

Tabi bu kabulde sadece bunlar yetmemiş üç harfliler uzaylılar Nato Cento Avrupa Birliği, Varşova ve daha bilmem hangi paktlar baskı kurmuş.. daha sayayım mı? 

Şimdi bunların bir tekine inanmazsın sen.. hele uçan gezen mürekkebi çipli pusulayı hepten yok sayarsın😂 

Ben de aynı durumdayım.. nihayetinde göbeğini kaşıyan bidon kafalı biriyim, ben de böylesi derin analizleri ussal verilere dayalı bu çıkarımları bir türlü anlayamıyorum..

Not: Seçim sonuçlarının yukarıda sayılanlardan en az üçüyle alındığına inanan kişilere rastladım.. yok yok sanal alemde değil.. sitede seçim gecesi bağıra bağıra telefonda konuşan birine tanığım mesela.. "Yayalım bunu.. arkadaşlara söyle sokaklara çıkalım!" diyerek bitirdi konuşmasını.. ağlayarak.. Allah var sokağa çıkmadılar hezimete uğrayan adayları gibi fedakarlık yapma kararı almışlar😂 bugün de telefonda böyle diyor.. dambrayı onun sesinin yüksekliğinde çalasım var balkonda..  😂

***

Muhalefete, CHP'ye çok büyük iş düşüyor.. seçmenin durumu vahim.. iktidar demiyorum çünkü iktidar ne ederse etsin ne yaparsa yapsın zerre kadar etki etmez.. seçimlere katılmaması hariç😂

Cidden muhalif seçmenin durumu vahim..

Uçan mühüre inanan mı dersin,

Gezen mürekkebe,

Çipli pusulaya...

Sonuçlar açıklamaya başlandığında darbe yapıldığına muhalif adaylarının hem eşleri hem kendilerinin kaçırılıp tehdit edildiğine silahlı milislerin sokaklara indiğine (kutlama yapanların silahlı milisler olduğu ellerindeki bayrak ve filamaların gerçekte otomatik silahlar olduğuna) inananlar var.. burada iş muhalefete düşüyor.. 

Tedavi gerekiyor ve bu tedaviyi de ancak onlar yapabilir..

Durum gerçekten vahim.. hem çok çok vahim.. belki sanal alemde iş gırgırınadır.. ancak reel alemde bizzat tanık olduğum durum bu..


Not:  Muhalefetten İP Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de 48 saat sonra açıklama yaptı: "O gece, Sayın İnce ve CHP temsilcileri Sayın Erdoğan'ın kazandığını ifade ettiler. Dolayısıyla gerilime sebep verecek hadisenin olmadığını söylediler. Arkadaşlarımızla beraber burada seçim sonuçlarını izledik."




Cemal Çalık, 30.06.2018,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı