27 Haziran 2018 Çarşamba

SA6396/KY1-CÇ518: Sayın Muharrem İnce'ye Açık Mektup

"Bu ülkenin elli yedi yaşında bir vatandaşı olarak, partinizden kırık yıldır duymadığım bir itirafı, bir kabulü duymak beni umutlandırdı ve bu açık mektubu yazma gereksinimi duyurdu."


Sayın İnce;

Son seçimde aldığınız sonuç için kutlarım. Seçimden bir gün sonraki yaptığınız basın toplantısında –kimi sözlerinize, (örneğin ‘çalmışlardır!’ ifadeniz. Böyle bir şeyin olmadığını, olamayacağını –sandıklarda bazen görev alan bazen müşahitlik yapan biri olarak ben bildiğime göre- siz de biliyorsunuz.) kimi eylemlerinize (örneğin TRT ekibini salondan çıkarmanız, ben olsam yüce gönüllülük gösterir, bağışlamanın erdemini sergilerdim) katılmasam da- söylediklerinizden ötürü de kutlarım. Teşekkür ederim. 

Bu ülkenin elli yedi yaşında bir vatandaşı olarak, partinizden kırık yıldır duymadığım bir itirafı, bir kabulü duymak beni umutlandırdı ve bu açık mektubu yazma gereksinimi duyurdu.

Sayın İnce, basın toplantısında ‘Beni kimse tehdit etmedi, tehdit edecek adam da henüz yer yüzüne gelmedi. Yok eşimi kaçırmışlar vs. bunlar birkaç şizofrenin uydurmaları. Bunlar asparagas şeyler bunları bir kapatalım."dediğiniz durum için acilen bir şeyler yapmalısınız. Hem pek acil. Zira durum birkaç şizofrenin hezeyanı değildir ve maalesef sonuçlar açıklanırken sizin yaşadığınız söylenen durumun yaşadığına inanan birçok seçmeniniz var. Sayıları sizin seçmen kitlenizin yarısına yakın olduğunu söylesem abartmış olmam! Buna dur diyecek sizsiniz! 

Sizin tarafınızda olduğu kendilerince ilan edilen bir takım müptezel yazarçizer sabah akşam nefret ekmekte ve bu nefret çığ gibi büyümekte. İktidarın bu konuda yapacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın ters etki yapacak, belki nefretin boyutu daha da artacaktır.
Gerçek âlemde, çevremde öyle konuşmalara tanık oldum ki nutkum tutuldu. Bu gidiş iyi bir gidiş değil.

Seçim sonuçları belli olduğunda kutlama yapanların ellerindeki bayraklara flamalara silah gözüyle bakan (gerçekte bayrak flama değil otomatik silah imiş) insanlara rastladım. Seçimle iktidar değiştirmenin hayal olduğu, bunun için partinizin iktidar olduğu belediyelerde sularla oynanması gerektiği söylemlerinden tutun da, acilen silahlanmak gerektiği düşüncesini dillendirenlere kadar..
Sayın İnce siz çok çok büyük iş düşüyor. Aksi takdirde ülkemiz çevre ülkelerin durumuna doğru kolayca götürülecek bir duruma evriliyor. 

Basın toplantısında ‘Beni tehdit edecek güç anasından doğmadı!’ sözünüzün bile korkudan söylendiği şeklinde paylaşılıyor ve adınıza atılmış (fake olduğu apaçık) bir tweet dolaşıma sokuldu. 

Görünmez bozguncu eller ülkeyi ateşe atmak için ellerinden geleni ardına koymuyor. Sizin bir bardak mesabesinde döktüğünüz su bir takım insanı ikna etmişken şimdi adınıza mezkur twit dolaşımda.
Sayın İnce size çok ama çok büyük bir görev düşüyor! Bu yangına dur diyecek sizsiniz! 

Yeni görevinizde başarılar dilerim!

Not: Sözünü ettiğim tweet ektedir..






Cemal Çalık, 27.06.2018,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı