20 Şubat 2018 Salı

SA5674/SD902: MİT'in FETÖ-Dijital İni'ne Giriş Operasyonu: Kod Adı Bay Bay

"FETÖ ile ilgili temel hikayeyi, olguları, kişileri romanın akışına yedirirken, bu büyük faciayı MİT'in Bylock operasyonu ile sınırlayarak anlatması Yahya Bostan'ın doğru bir strateji ile hareket ettiğini gösteriyor."


"FETÖ'nün 'Dijital İn'i Bylock'a böyle girildi."

Anlat deseler nasıl anlatmaya başlayacağımı bilemediğim, ama başladıktan sonra günlerce anlatabileceğim bir tarih bu. FETÖ,7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarını tutuklamaya kalktı; devletin derinliklerinde siyasî iradeye karşı verdiği gizli mücadelesini gözler önünde yapmaya karar verdiği o günden bu yana medyaya yansıyan neredeyse her şeyi yorumlayarak, yazarak ve analizler yayınlayarak şahit olan ve bu anlamda FETÖ ile mücadele eden biri olarak, Şubat 2018'de bile her gün her an deşifre edilen FETÖ üyelerine yönelik operasyonlar sürerken, anlatmak kaygısı güden her çalışmayı eksik olsa da değerli buluyorum.

Öylesine geniş ve derin bir zamanda yaşandı ki bu kâbus ve öylesine benzersiz bir şekilde kontrol altına alındı ki, binlerce roman, belgesel, sinema filmi, tv dizisi, siyasî, psikolojik, sosyolojik, stratejik, teolojik, tarihî analiz bu vahşi örgütün yaptıklarını ancak anlatabilir... Ama FETÖ kısaltmasının geçtiği her türlü metni görmekten ve okumaktan tiksinecek dereceye gelmiş bir topluma olan biteni dosdoğru anlatabilmek için bir yerden başlanmalıydı, bir şekilde bu şeytanî olgu somutlaştırılmalı ve gelecek nesillere aktarılmalıydı...

Bu anlamda gazeteci-yazar Yahya Bostan'ı erken denecek bir zaman diliminde 15 Temmuz 2016 ABD-NATO-FETÖ darbesinden tam bir yıl sonra Temmuz 2017'de yayınladığı bu roman için tebrik etmek gerekiyor...

FETÖ ile ilgili temel hikayeyi, olguları, kişileri romanın akışına yedirirken, bu büyük faciayı MİT'in Bylock operasyonu ile sınırlayarak anlatması Yahya Bostan'ın doğru bir strateji ile hareket ettiğini gösteriyor. İnsanların bildiği, gözlerinin önünde cereyan eden hadiselere karşı takındıkları ilgisiz tutuma rağmen, herkesin sıkılmadan okuyabileceği bir roman yazmak gerçekten zordur. 

Anlatılacak olanın değerini koruyarak, binlerce sayfalık kaynaktan önemli ve amaca uygun olanları özenle süzerek çıkarmak ve okuyucunun hafızasını da tazeleyerek yol almak, bir gazeteci titizliği ve sadeliğini zorunlu kıldığı gibi, ortaya çıkan metnin polisiye bir romanın kurgusuna da sahip olması gerektiğini de dayatıyor.

Yahya Bostan'ın '15 Temmuz Kahramanlarına' ithaf ettiği bu romanı kendime de ithaf edilmiş sayıyorum, çünkü 15 Temmuz'dan çok önce başladığımız FETÖ ile topyekun  mücadelenin son raunduydu 15 Temmuz; 7 Şubat, Gezi Terörü, 17-25 Aralık, 31 Mart yerel seçimleri, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi, HSYK seçimleri, 7 Haziran, 1 Kasım seçimleri ve bu önemli olaylar arasında olan biten her şeyi dijital dünyada, sosyal medyada birebir yaşayan ve Türkiye'ye yönelik bütün iç ve dış saldırılara karşı mücadele eden birbirinden bağımsız gönüllülerden biriydim... bu mücadele hepimizin ortak mücadelesiydi ve vatanımızı, devletimizi bu kuduz haşhaşilerden, şizofren androidlerden korumaya kararlıydık. (Bakınız; Seçkin Deniz Twitter Günlükleri, Sonsuz Ark)

237 sayfalık Kod Adı Bay Bay'ı okurken, kitabın bütün FETÖ olgusunu anlatmak açısından elbette birçok eksiği olduğunu gördüm, nihayetinde bu MİT'in yaptığı bir operasyonun hikâyesi.. ABD-NATO bağlantılarının kurulmamış olması, FETÖ'yü tek başına hareket eder gibi bir görüntüde bırakmış olmasına karşılık, roman sadece Bylock'a odaklandığı için arka plandaki hikaye kendi eksiğini fısıldıyor; hikayenin tamamını anlatmak ise daha büyük bir organize çabaya borç olarak kaydedilmiş olmalı, bunu da Turkuvaz Medya'dan bir set olarak bekliyoruz.

FETÖ olgusu tek başına ve basit bir parça değil; bu örgüt solcu, sağcı, cemaatçi, tarikatçi, mezhepçi, ırkçı her türden organizasyonun bağlı olduğu masonik/satanist/kabalist/siyonist CIA-Pentagon-Mossad (ve bağlantılı istihbarat örgütleri) ile bütünleşen Batı Bloku'nun en etkili tetikçi organlarından biri... ve biz Türkiye olarak bu vahşi yapıyı yenmiş olmanın eşiğindeyiz, bu zaferi mümkün ve şüphesiz kılmak için yeni nesillere ve geleceğe olan biteni bütün ayrıntıları ile anlatmak zorundayız...

Bir roman yetmez, bir film yetmez, yüzlerce, binlerce çalışma yıllarca sürecek bir organizasyonla bu gerçek bu halka ve halkın çocuklarına ulaşmalıdır; aksi halde her seçim döneminde ilk defa oy kullanacak gençler artacağı ve bizler yaşlanıp öleceğimiz için ya da unutacağımız için insanları aldatmak ve din, namus ve vatan dahil her şeyi kullanmak konusunda tarihte örneği bulunmayan bir örgüt olarak FETÖ pusuda bekleyen bir yılan gibi sinsice çalışacak ve onları etkileyecektir.

15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ'nün darbe yaptığını öğrendiğim an, kaskatı kesilmiştim ve  dudaklarımdan şu cümle kendiliğinden dökülmüştü: "Allah'ım bu millete yardım et, belki biz değersiz bir milletiz, ama eğer Suriyeli kardeşlerimize açtığımız kucağın bir değeri varsa, onların hatrına yardım et!'

FETÖ'yü 15 Temmuz'da Allah durdurmuştu, o kadar ince ince örülmüş makro ve mikro planın, 40 yıllık ABD destekli operasyonun başarısız olmasını Batılı hiç bir destekçisi ummadığı gibi FETÖ'nün kendisi de ummuyordu, o yüzden hepsi suçüstü yakalanabildiler. Bylock bu tasfiye ve temizlik harekatının son mührü demekti. MİT'i de bu anlamda kutluyor, başarılar diliyorum.

Yahya Bostan'ın 224. sayfada yazdığı gibi "Devlet büyük bir kalkışmaya hazırlıksız yakalanmıştı. Ancak Allah Fetullahçıların kurduğu oyunu bozmuş, o büyük ihaneti ayaklarına dolamıştı."

Allah bu aziz milleti muzaffer kılsın, bu değerli yolda mücadele edenlerden yardımını esirgemesin... Şeytan'ın isteklerine engel olmamız için bizlere fırsatlar ihsan etsin...



[Yahya Bostan, Kod Adı Bay Bay, Roman, Turkuvaz Kitap, Turkuvaz Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş, 2. Baskı, Kasım 2017,  İstanbul, ISBN: 978-605-6670824]



Seçkin Deniz, 20.02.2018, Sonsuz Ark, Kitap Notları, Kitap

Kitaplar ve Hayat
Seçkin Deniz Yazıları




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz


Seçkin Deniz Twitter Akışı