7 Şubat 2018 Çarşamba

SA5608/KY37-AZ252: ABD Emperyalizmine Direnmek, İnsanlık Görevidir…

"Kadim uluslar, belli ki, tarihe yön verecek… Takılmışlar bir Siyonist lobinin peşine, anlayamıyorlar."


Tarih, Ocak 2006… Filistin’de yapılan ve uluslararası gözlemci raporlarına göre hilenin karışmadığı tescillenen genel seçim sonucunda Hamas büyük zafer kazandı. ABD-İsrail ittifakı, tekrar söylüyorum, Filistinli seçmenin yüzde 77’sinin katıldığı son derece açık ve temiz bu seçimin sonucunu “tanımadıklarını”, çünkü Hamas’ın İsrail’in meşru kimliğini kabul etmediğini açıkladılar. Filistin halkının çoğunluğunun oyunu almış Hamas “terörist” ilan edildi.

Trump yönetimi, 12 yıl sonra geçtiğimiz günlerde, bu politikayı sürdürdü ve Hamas lideri İsmail Haniye’yi “terörist” ilan etti!..

Eğer, İsmail Haniye “terörist” ise, 8 Temmuz-27 Ağustos 2014 arasında tam 50 gün Gazze’ye bütün gücüyle saldıran, BM raporlarına göre 20 bin evi yıkıp, 495’i çocuk, 253’ü kadın 2.100 masum Filistinli sivili öldüren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu kim? “Savaş” dedikleri o katliamda 66 İsrailli asker, 7 de İsrailli sivil öldü.

Zeytin Dalı Harekatıbaşladığı an Türkiye’ye,“sivil kayıplarından endişe” bildiren Amerika’dan bu açık katliama tek bir kınama var mı, yok, teröristin bayrağını şal yapmış Alman milletvekillerinden tek açıklama var mı, yok, Türkiye haricinde Gazze katliamına “yeter!” diyen bir bölge ülkesi var mı, yok…

Hamas lideri Haniye’yi “terörist” ilan eden Amerika, “Apo posterlerinin” önünde bayrak dolaştırıyor!.. Haniye terörist ama Cemil Bayık terörist değil, öyle mi?

CENTCOM Komutanı Gen.Votel, CIA’nın “terör örgütü PKK ile doğrudan bağı var” dediği YPG’lilerle Rakka’da buluşup geleceğin planlarını yapıyor. (Votel kendisi söyledi, Rakka’da göz alabildiğine bir yıkımla karşılaştığını… Oranı söyleyeyim: Rakka’nın yüzde 80’i Amerikan bombardımanı sonucu yıkılmış durumda, nerede o on binlerce insan, nerede o siviller, Musul’da harekat yaptın 10 bin sivil öldü, Rakka’da ölen sivillerin rakamını neden açıklamıyorsun?..)

Bu yazıdan sonra ABD vizemi derhal iptal etsinler, bundan böyle o ülkeye gitmeyi hiç düşünmüyorum, söyleyeceğimi ifade edeyim: Hamas bir terörist örgüt değildir, siz, PKK isimli bir terör örgütüyle işbirliği yapan canavarlarsınız…

Rusya’nın Halep’te, ABD’nin Musul ve Rakka’da yaptıklarından sonra söylenecek tek bir söz var: Mezopotamya Moğol istilasından bu yana böyle bir barbarlık ile karşılaşmadı!..

Darbe ile tehdide devam!..

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Latin Amerika ziyareti öncesinde ”Venezuela’daki Maduro rejimini ülke ordusunun devirmesini bekliyoruz” dedi. Anlaşılan 15 Temmuz’dan gereken dersi çıkarmamışlar. Tillerson’a göre, Latin Amerika ordularının kriz dönemlerinde darbe yapması bir gelenekmiş!.. Geçiniz…

Latin Amerika’daki tüm darbelerde CIA-Pentagon hattının olduğunu bilmeyen mi var?..

“Operation Condor”un (Akbaba Harekatı) dosyalarını açalım mı? Şili, Peru, Brezilya, Arjantin, El Salvador ve diğerleri… Onbinlerce anti-emperyalist yurtseveri işkenceler, toplu infazlar, infaz mangalarıyla nasıl öldürttüğünüzü, bırak Salvador Allende’yi, Şili’nin yurtsever evladı gitarist Victor Jara’nın ellerini keserek nasıl işkence yaptığınızı anlatalım mı?..

Latin Amerika ordularının darbe yapması gelenekmiş, o geleneği siz oluşturdunuz, seçilmiş meşru liderleri siz öldürttünüz, son olarak, 17-25 Aralık’ta Türkiye’de başaramadığınızı Brezilya’da başarmadınız mı?..

Venezuela lideri Maduro ne zaman başı sıkışsa, geliyor, Erdoğan’dan akıl alıp gidiyor, bence ABD ve milyarlarca dolarla beslediği işbirlikçileri bir denesinler, 15 Temmuz’da burada yazılan tarihin benzeri, hiç kuşkum yok Venezuela’da da yazılacaktır.

Saldırgan bir güçle karşı karşıyayız…

İnsanlık, kanlı saldırıyla karşılaştı. Yalnız ABD değil, “küresel güç” olduğuna inanan Rusya, Çin ve diğerlerinden yapılan her açıklama “savaş tehdidi” yüklü. Asıl sorumluluk, “tek süpergüç” kabul edilen Amerika’nındır. Soğuk Savaş sonrası doğan pax-Americana (Amerikan barışı) hayallerinin yerini war-Americana (Amerikan savaşı) almıştır.

İnsanlığın geleceği için buna “dur” demek zorundayız.

Kanlı iştahı bitmiyor. Irak-Suriye’yi parçaladı, şimdi gözünü Pakistan, Türkiye ve İran’a dikti.

Bu, yalnız içinde yaşadığımız bölgede… Emperyalizmin eli-kolu çok uzun, Latin Amerika’da da darbe peşinde…

Bu saldırganlıkla bu yüzyılı selametle atlatamayız…

Amerika’nın tercih ettiği yol belli oldu…

Amerikan emperyalizmine karşı mücadele artık insanlığın ortak sorunudur.

Afrin’den başladık, yüzümüz Münbiç’e dönük. İran, “Fırat’ın doğusunu boşalt” dedi. Pakistan sağlam duruyor…Birlikte sağlam durmak zorundayız.




Yazının orijinali için tıklayınız...


Ardan Zentürk, 07.02.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar

Ardan Zentürk Yazıları
 



Sonsuz Ark'ın Notu: Ardan Zentürk Beyefendi'nin çalışmalarının, 'bir bölümü verilerek kalanını ana siteye linkle yönlendirme' formatı ile yayınlanması için onayı alınmıştır.  Ek olarak aşağıda yazının kaynağı ve aktif linki verilmiştir. Seçkin Deniz, 06.09.2015




Yazının İlk Yayınlandığı Yer: Star Gazetesi:
http://www.star.com.tr/yazar/abd-emperyalizmine-direnmek-insanlik-gorevidir-yazi-1305650/




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı