17 Aralık 2017 Pazar

SA5337/KY13-AO153: Değerler ve Esnek Siyaset

"Başarılı, ülkeye yararlı siyaset; değerleri gözardı etmeden, ana hedefe yönelen esnek siyaset biçimidir." 


Türkiye gibi Batı'nın kuşatması altındaki ülkelerde değerlere bağlı siyasetçilerin işi zor. Zira, siyasette esnek olmak, yol almak için gerekli bir tercihtir. Aksi davranmak için kendi başınıza buyruk olabilecek güçte olmalı, dilediğinize posta koyabilmeli, bu durumda karşınızda direnç bulmamalısınız.

Maalesef ülkemiz bu durumda değil ve devletin başındakiler ister istemez güç dengesi çerçevesinde politikalar belirlemek, bu doğrultuda davranmak zorundalar. Bu durum ise değerlere bağlı siyasetçilerin ikili davrandığı, çelişkili politikalar izlediği iddialarını gündeme getirir.


Oysa, çelişkili gibi görünen politikalardan amaç, değerler çemberini genişletmeye yönelik olabilir. Yani böylesi tutumları bir adım öteye ulaşmanın bir manevrası olarak görmek mümkün.

Eğer olaylara geniş açıdan bakamaz, her şeyi kendi pencerenizden görürseniz eleştiriden öteye geçmeniz, gerçekleri görebilmeniz mümkün olmaz.

Başarılı, ülkeye yararlı siyaset; değerleri gözardı etmeden, ana hedefe yönelen esnek siyaset biçimidir. 

Bizim gibi ülkelerin, her yönüyle değerlere sıkı sıkıya bağlı olduğunu bildiğimiz devlet yetkililerinin açılımlarını geniş perspektiften okuyabilen aydınlara sahip olması gerek.

Onlar, siyaset ile vatandaş arasında konuların aydınlanmasına yardımcı oldukça, çelişki sanılan politikaların amaçlı olduğunu anlamak kolaylaşır..




Adnan ONAY, 17.12.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı