20 Kasım 2017 Pazartesi

SA5191/KY13-AO147: Ak Parti Sosyal Medya'da Yetersiz

"Ülkenin düşünür kitlesinin çoğunluğunun içine gizli mandacılık yerleşmiş, geride kalanların birçoğu ise fırsat kollayan (neyi muhafaza ettiği belli olmayan) muhafazakar tiplerden."


Sosyal Mecraların önemiyle ilgili bir şeyler yapmalı.

Akparti kongresi için bulunduğum Rize'de bir eski milletvekili dostumla ayaküstü bir sohbetim oldu. Dostum, tv'lerin öneminin azaldığından bahsetti. Ve sohbette, "Birçok kişi artık haberleri, ne olup bittiğini internet aracılığıyla, telefonlardan, bilgisayardan öğreniyor ve tv. izlemeye ihtiyaç duymuyor." dedi.

Sordum, "Bir internet hesabın var mı, sosyal mecralarda var mısın?" diye.

Yokmuş.

Sadece bu dost değil, birçok vekilin, belediye başkanının, il, ilçe başkanının da sosyal mecralarda olmadığını biliyorum.

Oysa, sosyal mecralar gittikçe etkin hale geliyor ve artık düşünceler, algılar buralarda oluşuyor. Maalesef, Akparti bu gücüne göre bu konularda oldukça zayıf. Bu durum onun yaptıklarını kitlelere anlatabilmesini zorlaştırıyor. Yapılanlar, anlatılanlar hakkıyla yerini bulmuyor..

Örneğin;  dün kongre salonunda binlerce kişi vardı ve eminim ki herkesin elinde akıllı telefon vardı. Buna rağmen kongreyle ilgili, Erdoğan'ın son derece önemli konuşmasıyla ilgili sosyal mecralarda paylaşım yok denecek kadar azdı.

Bugün, Twitter son derece önemli bir iletişim aracı. O kadar ki, Arap baharı'nı bunun üzerinden örgütlediler.

Gezi, vs. gibi ülkeyi karıştırmakta kullanılan olaylarda hep bu mecralar önemli rol oynadı.
Gelin, görün ki 20 milyonluk parti bu gücü önemsemiyor.

Düşünün; en önemli paylaşımlar dahi 5-10 RT (Retweet- paylaşım) alıyor.

Oysa; sadece Ak Parti değil, vatan savunmasını önemseyen herkes ortak duyarlılığı artırmak için bu mecraları kullanmalı. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da ülkemizi doğru tanıtmak için sosyal mecralar son derece önemli.

Batı, ülkemizi karalamak için elinden geleni yapıyor. İşte bunlara karşı bizlerinde yapacağı en kolay şey sosyal mecraları kullanmak.

Batı'da cirit atan, korunan FETÖ'cüler ve bilumum hainler ülkemiz aleyhine yabancı dilde yayınlar, paylaşımlar, organizasyonlar yapıyor.

Bunun için yabancı dil bilenler, yurt dışından arkadaşlar edinip, onlarla ülkemiz hakkında doğru bilgilendirmeler yapmalı ve yabancı dilde paylaşımlar yapmalı.

İnanın bu yönde önemli adımlar atılsa dışarıda ülkemizin imajını bozmak isteyenlerin etkisi kırılır, ülkemiz hakkındaki olumsuz propagandalar etkisiz kalır.

Umarım iş işten geçmeden birileri bu mecraların önemini anlar ve gerekli çalışmalar başlatılır...
Soysal mecralar şu an kötü emeller taşıyanların etkisi altında. Buna karşılık olumlu, bilinçli kişilerin bu sahada yer alması gerekmekte.

Bu yaşa geldim. Çok sayıda siyasetçiyi ve etraflarında dönen insanları tanıdım. Edindiğim izlenim; Büyük idealler çerçevesinde ülkemizi idare etmek isteyenlerin işi çok zor. Zira, bu ideallere uygun insan sayımız oldukça az..

Ülkenin düşünür kitlesinin çoğunluğunun içine gizli mandacılık yerleşmiş, geride kalanların birçoğu ise fırsat kollayan (neyi muhafaza ettiği belli olmayan) muhafazakar tiplerden.

Allah Erdoğan'a güç, kuvvet versin..


Adnan ONAY, 20.11.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.


Seçkin Deniz Twitter Akışı