12 Şubat 2017 Pazar

SA3962/KY1-CÇ369: 16 Nisan'da Kimin Ebesinin Damına Kar Yağacak?

"İngiltere'de ne alınan referandum kararıyla ne de çıkan sonuçla kimsenin ebesinin damına kar yağmadı.. "


Kim ne derse desin.. duygusal bir toplumuz.. her tepkimiz duygusal.. her seçimimiz duygusal.. ya sevgi kantarında tartıyoruz şeyleri, olan-biteni ya nefret.. böyle olunca İngiltere'nin soğukkanlılık ve ussallıkla karşıladığı AB'den ayrılmaya ilişkin referandum yapılma kararı ve yine soğukkanlılıkla ve ussal karşıladığı referandum sonucu bizde aynı şekilde karşılanmıyor, karşılanmayacak.. referandum sonucunda birileri fena hem pek fena üzülecek ve hatta sinir krizleri geçirecek.. bunu bir fıkra ile daha da netleştirelim;

Bir adamın iki kızı varmış.. birini çiftçiyle evlendirmiş, diğerini tuğla imalatçısı ile.. derken kızlarını gezmeye gitmiş baba.. önce çiftçiyle evlendirdiği kıza.. hoş geldin- sefa geldin, şu bu derken baba kızına; 'Kızım durumunuz nasıl?' der.. kız sevinçle; 'Bu sene yandaki tarlayı da temizledik.. ektik.. eğer hava bol bereketli -yağmurlu- geçerse keyfimize diyecek yok!' der.. baba ayrılır.. 

Tuğlacıyla evlendirdiği kızına misafir olur.. hoş beş-sefa geldin'den sonra aynı soruyu bu kızına da sorar.. kızı gözlerinin içi gülerek 'Çok şükür bu sene epey sipariş aldık, epey bir tuğla yaptık.. eğer havalar güzel -güneşli- geçerse keyfimize diyecek yok!' der.. adam kızından ayrılır evine gelir.. 

Hanım kocasını karşılar.. sohbet arasında hanımı 'Bey kızlar nasıl, durumları ne alemde?' diye sorar.. adam da içini çeker, 'Şimdilik her ikisinin de durumu iyicedir.. yalnız birinden birinin ebesinin damına kar yağacak ya.. bakalım hangisine?' diye cevaplar..

İngiltere'de ne alınan referandum kararıyla ne de çıkan sonuçla kimsenin ebesinin damına kar yağmadı.. tepkilerden bunu anlıyoruz.. ama biz de 16 Nisanının gecesi birimizden birimizin ebesinin damına kar yağacak ya.. hayırlısı :)

Not: Tamam... tamam.. tamam.. sen duygusal değilsin.. ben kendim için yazdım bunu.. çünkü oyunun rengine göre ya ahmak, koyun, diyorum birilerine, ya hain, satılmış.. böyle diyen benim, zinhar sen böyle söylemler içinde olmadın, olmazsın.. bu yüzden senin için rahat olsun..



Cemal Çalık, 12.02.2017,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Deneme

Seçkin Deniz Twitter Akışı