12 Aralık 2016 Pazartesi

SA3750/KY43-BRŞ17: Kavuşmalar Hep Çığlık Çığlığa

"Ancak evladını, ciğerini, kuzusunu, sevdiceğini yitirenin bir ananın bir hıçkırığına.. dayanılmıyor.."


Bilmiyorum..

Sayısız günahlarım var şüphesiz. İçimi oyan. Pişmanım derken bile Rabbinin mağfiretinden ümit kesmeyen bir kulu sakınıyor, koruyorum içimde.

Bilmiyorum..

İnsanın..

Bir mazlumu koruyamamış olmanın verdiği utançla sığınacağı bir yer olmalı. Çekileceği. Kendi gözyaşlarıyla boğulurken manevi bir elin başını okşayacağı.. O'nu duyacağı.. işiteceği..

Ah bu ölümler.. bu akan kanlar.. bu ciğer yakan ayrılıklar yok mu?..

Böylesi zamanlarda habis bir urmuş gibi, canımı söküp atasım var kendimden..

Bir tas çorba içmişliğimin dahi utancı düğümleniyor boğazıma. Yaşadıkça, yaşamak suçlarım kabarıyor, kabarıyoor, kabarıyor benim.

Her kırgınlığıma eyvallah,

Her incinmişliğime eyvallah,

Her yergiye, her sövgüye eyvallah,

Ancak evladını, ciğerini, kuzusunu, sevdiceğini yitirenin bir ananın bir hıçkırığına.. dayanılmıyor..

O evlerden birinin kapı eşiğine kıvrılıp çöksem.. kalsam öylece.. tipi vursa.. boran savursa.. oradan geçen biri, belki üzerimi örtse.. belki o zaman arınırım.. o zaman belki varmış bu yeryüzünün de özlü bir içi derim.. değermiş derim belki.. gelmelere.. yaşamalara..

Doğmuş olmanın kutlanacak bir yanı yok. Ölümü şanlı olacak kimsenin. Gidişi. Şad olsun ruhu denirken ardından, kulağına çalınacak ölenin, yüreğine vuracak ardında bıraktığı seslerin yangın yangın közleri.

Gelmeler, kavuşmalar hep çığlık çığlığa. Sevinçli. Aslolan gitmeler. Nasıl uğurlandığına bakmalı..

Bilmiyorum işte. Aklım almıyor. Cana kast etmek ihtimalimi, bir insan bünyesinin barındırabileceğine inanmıyorum. Mutlak bir hastalık bu. Her gün, yeniden, her birimizin şuursuz, bilinçsiz, birbirimize bulaştırdığımız bir hastalık. Çünkü katiller ve zalimler hep, yine, bizim içimizden çıkıyor..

O yavruların fotoğrafları.. karşıma çıktı.. çıkıyor.. anaları ne ediyor bilmiyorum.. ama onları ben doğurup büyütmüşümcesine kul oluyorum, kurban oluyorum her birine :'(

Öyle işte.




Birsen Şöhret, 12.12.2016, Sonsuz Ark, Konu Yazar, Sosyoloji Temrinleri, Makaleler

Seçkin Deniz Twitter Akışı