17 Ağustos 2016 Çarşamba

SA3313/KY13-AO91: AB(D)-NATO Tehditlerinin Ciddiyeti



15 Temmuz darbe girişimi CIA'nın hazırlayıp sahneye koyduğu bir AB(D)/ NATO operasyonuydu. Operasyonda öncü kuvvet olarak yıllarca iç içe oldukları, yetiştirdikleri FETÖ kullanılmıştır. Darbe girişiminde bulunanlar ağırlıklı olarak TSK içerisinde aktif edilmiş FETÖ elemanlarıydı. Darbe için harekete geçen FETÖ mensuplarına dışarıdan teknik destek verilmiş; yanı sıra bazı eski/yeni emniyetçiler de takviye olarak kullanılmıştır. 

Darbe koordinasyonunun Türkiye dışı güçler tarafından sağlandığı ise yüksek sesle seslendirilmektedir. FETÖ'nun darbe girişimini CIA'dan izinsiz yapma imkanı bulunmadığına göre bu iddia son derece doğrudur.

O halde AB(D) darbe ile neyi elde edecekse bunu elde etmek için faaliyetlerini, operasyonlarını sürdürecektir. FETÖ darbe girişiminden büyük bir yara aldığına göre, bundan sonra bu örgütün ABD/CIA tarafından öncü güç olarak kullanılması düşünülmez, onların yerine deşifre edilmemiş güçler öne çıkarılacak, yeni operasyonlar onlar üzerinden yapılacaktır.

Eğer darbe gerçekleşseydi TSK içindeki darbeci ekip, siyasal/sosyal yapıyı kimlerle dizayn edecek idiyse, bundan sonraki operasyonlarda öncü güç olarak da onlar kullanılacaktır.

Devlet, bundan sonrası için devreye sokulmak istenecek olan güçleri bir an önce tespit edip etkisiz hale getirmelidir. 

Bu konuda yoğun bir çaba olduğu aşikar ancak üst kademeye ulaşacak düzeyde sonuç alma noktasına gelindiğini söyleyebilmek için henüz erken.

Eğer, Devlet bu çember içerisinde kalanları etkisizleştirme noktasına gelirse o zaman karşımızda doğrudan AB(D) /NATO'yu bulabiliriz.

Eğer, ABD Türkiye'yi iç savaşa sokmak ve parçalamak fikrinden vazgeçerse suların durulması mümkün..

Aksi halde 3. Dünya savaşı için kritik eşiğe girilmiş olur.

O nedenle ,Türkiye, geleceğe 15 Temmuz'dan çok daha hazırlıklı olmak zorunda. Yeni bir cihan savaşını durdurmak için çabalarımız yeter mi bilemeyiz.. 

Bunu bilemediğimiz için de tehlike sinyallerine her zamankinden daha çok önem vermeliyiz.

Son derece tehlikeli atmosferden geçmekte olduğumuz şu günlerde dünden çok daha fazla birlik olmaya ve Devletimizin yanında durmaya ihtiyacımız var..

İç ve dış hainlere karşı Milli Mücadele ruhuyla hareket etmek ve en kötü senaryoya hazır olmak için bir olmak, beraber olmak hepimizin "olmazsa olmaz"ı olmalı ..




Adnan ONAY, 17.08.2016, Sonsuz Ark, Konuk Yazar

Seçkin Deniz Twitter Akışı