19 Temmuz 2016 Salı

SA3192/SD484: Telveler 5

"Ve siz, mutsuzluklarınızın kaynağını başkalarında aramakta haklısınız."


Duygularınızı ayrıştırmaya çalıştınız mı hiç? Hani karmakarışık hissedişleri, art arda yüreğinize ve beyninize sığmaya çalışan zıt şeyleri...

İnsanın hayatta en çok yaptığı şey bu. Ancak ve ne yazık ki; sağduyunun sağlıksız oluşu, bu ayrıştırma sürecinin farkında olmadığınızı gösterir...

Okullar sağduyunun sağlığını düzenleyebilecek yapıda ve amaçta değiller. Daha doğrusu, var olan algı düzeyini baskı altına alarak pasifleştirmek bir amaç... Doğrusu amaçları belirleyenler, bunun tam tersini iddia ederler. Oysa amaç belirlerken de 'Amaç Belirleme Hakları'nın olmadığını hiç hatırlamazlar.

Toplumlar, sağlıklı bireyleri ardışıksa sürekli olumlu değişim geçirirler. Sizler sağlıklı olmadığınız içindir ki sağlıklı olmayanlar tarafından yönetilirsiniz.

Beynin ve yüreğin varlaştırdığı karmaşa sağduyunun olgunluğuyla giderilir. Toplumların sağduyusu, sağduyu'dan habersiz yöneticiler tarafından organize edilemez; olmayan nesne parçalanamaz ve geliştirilemez çünkü.

Ve siz, mutsuzluklarınızın kaynağını başkalarında aramakta haklısınız. Duygusal karmaşalarınızdan uzak kalamamaksa, sizin hatalarınıza bağlı. Bu konuda suçlayabilme şansınız yok.

Çünkü; düşünenlerin arrlarında bıraktıkları, her zaman ulaşabileceğiniz uzaklıkta... Onlara ulaşınız.


Tarih: 29/11/2001  Saat: 19:47


<<Önceki                        Sonraki>>


Seçkin Deniz, Sonsuz Ark, Telveler, Peynir Gemisi'nden

Telveler


Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı