1 Şubat 2015 Pazar

SA1129/TG90: Eski Batılı Seçkin Asker Koalisyonu: IŞİD'ın Sonradan Müslüman Olmuş Emirleri

"En çok endişe verici olan şey IŞİD'in içinde Fransa'nın seçkin Birinci Deniz Piyade Paraşüt Alayı'ndan eski askerlerin bulunmasıdır" The Telegraph


Sonsuz Ark'ın Notu: 
Suriye ve Irak'ı kana bulayan, İslam'ın umut vaat eden profilini vahşice kesilen kafalarla, insafsız infazlarla dolduran, müslümanları ve İslam'ı şiddete entegre etmeye çalışan bir planın parçası olarak IŞİD'in liderleri çoğunlukla eski(!) Fransız, İngiliz, Amerikalı, Kanadalı, Yeni Zellandalı, Avusturalyalı profesyonel paralı askerlerden oluşmaktadır. Bu paralı askerler, söz konusu ülkelerin oluşturduğu savaş koalisyonunun Irak ve Afganistan'daki müslüman katliamlarında  yer alan, psikolojik çöküntüler yaşayan ve çoğunlukla uyuşturucu müptelası olan eski askerleridir. Batı, her biri kendi ülkeleri için yürüyen canlı bomba olan bu eski askerleri ve yerel unsurları kullanarak müslüman toprakları kan gölüne çevirmiş ve üretilen algı stratejileriyle tüm dünyada müslümanlara yönelik cadı avı başlatılmasını sağlamıştır. Aşağıdaki haber ve bu haberin içeriğine benzer haberler  Batılı ülkelerce görmezden gelinmekte ve neredeyse inkar edilmektedir. Bu haber kirli stratejinin fotoğrafının artık saklanamadığını göstermektedir. Seçkin Deniz, 01.02.2015
***
IŞID'in İçindeki Fransız Askerleri
A dozen French soldiers joined ISIS: ministry

Fransa'nın savunma kaynaklarınca yapılan açıklamaya göre IŞİD için savaşan yüzlerce Fransız radikalin arasında yer alan 10 civarında eski Fransız askeri, ayrılıkçı grubun saflarına katıldı.


Fransız Basın Ajansı, bir kaynağın: “Bu şebekelere katılan eski asker sayısının bir düzine civarında olduğunu tahmin ediyoruz” dediğini ifade ediyor. Aynı kaynak devamla: “Bizim endişemiz eski askerler değil... Bu durum birliklerimiz içindeki radikalleşme ile ilgili algının önüne geçiyor” diyor.

Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian konu hakkında yorum yapmayı reddetmiştir. Paris'te yakın zaman içinde gerçekleşen saldırıların akabinde terörle mücadele kapsamında alınan yeni önlemleri açıklamak için yaptığı basın toplantısında ise bakan şöyle diyor: "Cihatçılık tarafından aklı çelinen eski asker vakalarının sayısı son derece azdır."

Bakan, askerlere ve erata yardımcı olmak üzere ordunun iç istihbarat biriminde bulunan 1000 güçlü elemana 65 personel daha alınacağını ifade etti.

7-9 Ocak tarihleri arasında bir koşer markete ve bir mizah dergisine gerçekleştirilen saldırılarda yer alan üç saldırgandan birinin IŞİD'e bağlı olduğu iddia edilmişti. Diğer iki saldırganın ise Yemen el-Kaidesi ile bağlantılı olduğu ileri sürülmüştü.

Fransız yetkililer tarafından Fransa yurttaşı olan ve Fransa'da ikamet eden en az 1200 kişinin Irak ve Suriye'de süren radikal savaşa katıldığı ifade edilmiştir.

Fransa'nın eski seçkin sınıfı

The Telegraph gazetesi, yerel medyadan alıntı yaparak, en çok endişe verici olan şeyin IŞİD'in içinde Fransa'nın seçkin Birinci Deniz Piyade Paraşüt Alayı'ndan eski askerlerin bulunması olduğunu söylüyor.

Avrupa'nın en tecrübeli özel kuvvetler birimlerinden biri olarak kabul edilen bu alay, SAS'ın (İngiliz özel hava birimi) “Kazanmak Kimin Umurunda” mottosunu paylaşıyor.

L'Opinion, İsmi bilinmeyen ve Kuzey Afrika kökenli olduğu öğrenilen bir kişinin komando muharebe, atış ve hayatta kalma eğitimi alarak gerçekleştirdiği beş yıllık askeri görevin ardından, Arap yarımadasında yer alan bir özel güvenlik şirketi için çalıştığını ve bu sırada radikal görüşler edinerek Suriye'ye gittiğini belirtiyor.

Başka bir şahsın ise Suriye'nin Deyr ez Zor bölgesinde bulunan bir düzine Fransa doğumlu İslamcı'ya “emirlik” veya liderlik yaptığı bildiriliyor. Fransız Ulusal Radyosu'nun (RFI) bildirdiğine göre bu grupta yer alan üyelerin tümü katı savaş eğitimi almış bulunuyor. Yirmili yaşlarda olan grup üyeleri arasında patlayıcı uzmanları yer alıyor.

RFI'nın bildirdiğine göre  bunlardan bazılarını sonradan Müslüman olmuş kişiler, diğerlerini ise Arap-Müslüman altyapıya sahip radikalleşmiş Fransızlar meydana getirmektedir.


Tamer Güner, 01.02.2015, Sonsuz Ark, Çevirmen Yazar, Çeviri 


Okumalar:

1- IŞİD'in en önemli komutanlarından biri Fransız bir general çıktı. IŞİD'e tüm Batılı savaş taktiklerini bu komutan öğretiyor...

2- IŞİD'in yabancı savaşçılarının çoğu İngiltere'den...

3- Eski İngiliz askerler Kobane'de savaşıyor. İngiltere, ülke dışındaki savaşlara ve çatışmalara katılanların anti-terörizm yasasını çiğneyebileceğine dikkat çekse de, IŞİD saflarında savaşmakla YPG saflarında savaşmak arasında ayrıma gidiyor. İçişleri Bakanlığı, yabancı ülkelerde savaşa girmenin "otomatik olarak yasalara aykırı" olmayacağını söylüyor. 

4- IŞİD militanı Yeni Zellandalı Mark Taylor, tweet atarken lokasyon bilgilerini de paylaştı.


Metnin orijinali:



Seçkin Deniz Twitter Akışı