27 Temmuz 2014 Pazar

SA799/ÇY4-DB8: Breaking the Silence-Sessizliği Kırmak: İsrailli Kadın Askerlerin İtirafları – İtiraf 1

“Bizimle gönül birliği bulunan, Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs’te Eylül 2000 tarihinden itibaren görev yapmış askerlerin itiraflarını topluyor ve yayınlıyoruz.” 
Taciz, Yağma, Aşağılama, Dayak, İşkence, Özel Mülklere Verilen Zararlar…

“Bu, ayrıca var olan gerçekliği bildiği halde inkar eden inatçı çoğunluğa karşı da bir dik duruş. Bu, İsrail toplumuna ve liderlerine, çalışmalarımızın sonuçlarını değerlendirmek için acil bir çağrı.”

Kadın Askerlerin İtirafları- Women Soldiers’ Testimonies

İtiraf 1

İsim: *** | Rütbe: Baş Çavuş | Birim: Sınır Muhafız | Bölge: Genel

“Bir şekilde, bir kadın askerin sahada da kendisini daha çok ispatlaması gerekir. Saldırabilen bir kadın asker, ciddi bir savaşçıdır. Yetenekli, top kesici. Oradayken yanımda öyle biri vardı. Uzun zamandır oradaydı.  O -Vay be- herkes onun ne kadar cesaretli olduğundan bahsederdi, çünkü o Arapları gözünü bile kırpmadan aşağılayabiliyordu. Yapması gereken buydu.”

Giriş Bileti” mi?

Evet, bir çeşit. Ben bölüğe girdiğimde operasyon manevraları konusundaydılar. Ve ben en yüksek puanları aldım. Erkekler dahil ilk 10’daydım. Hepsi etkilenmişti ve başta çok itibar edinmiştim. Ta ki sahaya çıkana kadar, o zaman o kadar da sert olmadığım anladılar. Saha da becerilerimi sergilemezdim. “O fittir, güzel yumruk atabilir ve tam bir ‘’Karate Kid’’dir, ama dışarıdayken bunları göstermez’’ gibi. Hiç umurumda olmadığından değildi. Hayır, ben çok korkaktım. En başta nöbet görevini ekmeyi sevmezdim. Nöbette hiç uyuya kalmadım diyemem. Hepimiz kalırız. Ama görevi ekip dışarı çıkıp şunu bunu yapmayı istemezdim. Tabii hadi arabaya atlayıp şu veya bu köye gidelim, çünkü bu rutin sizi deli ediyor. Ama çılgınlığa bu kadar meraklı değildim. Yani bir problemim vardı. Ama en başta insanlar bana takdir ederdi.

Oda arkadaşlarınla hangi konularda konuşurdunuz?

Değişir. Yine de çeşitli konularda.

Kızların uyum sağlaması için bu ‘’Giriş Bileti’’ne ihtiyaç duydukları belli miydi yoksa gizlice hissettiriliyor muydu?

Bence erkeklerin kendini daha az kanıtlaması gerekiyordu. Ama açıkça söylenmiyordu. Sert kadın askerlerin nasıl Arapları dövmekte hiç sorunu olmadığını konuşuyorduk. Çok barizdi aslında söylemeye bile gerek yoktu. Bu kadın için bir görevdi. Böyle şeyleri söylemekte hiç sorun yoktu. “Şuna bakın, gerçek bir top kesici. Onları(Araplar) aşağılayışına bakın, tokat atmasına bakın. O adama ne biçim bir tokat atmıştı!” Böyle konuşmaları hep duyardınız.

<<Önceki                 Sonraki>>


Derya Beyaz, 27/07/2014, Sonsuz Ark, Çırak Yazar, Çeviri




Orijinal Metin:

Testimony 1

Name: *** | Rank: First Sergeant | Unit: Border Patrol | Location: General

Somehow, a female combatant has to prove herself more, on the ground too. Again,  a female combatant who can lash out is a serious fighter. Capable. A ball-breaker.  There was one with me when I got there, she’d been there long before, she was – wow, everyone talked about what grit she had, because she could humiliate Arabs without batting an eyelash. That was the thing to do.

The entry ‘ticket’?

Yes, kind of. When I got to the company they were on operations maneuvers, and I got the highest marks, guys included. I was in the top ten. They were all impressed and at first I had a really good reputation, until I was out in the field and they realized I wasn’t that tough. On the ground I wouldn’t apply my capabilities. Like, she’s fit and she can punch and she’s a ‘karate-kid’ and all that doesn’t really show when she’s out there. Not because I didn’t give a shit. No, I was too wimpy. First of all, I didn’t like to cut guard duty. I can’t say I didn’t fall asleep on any shift. We all do. But I wasn’t  too keen on cutting the job and going out to do this and that. Sure, let’s take a ride to this or that village because you know, routine drives you crazy, but I wasn’t too keen on going wild. So I had a problem. But right at first people really appreciated me.

What would you talk about with your roommates?

Depends which. Again, it varies.

Was it obvious or implied that this was the ‘entry ticket’ for girls, to belong?

I think guys need to prove themselves less in this respect, but it was not clearly stated. We did talk about how the tough female-combatant has no problem beating up Arabs. It’s obvious, you don’t even need to spell it out. This one means business, you should see her humiliating them – there was no problem to say something like this out loud. Take a look at that one, a real ‘ball-breaker,’ see her humiliating them, slapping them, what a slap she gave that guy! You hear this kind of talk all the time.




                          


Seçkin Deniz Twitter Akışı