21 Ocak 2013 Pazartesi

SA159/AyS4: İleri Demokrasinin Küpleri

"Sabır taşıyız biz dört nesil dedelerimizden. Taş değil küpüz biz; ileri demokrasinin işlemeli sabır küpleri. Doluyoruz yavaş yavaş; dolacağız daha."


Demokrasinin ilerisinden bahsedince Başbakan; atmosfer gök kuşaklarıyla doluyor. Gözlerimiz parlak, gönlümüz mesrur ve dimağımız apak.  Yüz elli yıllık cadı avı sona erecek diye umutlanıyoruz. Ya da belki namaz kılan, oruç tutan gericiler olmaktan kurtulduğumuz hülyası sarıyor akılsız başımızı. Akılsız başımız, korkudan sabra devredilen bekleme sürelerine takılıyor sonra. Bekliyoruz hasretle, ileri demokrasinin yağmur gibi yüzümüze salacağı damlalarını.
./.
Dindar bir nesil yetiştireceğiz dediğinde Başbakan Erdoğan, karanlık locaların tavanlarında şimşekler çakmış olmalı. Uykuya yatmış görünseler de biliyor Başbakan cadıların tetikte durduğunu. Mahkeme koridorlarına, odalarına sinmiş yedi kollu şamdanların tuzdan müteşekkil ruhlarından korkuyoruz hep beraber. Sabrediyoruz duvarlar gibi, en doğal insanlık haklarımızı beklerken teker teker; kimsenin kızmayacağı, bizi örümceklerle dansettirmeyeceği bir mevsim gelsin bekliyoruz.
../..
Demokrasi, parazitli bir ses tonu gibi. İleri demokrasi sürbeyazımsı duruyor. Islak ve dişi ve doğurgan ve sonralara gebe. Sonralarda hepimiz istediğimiz gibi dua edeceğiz Allah’a. Namazlarımızı iş yerlerimizde de kılabileceğiz. Kadınlarımız Allah’ın emrettiği gibi giyinme haklarına da kavuşacaklar. Hem nasılsa çocuklarımız okullarda namaz kılacak mescidler istediğinde televizyonlarda fuhuş baskını yemiş gibi tedirgin, gözleri siyah bantlı yürümeyecekler. Ergenliğe girmiş kızlarımız mükellef oldukları saatte ileri demokrasinin esen meltemleriyle dolayacaklar eşarplarını kulaklarının üstüne.
.../…
Bir de girebilse kadınlarımız devlet dairelerine ah! Olacak inşallah ileri demokrasi yürüdüğünde. Başlarını örten eşarbı çıkararak giriyorlar; olsun. Saç dediğin nedir ki? Olmasa kapı dışarı eder müdürler, kapı dışarı etmese soruşturma için savunmasını alırlar; sonra kınama cezası alır kadınlarımız ve oturur küs küs ağlarlar. Ağlasınlar, kadın dediğin evinde oturmalı! Oturmalı daima; oturan kadın varmış gibi tarihinde senin.
…./….
Yüz elli yıllık aşağılama bitmemiştir. İnsan denen yaratığın keyfine sabır döşenmektedir.  Sabretmeleri emredilmiştir; mahkemeler düzenlemeleri iptal etmiştir; “Kör müsünüz ha?!” denip susmanız istenmektedir.  Olsun; susun ve başlarınızı açarak girin işyerlerinize, köpekleri havlatmanın manası yok, değil mi ama?! Kadın evinde oturmalı, doğurmalı ve çocuk büyütmeli. Peki, kadın doktor istediğinde kadın, doğum için; hakkın yok mu diyecekler?  Kadın, doktor olunca doğuramaz mı? Evinde oturamaz mı? Kadın doktorun evinde de oturacak, çocuğuna da bakacak çalışma programı düzenlenemez mi? Susun diyecekler, susun siz de ileri demokrasi eli kulağında gelecek. Sonra bakacağız size ileri demokrasinin küpleri; sabredin!
…../…..
Bacaklarından yukarısına göz süzdüren kısa eteklerin yaşattığı haz mıdır ki ona ilerisinin ilerisinden verilen demokrasi, başını örten kadına epey uzakta kalıyor? Nedir şimdi bu? Darbeciler yargılanırken, darbecilerin düşman edindikleri başı örtülü dindar kadınlar ne zamana kadar sabredecekler? Başlarındaki örtü, daracık eteklerinde ve pantolonlarında, kazaklarını dışarı taşıran göğüslerinde eriyince mi gelecek ileri demokrasi? Bu mudur dindar nesil? Yarın ergen kızınız okula başını örterek gitmek istediğinde ne diyeceksiniz ona? Var mı söyleyecek sözünüz, yüzüne bakacak yüzünüz?
……/……
 Söyleyin: nedir bu kadının cinselliği üzerinden yürüttüğünüz siyaset? Şöyle erkek erkeğe paylaşsanız kozlarınızı olmaz mı? Çıkarın kadınları aranızdaki itiş kakıştan. 

Karanlık locaların ruhuna da meydan okuyun; ödünüz patlamasın! Nasılsa ak yalazı dökseniz de tepenize, onlar size düşmanlık etmekten vazgeçmeyecek. Hiç değilse, ileri demokrasi getirdik diyerek düşmanlık kazanırsınız. Allah size sorduğunda “Allah’ım bunu yaptık, başımıza bu geldi” diyecek hakkınız olsun. İleri demokrasinin küpleri doldu taşıyor, artık minderleriniz ısındı; bahaneniz yok!
İleri demokrasi gelecek bir gün, Başbakan adım adım yürüyoruz diyor ya. Sabır taşıyız biz dört nesil dedelerimizden. Taş değil küpüz biz; ileri demokrasinin işlemeli sabır küpleri. Doluyoruz yavaş yavaş; dolacağız daha. Kızlarımızın, kadınlarımızın başlarındaki örtü şerefimizin kaç para ettiğini de gösteriyor herkese.



Aykut Seçkiner, Sonsuz Ark, 21.01.2013, Kırk İki Ara Noktalı Yazılar 4



Spor Alanı:

 1.Bant: İleri Demokrasi Tasarım Örnekleri,


2. Bant: İleri Demokrasi Günaydın Fonksiyonları

    a- http://haber.stargazete.com/yazar/basortuye-kinamadan-ote-yaptirim-yok/yazi-720976


3. Bant. İleri Demokrasi Uygulama Örnekleri:








Seçkin Deniz Twitter Akışı