21 Haziran 2022 Salı

SA9716/SD2444: Erdoğan ve Tarih'e Düştüğüm Birkaç Not

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Burada işte bütün edebî, felsefî, dinî, itikadî cürûf kabaca suyun yüzeyine çıkmaktadır... "

Birkaç not düşmek istiyorum tarihe... 

Erdoğan, düşünen her insan için bir standart değildir, onu desteklemek veya onun karşısında olmak da Müslüman olmanın ölçüsü değildir, nitekim onu bugüne dek seçip getiren herkes de aynı dinden, aynı mezhepten, aynı ırktan değildir; ancak ayırt edici temel bir soru vardır: 

Erdoğan niçin aralıksız 28 yıldır her türlü seçmen tarafından seçilmektedir? 

Burada işte bütün edebî, felsefî, dinî, itikadî cürûf kabaca suyun yüzeyine çıkmaktadır... 

Bu sorunun cevabı, insan denen yaratığa duyulan saygı, ona yapılan hizmet ve kaskatı rezilâne bir şekilde ortada duran şeytanî ayrımcılıklara karşı duruşuyla Erdoğan'ı tescil etmektedir. 

Başkaca söze gerek yoktur,  Erdoğan Müslüman'dır, ama peygamber değildir, hata yapar, ama çıkarları zedelenen politik bileşik ve organize hücrelerin ihanetini (*) de hak etmemiştir, hak etmez. 

O yüzden Erdoğan'a ihanet edenlerin aslında onun hizmet ettiği insana ihanet ettiklerine ben şahitlik ederim, gerisi dünya kelâmı, dünya kiri... bu kadar.  (12 Haziran 2022, Twitter)

Çok uzun yıllardır yorumlar yapıyor, analizlerle o yorumları genişletiyor ve kendisi politik/siyasî bir varlık olan insanın tutumlarını irdeliyorum... hatasız değilim, ancak hiçbir zaman kişisel, kategorik, dar çıkar alanlarım için yazmadım; tabii olarak bahse konu hususlarda hem siyasî pozisyon alan hem de yetenekleri ve birikimleri ile kendi siyasî pozisyonuna taraftar toplamaya çalışan insanlara karşı söz hakkımın olduğunu düşünüyorum.... 

Kusura bakmak isteyenler için bu konuda bakacakları tek yer yukarıdaki cümlelerdir; kusur yahut suç bizzat nefsin-şeytanın emirlerine amâde olmaktır, olmayın, olmayalım... çünkü siyasî pozisyonlarınızın sonuçlarını hesap edemeyecek kadar kör ve sağır iseniz sizin için yapılabilecek bir şey kalmamıştır, sizi de anlatmak artık vazgeçilmez bir zorunluluktur.

Arkasından konuştuğunuz ölülerin sayısı belirsiz, hangi maksatla, neyi konuştuğunuz ehemmiyetlidir; siz ölüleri kendi merdivenlerinizde basamak yapmak için konuştuğunuz için başkasını ölülerin arkasından konuşmakla suçlayamazsınız. (12 Haziran 2022, Twitter)

(*) İnsan ölümü unuttuğunda önünde hiçbir engel kalmaz; o yüzden ölüm insanın seçimlerini doğru yapması gerektiğini hatırlatan bir uyarandır, çünkü geri dönüşü olmayan bir yoldur bu.


Seçkin Deniz, 21.06.2022, Sonsuz Ark, Ağacın Çürümüş Yaprakları-58, Sorgulamalar






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı