29 Ekim 2021 Cuma

SA9420/KY1-CÇ792: İktidar Hırsı

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Bu kadar mı kör ve sağır olunur? Topluma, Anadolu insanına bir cehennemi yaşatacaksınız ve fakat toplum cehennemi yaşarken siz cennette olacaksınız, öyle mi?"

Dün savaştığımız cephe eliyle (itilaf devletleri) çizilen sınırlarda (güney) bugün yapılmak istenen değişiklik müttefiklerimiz eliyle (Nato üyesi ülkeler) yapılmaya çalışılıyor. Ne hazindir ki dün ayrılıkçı Sırp Slavlar'la ayrılıkçı Karabağlar'la mevcut iktidara karşı el birliği eden iktidar hırsındaki yerli işbirlikçilerin benzeri bugünde pervasızca ortalıkta gezebiliyor. Sanki tarih tekerrür ediyor. 

Dünün işbirlikçileri “Sırp ve Karabağ’ın Abdülhamit’e karşı mücadelesinde yanlarında olmamızın ne sakıncası vardı ki? Oralar da Osmanlı mülkü idi!” türünden tuhaf bir savunu ile kendilerini aklama girişiminde bulunmuşlardı. Sanki Slav hareketinin ne için olduğunu bilmiyorlarmış gibi. Niyetlerinden hiç haberleri yokmuş gibi. Sanki Slavların derdinin padişahın kimliği ve atadığı hükümetmiş gibi. Oysa bal gibi biliyorlardı niyetlerini. Ama umurlarında değildi. Sonradan “O koca Rumeli’yi nasıl da bir çırpıda kaybettik!” türünden ağlamaları da sahteydi. Umurlarında değildi vatanın parçalanması, parçalanıp koparılması. Hiç umurlarında olmamıştı.

Bugün de öyle. Hdp(kk) denen partinin kendi açıklamaları neyin peşinde olduklarını alenen ortaya koyuyor. Bir perde, bir sis altında değil. Anlamı olmayan “öz yönetim” türünden sözler ediyorlar. Olmazsa federatif yapı olabilir -nasılsa daha ötesine bir adım kalır- türünden laflar geveliyorlar. Batı dünyası tek olmanın peşindeyken, nice ülkeler birleşmeye, tek olmaya yönelirken orta doğu denilen coğrafyanın parçalandıkça parçalanması için yola çıkanların iyi niyetinden söz edilebilir mi? Hal böyle iken içerden birilerinin ayrılıkçılarla kol kola olmasını nasıl izah edeceğiz? İktidar hırsıyla gözü dönmüşlükten başka neyle izah edilebilir? 

Güney sınırımızı yeniden çizme girişimi başarılı olduğunda bu işbirlikçiler, ayrılıkçılarla kol kola olanlar kendilerini nasıl savunacaklar? “Ama o da yasal partiydi!” diyerek aklanacaklarını mı sanıyorlar? Ayrılıkçı parti ayrılıkçı terörist hareketin (pkk) denetimi, gözetimi altında değil mi? Vekil adaylarını, belediye başkan adaylarını pkk belirlemiyor mu? Bunu bizzat ayrılıkçı parti hdp(kk) itiraf etmiyor mu? Bu kadar mı kör ve sağır olunur? Topluma, Anadolu insanına bir cehennemi yaşatacaksınız ve fakat toplum cehennemi yaşarken siz cennette olacaksınız, öyle mi? 

Şaşarım aklınıza. Size, iktidar olmak için bu yolu tavsiye edenlerin -ayrılıkçılarla ittifak- vaatlerinin kuru birer vaat olduğunu, sudan geçinceye kadar size gereksinim duyduklarını anlayamayacak kadar dumura uğramış olduğunuzu düşünmek istemiyorum. Ve fakat.. heyhat.. öyle olduğunuzun emareleri de eksik değil. Size yol gösterenlerin niyetini anladığınızda kendi boynunuza idam ipini geçirdiğinizi göreceksiniz ve fakat geçmiş olsun.. da halk, o aldattığınızı, aldatacağınızı sandığınız halk size ve sizin kulaklarınıza üfleyenlerin oyununu bozacaktır. 

Bunu siz de göreceksiniz. Size sufle verenler de görecek ve yaşayacak.

Cemal Çalık, 29.10.2021, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı