23 Eylül 2020 Çarşamba

SA8868/TG306: DARPA'nın Hidrojel Biyoçipleri Covid-19 Piyasası'na Giriyor

   Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:

Çevirisini yayınladığımız metin, MintPress Haber Ekibi Yazarı, bağımsız foto muhabiri, araştırmacı, yazar ve belgesel film yapımcısı Raul Diego'ya aittir ve Amerikan-Pentagon İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA)'nın Covid-19 piyasasına sürülebilecek enjekte edilebilir Hidrojel Biyoçiplerine odaklanmaktadır. Yazarın ifade ettiğine göre DARPA'nın Enjekte Edilebilir Nanoteknolojik Hidrojel Biyoçip'i Devrim niteliğinde bir gelişme; 2010 yılında Prof. Derek Rossi adlı Kanadalı bir bilim adamı tarafından tamamen tesadüfen gerçekleşti. Derek Rossi, "Tüm biyolojik yaşam formlarından bahsetmeye gerek kalmadan, insan vücudundaki hücre gelişimi için genetik talimatları taşıyan molekülleri "yeniden programlamanın" bir yolunu bulmuştu." Satanizm'in Transhümanizm projesinin gerçekleşmesi için atılması gereken adımlardan biri olarak Biyoçiplerin Covid-19 bahanesi ile piyasaya girmesi, Bill Gates ve Elon Musk tarafından ilan edilen beyin çipleri ya da aşı çipleri ile ilgili komplo teorilerini haklı çıkaracak somut bir gelişmedir. İnsanlık büyük bir tehdit altındadır, yayınladığımız bu metnin dikkatle incelenmesi gerekmektedir.
Seçkin Deniz, 23.09.2020

A DARPA-Funded Implantable Biochip to Detect COVID-19 Could Hit Markets by 2021

COVID-19'u Tespit Etmek İçin DARPA Tarafından Finanse Edilen İmplante Edilebilir Bir Biyoçip, 2021'e Kadar Piyasaya Çıkabilir 

ABD hükümeti ile ortaklaşa geliştirilen deneysel yeni bir aşı, insan DNA'sını değiştirebileceğini iddia ediyor. Aşı, DARPA tarafından finanse edilen, enjekte edilebilir bir biyoçip aracılığıyla gelecek yıl gibi kısa bir süre sonra uygulanabilecek.

Biohax İsveç'ten Jowan Osterlund, Stockholm'ün merkezindeki Epicenter dijital inovasyon iş merkezinde çalışanlara implante edilenlere benzer küçük bir mikroçip implantı taşıyor. James Brooks | AP

Yerçekiminden beri gerçekleşen en önemli bilimsel buluş, neredeyse on yıldır göz önünde olmasına rağmen fark edilmiyor ve buluşun insanlık üzerindeki potansiyel yıkıcı etkisi o kadar büyük ki; gezegendeki en büyük savaş makinesi, Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) ve HHS ’BARDA gibi kurumlar aracılığıyla bu buluşun araştırma ve geliştirmesini finanse ederek ona sahip olmak ve kontrol etmek için geniş kaynaklarını derhal kullandı.

Devrim niteliğindeki atılım, 2010 yılında Derek Rossi adlı Kanadalı bir bilim adamı tarafından tamamen tesadüfen gerçekleşti. Artık emekli olan Harvard profesörü, National Post'a verdiği bir röportajda, tüm biyolojik yaşam formlarından bahsetmeye gerek kalmadan, insan vücudundaki hücre gelişimi için genetik talimatları taşıyan molekülleri "yeniden programlamanın" bir yolunu bulduğunu iddia etti.

Bu moleküller 'haberci ribonükleik asit' veya mRNA olarak adlandırılır ve yeni keşfedilen, biyolojik bir organizma içinde herhangi bir hücreyi üretmek için bu talimatları yeniden yazma becerisi, henüz kimse gerçekten fark etmemiş olsa bile, Batı tıbbının ve biliminin gidişatını kökten değiştirmiştir. Rossi'nin kendisinin de belirttiği gibi: "Buradaki asıl önemli keşif, artık mRNA'yı kullanabilmenizdi ve eğer onu hücrelere yerleştirirseniz, mRNA'nın hücrelerdeki herhangi bir proteini tanımlamasını sağlayabilirdiniz;  bu büyük bir şeydi."

Bu keşif o kadar büyüktü ki, Rossi, keşfinden yararlanmak için Flagship Pioneering özel sermaye şirketi ile kurduğu Moderna Inc.’ten ayrıldı, teknolojiyi kullanarak aşı geliştirmeye başlamak için federal para ödüllerinden neredeyse yarım milyar dolar çekmişti. Artık hisselerinin ötesinde Moderna ile bağlantısı olmayan Rossi, sadece "bir sonraki aşamada neler olacağını izliyor".

Uzaktan kontrol biyolojisi

Whitney Webb tarafından The Last American Vagabond’un Mayıs sayısındaki bir makalede bildirildiği üzere DARPA, Sağlık ve Hastalık Öngörü (PHD) programı aracılığıyla viral, üst solunum yolu patojenlerinin nasıl tanımlanacağını daha 2006 yılında araştırmaya başlayarak bu iş için Biyolojik Teknolojiler Enstitüsü’nü (BTO) kurmuştu. 2014 yılında DARPA'nın BTO'su, implante edilebilir nanoteknolojileri araştıran ve "hidrojel" in geliştirilmesini sağlayan "In Vivo Nanoplatforms" (IVN) programını başlattı.

Hidrojel, "başarılı olup FDA tarafından onaylandığı takdirde; glikoz, oksijen ve laktat seviyelerini ölçecek sensörlerin müşterilerin vücutlarına yerleştirilebileceğini" mucidinin iftiharla söylediği bir nanoteknolojidir. Bu kontakt lens benzeri malzeme, 5G gibi kablosuz bir ağ üzerinden ışık tabanlı dijital sinyalleri iletebileceği özel bir enjektörün cilt altına yerleştirilmesini gerektirir.

Rice Üniversitesi Houston BRC laboratuvarında akciğeri taklit eden bir hava kesesinin 3D ile yazdırılmış hidrojel modeli 

Vücudun içine sıkıca yerleştirildikten sonra, bir olasılıklar kâbusu içine giren insan hücreleri, bu substrat yoluyla iletilen herhangi bir mRNA programının insafına kalır. Bu, belki de tam anlamıyla trans hümanizme doğru atılmış ilk gerçek adımdır; Google’dan Ray Kurzweil ve Eric Schmidt gibi pek çok güçlü ve nüfuzlu insan için revaçta olan ve savunucularının, teknoloji ve biyolojinin kaynaşmasını insan ilerlemesinin kaçınılmaz bir sonucu olarak gördüğü bir "felsefe".

Biyolojik süreçlerin uzaktan kontrol edilmesine izin veren ve biyolojik tepkilerimizin ve nihayetinde tüm varlığımızın potansiyel manipülasyonuna kapı açan bu teknolojiyi pazarlamak için yaratılan özel şirket, Profusa Inc adını taşıyor. Profusa’nın operasyonları, NIH ve DARPA tarafından milyonlarca dolarla finanse ediliyor. Mart 2020'de, COVID-19’un da dâhil olduğu viral solunum yolu hastalıklarının tespiti için enjekte edilebilir bir biyoçipi duyuran şirket, kalabalık COVID-19 pazarına sessizce girdi.

Tek mülkiyetli bağlı şirket

Temmuz ayında, Fauci'ye bağlı NIAID ve NIH tarafından finanse edilen, SARS-CoV-2'ye karşı bir mRNA Aşısı ile alakalı ön rapor, The New England Journal of Medicine'de yayınlandı. Raporda, çalışma için Moderna tarafından sağlanan mRNA-1273 aşısının, "tüm katılımcılarda uyarılmış anti-SARS-CoV-2 bağışıklık tepkilerini uyardığı ve deneme sınırlayıcı güvenlik endişeleri tespit edilmediği" ve "bu aşının daha da geliştirilmesinin" desteklendiği belirtiliyordu.

Bir ay önce, NIH, Aralık 2019'da imzalanan ve "mRNA koronavirüs aşı adaylarının her iki tarafça geliştirilip ortaklaşa sahiplenilmesini" şart koşan bir sözleşmeyi gerekçe göstererek, Moderna’nın mRNA COVID-19 aşısının ortak hissesini talep etmişti. Moderna, şirketin "geniş sahipli ve lisanslı bir fikri mülkiyete sahip olduğunu" ve "mRNA-1273 dâhil olmak üzere ürün adaylarının ticarileştirilmesini engelleyecek herhangi bir fikri mülkiyetten haberdar olmadığını" belirterek, federal hükümetin görüşüne itiraz ediyor.

NIH ve Moderna Inc. tarafından hazırlanan ve COVID-19 aşı çalışmasına katılacak gönüllülerin arandığını ifade eden bir poster.

Tek engel bir dağıtım sistemi. Moderna sistemi ayrı olarak geliştirildiğini iddia etmesine rağmen, DARPA tarafından finanse edilen ve 2021 başlarında Gıda ve İlaç İdaresi’nden hızlı izin alması beklenen, DNA'mızı kelimenin tam anlamıyla değiştirme kapasitesine sahip bir koronavirüs aşısı uygulamak için kullanılacak olan Profusa’nın ışık sensörü teknolojisi ile paralel olarak, federal hükümete bağlı DARPA tarafından geliştirilen hidrojel teknolojisinden önce bu sistemin FDA onayı alması pek mümkün değil. 

Buna ek olarak, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı (HHS) şu anda Moderna’nın patent başvurularını araştırmakta ve kanunların gerektirdiği şekilde COVID aşı adayı patent başvurularında "federal hükümet desteğini" ifşa etmediğini iddia etmektedir. Teknik özellikler, federal hükümetin mRNA-1273'te yüzde 100 hisseye sahip olmasıyla sonuçlanabilir.

Raul Diego, 17 Eylül 2020, MintPressNews

(Raul Diego, bir MintPress Haber Ekibi Yazarı, bağımsız foto muhabiri, araştırmacı, yazar ve belgesel film yapımcısıdır.)


Tamer Güner, 19.09.2020, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri


Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı