31 Ocak 2020 Cuma

SA8330/KY13-AO334: Duyarlılıkları Yüksek İnsanlar

"Bu tip insanlar, insanlık için bir zenginlik, bir meşâle gibidirler; ancak bu meşâle kendi içlerini yakıp, kavurur."


Her insanın farklı bir zihin yapısı vardır. Kendisiyle bütünleşen ve ‘kimlik’ haline dönüşen bu gerçeklik kişiye yön verir.

Kişiyi diğerlerinden ayıran özelliklerin başında zeka gelir. Zeki diye nitelendirdiğimiz ve birçok yönüyle toplumdaki kişilerden ayrılan insanlar, fiziken benzeşmiş olsalar da, iç dünyaları ile diğer insanlardan farklıdırlar.

Her hangi bir olgu karşısında, bu kişiler sıradan insanların hissedip düşündüklerinden daha farklı şeyler düşünüp, hissederler. Bunun nedeni muhtemelen aynı olayların farklı insanlar üzerinde bıraktığı etki gücüyle ilişkilidir.

Kişinin duyusu, algısı ne kadar açıksa, ne kadar ötelere uzanıyorsa kendisine yansıyan bir şey karşısında yaşadığı etki o derece güçlü olur. O nedenle, duyarlılıkları yüksek insanlar, sıradan insanlar kadar kolay mutlu olamazlar. Acının ve coşkunun onlardaki yansıması kat kat daha yüksek olur. Ve bu farklılık onların tatmin duygusunu sınırsızlaştırırken, duygu ve düşüncelerinin sınırlarını da genişletir.

Bu tip insanlar, insanlık için bir zenginlik, bir meşâle gibidirler; ancak bu meşâle kendi içlerini yakıp, kavurur.

'Cinnet hali' denilen bir hâl içinde dolaşan bu insanların yeryüzünde bulunmaları bizleri aldatmasın, onların ruhları hep başka alemlerdedir ve hep orayı gözlerler ve bir başka alem sürekli onları kendine çeker..


Adnan ONAY, 31.01.2020, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı