8 Ocak 2020 Çarşamba

SA8272/KY13-AO327: Bu Suikast Bizi Tedirgin Etmek Yerine Neden Sevindiriyor?

"Türkiye, ABD bölgeden elini, ayağını çekmediği, ülkeleri parçalamak, yeni haritalar çizmekten vazgeçmedikçe Türkiye ABD’nin attığı adımlara nasıl iyi niyetle bakabilir?"


Hâlâ, öldürülenin Kasım Süleymanî olması nedeniyle sevinenler var.

Bölgemizde yaşananlar; ABD, bölgeye girdiği ve müslümanları kendi emelleri doğrultusunda kullandığı için.. Bu suikast de ABD’nin yeni hedefleri için!

ABD’nin hangi bölge hedefi Türkiye’yi sorunlarla karşı karşıya bırakmadı, zora sokmadı?

ABD, İslam coğrafyasını bölüp, parçalamak için yaptıklarıyla Türkiye’yi sürekli köşeye sıkıştırdı..

Önce, İran Devrimi'yle birlikte, İran’la gerginlikleri başladı ve bizim İran’la ilişkilerimizin üzerine gitti. İran’a karşı Türkiye’yi kullanmak istedi, İran’la ticaretimiz, ikili ilişkimiz zora girdi.

Sonrasında sadece İran’ı değil, Türkiye’yi de tehdit edecek şekilde Saddam’a silah yığınağı yaptı. Saddam Irak’ıyla,Humeyni İran’ı nı sekiz yol savaştırdı.

Savaş nedeniyle, her iki komşu ülke güvenliğimizi, ticaretimizi, her şeyimizi zaafa uğrattı.

PKK, buralarda örgütlendi..

Sonrasında Saddam, halkına ve bilhassa Kürtlere zulmünü artırdı. Binlerce Kürt’ü kimyasalla öldürdü. Kürtler ülkemize sığındı. Türkiye göç dalgasıyla ciddi sorunlar yaşadı.

ABD, Irak’a müdahalelerde bulundu. Olan bizim ekonomimize oldu. Zaten İran’la limonu olan ilişkilere bir de Irak sorunu eklendi.

Bu arada Saddam da Türkiye’ye karşı tehditlerde bulunmaya başladı. Türkiye ile her an savaşa girecek duruma geldi.

Sonrasında ABD, Irak’ı işgale karar verdi. Türkiye’yi kullanmak istedi, istediği tam gerçekleşmeyince Türkiye’ye tavır koydu.

Irak’a girmesiyle de Türkiye hem göç dalgası, hem Saddam’la savaşa girme tehlikeleriyle karşı karşıya kaldı.

Saddam devrildi ve ortaya yeni dengeler çıktı. Federe Kürt devleti kuruldu. Türkiye’nin PKK sorunu da bölge istikrarsızlığı nedeniyle iyice tırmandı.

ABD’nin Bölgedeki dört ülkeyi bölerek büyük bir Kürt devleti/ikinci İsrail yaratma emeli açığa çıktı. PKK desteklendi ve İçerideki siyasal uzantıları özerklik için harekete geçti.

'Arap Baharı' hikayesiyle dostumuz Kaddafi’yi yok etti. Zaman zaman önemli ittifaklar geliştirdiğimiz Mısır’ı Sisi’ye teslim etti. Türkiye, Mısır’la ilişkisini kopardı. İki ülke düşman oldu.

Suud’u ve BAE’yi bölgeyi dizayn için kullandı. Zaman içinde bu iki ülkeyi Türkiye karşıtlığında konuşlandırdı.

Suriye’yi kaşıdı ve Esad’ın babasının yöntemlerine başvurması üzerine Türkiye gelişmelere kayıtsız kalamadı ve Suriye batağına saplanmamıza yol açıldı.

Dört milyon Suriyeli ülkemize göç etti. Her an savaşla karşı karşıya kaldık. 

Irak’ta üretilen IŞİD-DAEŞ Suriye’ye kaydırıldı. PKK onunla onunla mücadele eder konuma sokuldu. ABD, PKK’yı eğitip, silahlandırdı.

Türkiye’nin içine el atıldı. Hendekler kazıldı, ayaklanma başlatıldı. Arkalarında yabancı istihbarat, silahlarında Batı vardı. Bir yanda Kandil, bir yanda onun uzantısı YPG/PYD Türkiye terör kuşatması altına sokuldu.

Buna karşı duruş ise IŞİD-DAEŞ taraftarlığı olarak sunuldu.

IŞİD-DAEŞ ise onlarla yaptığımız mücadele karşısında Türkiye’yi hedef aldı, bombalar patlatıldı, masum vatandaşlarımız saldırı sonucu öldürüldü.

ABD, hedeflerini engelleyen Türkiye’deki iktidarı devirmek istedi. Bunun için başından beri kendi örgütü gibi kullandığı cemaati iktidarı yıkmakla görevlendirdi.

Bu görevi alan bu yapı Türkiye’nin iç ve dış düşmanlarının her türlüsüyle işbirliği yaptı.

Sonuç alamayınca darbeye kalkıştı. Yüzlerce insanı katletti, yaraladı. Milyarlarca zarar verdi ve hala zarar vermeyi sürdürüyor ve hala aktif olarak ülkeyi ABD’ye teslim edecek fırsat kolluyorlar.

Kısaca özetlediğim ve araya bir sürü daha ayrıntı ekleyebileceğim olaylar, ülkemiz yaşadığı ve yaşamakta olduğu bu sorunların temelinde ABD’nin bölgeyi yeniden dizaynı ve bu dizaynın içinde de Türkiye’nin bölünmesi, ülkenin ABD’nin peyki haline getirilmesi var.

Bu yaşananların tümü ABD’nin hedeflerine ulaşması aydına yapıldı ve hepsinde de Türkiye zora sokuldu, parçalanmakla karşı karşıya kaldı, ekonomisi zayıfladı, Eli ayağı bağlanmak istendi..

Şimdi  Kasım Süleymanî’nin öldürülmesiyle ABD kendisine yeni hedefler belirliyor. 

Şimdi soruyorum; 

Bu suikastin Türkiye’ye yararı ne?

Bu suikast bizi tedirgin etmek yerine neden sevindiriyor?

ABD bölgeden elini, ayağını çekmediği sürece, ülkeleri parçalamaktan, yeni haritalar çizmekten vazgeçmedikçe Türkiye ABD’nin attığı adımlara nasıl iyi niyetle bakabilir?



Adnan ONAY, 08.01.2020, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı