19 Haziran 2019 Çarşamba

SA7764/KY13-AO265: Ak Parti İstanbul'da Neden Zorlanıyor?

"Eğer toplumun genel beklentilerinin İstanbul seçimlerine etkisi görülemiyorsa, inanın İstanbul’a ne kadar hizmet yaparsanız yapın bir süre sonra İstanbul seçmenin İzmir seçmeni haline dönüşmesini engelleyemezsiniz!"


İstanbul’da yaşayanlar, İstanbul’un eski haliyle yeni halini karşılaştırdığında inanılmaz değişimler yaşandığını görüyorlar, biliyorlar. Yıllardır İstanbul’a ayak basmamış İstanbullular memleketlerine geldiklerinde yaşanan gelişmeler karşısında büyük şaşkınlık yaşıyorlar.

Sadece Haliç’in yeni hali dahi değişimi anlatmaya yeterli. Susuz, hava kirliliğinden ölümlerin yaşandığı, pis kokular nedeniyle sahillerinden geçilmeyen İstanbul şimdi pırıl pırıl..

Metrolar, yeni yollar, köprüler, Avrasya, Marmaray, Dünya'nın en büyük ve en güzel havalimanlarından biri olan yeni İstanbul Havalimanı gibi şeyler ise İstanbul’da nereden nereye gelindiğini görenler için gerçekten alkışlanacak gelişmeler.

Böylesi bir tabloya rağmen, İstanbul’a belediye başkan adayı olarak, bakanlık, başbakanlık yapmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakınındaki isim olan Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı aday gösteren Ak Parti nasıl oluyor da, siyasi geçmişi sadece bir ilçe belediye başkanlığı olan yeni yetme bir siyasetçi karşısında bu derece zorlanıyor?

Ak Parti'nin kendine sorması gereken asıl soru budur...

Evet, seçim İstanbul seçimidir ama İstanbul birçok devletten daha büyük, Türkiye mozaiği bir metropol olduğu için bu seçim sadece İstanbul halkıyla sınırlı bir seçim değildir. İstanbul seçimi Türkiye’nin nabzını ortaya koyma açısından önemli bir ölçüdür.

Ak Parti, İstanbul’a büyük yatırımlar ve hizmetler yapmış olmasına rağmen yurdun dört bir yanında yaşayan ve İstanbul’dakilerle akrabalık bağı olan vatandaşlar Ak Parti'ye karşı tepkisel bir direnç içine girmişlerdir. Yaşanan çeşitli sorunlar, adam kayırmalar, yargıdaki tarafgir tutumlar, adalet zaafiyeti, ekonomik sorunların yükselmesi, siyasi iradenin halkın haklı taleplerine kulak tıkayışı, parti içi tasfiyeler vs gibi konular tepkilerin yükselmesine ve kararlı bir karşı duruş oluşturmaktadır..

Bazı şehir halkı iktidarın İstanbul için çalıştığını, kendi şehirlerinin ihmal edildiğini öne sürerek bu durumu dahi bir tepki nedeni haline getirmektedir.

Yani genel tabloda yaşanan olumsuz gelişmeler İstanbul seçmenini etkilemekte, İstanbul seçmeni İstanbul’a yapılan hizmetlerden ziyade bu atmosferden etkilenmekte, bu etkileniş nedeniyle Ak Parti karşıtı adaya yönelmektedir.

O nedenle başından beri söylediğim gibi iktidar, Türkiye genelini etkileyecek bazı olumlu adımlar atmadan bu kilitlenmeyi çözemez.

Vatandaşların birçok haklı beklentisi ve olup bitenlere karşı haklı tepkileri vardır.

23 Haziran öncesi hiç olmazsa bazı beklentileri karşılayacak kimi düzenlemeler yapılmalıydı, yapılmalı.

Eğer toplumun genel beklentilerinin İstanbul seçimlerine etkisi görülemiyorsa, inanın İstanbul’a ne kadar hizmet yaparsanız yapın bir süre sonra İstanbul seçmenin İzmir seçmeni haline dönüşmesini engelleyemezsiniz!




Adnan ONAY, 19.06.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı