18 Ekim 2018 Perşembe

SA6991/KY13-AO206: 'Devlet Baba' Yaklaşımı Korunmalı

"Bir toplumun iş yapma, atılım içinde bulunma duygusunu köreltirseniz o toplum cansız bir hâle gelir. İnşallah bu konuda acilen tedbirler alınır."


Bir ülkede, hakimler, savcılar, kamu görevlisi yöneticiler, bürokratlar devleti koruma görüntüsüyle, binbir güçlükle, zor şartlar altında ticaret yapıp hem aile efradının rızkını temin edip hem istihdam sağlayarak insanlara iş verenlere hem de ülkeye gelir kazandıranlara yardımcı olmak ve yaşanan kimi sorunlara titizlikle eğilmek yerine, adeta onlara ceza vermek, sorun çıkarmak için uğraşıyorsa o ülkede kimse ticaret yapmak ve iş kurmak istemez. Ticaret erbabına sahip çıkılmayan bir ülkede de iktisadi gelişme olmaz, ticari hayat yoğun bakıma girer,sonunda ülke işsizler ordusuna dönüşür.

Maalesef son yıllarda ülkemizde ticaret erbabının yaşadıklarına bakıldığında sanki karanlık bir el ülkeyi çoraklaştırmak için özel gayret sarf ediyor.

Eğer yanlışlıkla bir devlet kurumuyla, bir devlet yetkilisiyle sorun yaşıyorsanız ve bir şekliyle onlarla karşı karşıya kalmışsanız biliniz ki muhtemelen kaybeden siz olacaksınız.

Oysa; bizim toplumumuzda bir zamanlar insanlar birbirlerine yardımcı olmayı, onları içine düştükleri sorunlardan kurtarmak için çalışmayı, onları yeniden iyi bir duruma getirmeyi bir insanlık görevi addederdi ve devleti de koruyucu bir baba bilirlerdi. Devlet hepimizin gözünde “Devlet Baba” idi..

Elbet hâlâ devlet kademelerinde bulunup vatandaşına, tüccarına bir baba gibi yaklaşanlar var. Hâlâ insanların önünü kapatmak için değil, insanların önünü açmak için canla başla çalışanların olduğunu söylemezsek haksızlık etmiş oluruz..

Ancak kötülük öyle sinsi bir şekilde -üstelik vatan- millet adına- yayılıyor ki, bu zihniyetin gitgide oldukça tehlikeli bir hâle gelmesi kaçınılmaz..

Eğer bunun önünü almak için iktidar, bürokrasiyi, yargıyı, kamu kurumlarının yetkililerini vatandaşın hakkının öncelikle korunması ve ticaret erbabına destek olunması yönünde uyarmaz, bu yönde telkinlerde, tavsiyelerde bulunmazsa korkarım bu zihniyet bu ülkede büyük yaralar açacak..

Bugün kime dokunuyorsan yaşadığı bir haksızlığı dile getiriyor, hakkına sahip çıkacak adil ve şefkatli bir el bulamıyorsa, bu tablo elbet büyük bir fecaatin habercisidir... 

Maalesef öyle örnekler var ki; sayfalarca yazsanız bitmez. Bir medya mensubu olarak gerek kendi yaşadıklarımız, gerekse bizlere aksettirilen sorunlara bakıldığında karamsar bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu kolayca anlamak mümkün.. 

Bir toplumun iş yapma, atılım içinde bulunma duygusunu köreltirseniz o toplum cansız bir hâle gelir. İnşallah bu konuda acilen tedbirler alınır; 'Baba' diye bildiğimiz devlet bu ülkeye katma değer katanlara yardımcı olmanın bir ibadet olduğunu yargısına, amirine, memuruna belletir.



Adnan ONAY, 18.10.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri







Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı