21 Haziran 2018 Perşembe

SA6353/KY13-AO181: MHP'den Kopup İP'e Geçen Milliyetçileri Anlamak

Şimdi, Bahçeli MHP'sini eleştirip, Akşener'le birlikte hareket için yola çıkan bir çok milliyetçi ve ülkücü bir tercihin eşiğinde ve bir çokları kendine şu soruyu soruyor;
"Ben İP'e neden oy vereyim, bu partiyi desteklemenin ülkücülüğe ve milliyetçiliğe yararı ne olabilir?"


Meral Akşener ve onunla birlikte hareket eden bazı eski MHP milletvekilleri MHP'nin ülkücülük ilkelerinden ayrıldığını öne sürmüş, "gerçek ülkücülük" adına Bahçeli'yi devirip, yönetimi ele almak istemişti. Bunu gerçekleştirmenin yolu ise olağanüstü kongreden geçtiği için yurdun dört bir yanında harekete geçerek delegelerden imzalar alınmış, delegelerin bir çoğu bu nedenle Ankara'da toplanılmıştı..

Bu süreç içerisinde Akşener ve ekibiyle birlikte hareket edenlere destek verenlerin içerisinde ülkücü mücadeleden tanıdığımız, bu işin çilesini çekmiş olan önemli isimler de vardı. Bunların hemen hepsinin söylemi aynıydı; "MHP ülkücülükten sapmıştı , bu kutlu davaya, ülkücülük ideolojisine sahip çıkmak ve o nedenle de Bahçeli ve ekibini devirmek gerekiyordu.."

Süreci hepimiz biliyoruz.. Tekrara gerek yok...

Akşener ve ekibi Bahçeli ve ekibini devirmeyi, MHP'yi ele geçirmeyi başaramadı.. Çeşitli tartışmalar yaşandı.

MHP içerisinde,Akşener'in bu operasyonunun Pensilvanya merkezli olduğunu ileri sürenler oldu. Hatta bunu şu an Akşener'in en yakın isimlerinden olan Koray Aydın açıkça dile getirdi.

Bu tartışmalar ışığında yaşanan gelişmelerin ardından Akşener ve ekibinin ayrı bir parti kuracak olmaları netleşmeye başladı.

Gerek MHP'de değişim için imza verip, her tür organizasyona destek veren delegeler ve gerekse kamuoyu Akşener'in "gerçek ülkücülük" diye tanımladıkları doğrultuda bir parti kuracağını ve o nedenle bu partinin kısa sürede MHP'den büyük bir kopuşun başlanmasına yol açacağını, MHP'yi çökerteceğini düşünüyordu.

Bu arada, Akşener ve arkadaşlarını Pensilvanya'dan emir almakla suçlayan Koray Aydın'ın hangi tarafta yer alacağı da merak ediliyordu..

Tarafını ilk açıklayanlardan biri Koray Aydın oldu ve Akşener'le birlikte hareket edeceğini belirtti. 
Bu açıklama kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Akşener'in partisinin kurucu kadrosu netleşmeye başlayınca ise ülkücü çevreler adeta şok yaşadı..

Ülkücüler'in yıllarca karşı karşıya olduğu bir parti olan CHP'den Aytun Çıray ve HDP'ye yakın isimlerden, Ermeni vatandaşlarımıza kadar bir çok değişik isim partinin kurucu kadroları arasında yer alıyordu.

Bu tablodan okunan şey; "Gerçek ülkücülük" adına yola çıkan Akşener, tümüyle AK Parti ve onunla birlikte hareket eden MHP karşıtlarının odaklandığı bir parti kurmuştu..

Durum böyle olunca; Akşener, bu partiyi ülkücülerin partisi olarak tanımlayabilecek hiçbir şeyi olmadığı için de İP'le ilgili ideolojik tanımlamalar yapmaktan kaçınıyordu.

Bu tablonun üzerine bir de; Halaçoğlu gibi önemli isimlerin dahi 24 Haziran seçimleri için listelere koyulmaması, bir çok ülkücü ismi listelerden elenmesi eklenince Akşener'le yola çıkan bir çok milliyetçi, ülkücü yeniden MHP'ye döndü veya kandırıldıklarını düşünerek sessiz sessiz köşelerine çekildi.

Şimdi, Bahçeli MHP'sini eleştirip, Akşener'le birlikte hareket için yola çıkan bir çok milliyetçi ve ülkücü bir tercihin eşiğinde ve bir çokları kendine şu soruyu soruyor;

"Ben İP'e neden oy vereyim, bu partiyi desteklemenin ülkücülüğe ve milliyetçiliğe yararı ne olabilir?"



Adnan ONAY, 21.06.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı