20 Mayıs 2018 Pazar

SA6170/KY1-CÇ498: Nefretin Tedavisi Yoktur

"Bırakın kendi nefretlerinde boğulsunlar.."


Nefretinizde boğuluyorsunuz.. boğulmaktasınız.. boğulacaksınız!

Teksaslı bir beyaz bir zenciden, bir neo nazi bir Türk'ten, bir siyonist bir Filistinli'den niçin nefret ediyorsa siz de okul koridorlarında başı örtülü bir öğretmenin oluşundan, hastanede başı örtülü bir doktor ve hemşire oluşundan, adliye saraylarında başı örtülü bir hakim ve avukat oluşundan, ana dilinde tv. kanalı olması yüzünden nefret yüklüsünüz.. siz sizden olmayanlardan nefret ediyorsunuz.. 

Sesinizin yankısı olmayanlardan.. nefretinizin tek gerekçesi benim varlığım.. varlığımdan, kendim olarak var olmamdan, sizden farklı olarak var olup bir zamanlar sadece sana ait olan yerlerde (bir zamanlar zenciler için ayrı tuvalet, ayrı lokanta, ayrı otobüsler vardı) kendim olarak var olmamı sağlayandan ve varolanlardan ötürü nefret yüklüsün..

Varlığım sana nefret yüklüyor.. soluk alışımdan ötürü nefret ediyorsun.. gözünün önünde oluşumdan nefret ediyorsun.. varlığıma tahammül edemiyorsun.. hepsi bu!

Nefretinin kökeninde yalnızca bu var.. senin gölgen, senin sesinin yankısı olmadığım için.. olmayacağım için.. kendim olarak soluk alacağım için, senini gibi düşünmeyenlerin algılamayanların da var olduğunu sana gösterdiğim için nefret kesildin.. nefretinde boğuluyorsun.. boğulmaktasın.. boğulacaksın!

***

Nefretle mücadelenin yolu yoktur.. alet olup körüklemeyin.. karşılık vermeyin.. gerçi bu haliniz nefret sahibini daha bir çıldırtacaktır, nefretini daha bir keskinleştirecektir.. bırakın kendi nefretlerinde boğulsunlar..

Nefretin tedavisi yoktur..




Cemal Çalık, 20.05.2018,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı