25 Ocak 2017 Çarşamba

SA3899/KY43-BRŞ19: Referandum Ölçütü

 "Her kim, "öteki" için, insanlık onuruna yakışmayan saldırılarda bulunacak olursa, onun bu ülkenin geleceğine kast etmiş olduğu hükmüne varacağım."


Keşke bu referandum sürecini;

- "Evet diyorum çünkü..."
- "Hayır diyorum çünkü..." diye geçirsek sadece.

Hem taraflar birbirinin argümanlarını anlar ve dinler hem son ana kadar muhasebesini yapar hem de seçimden sonrasına taşınacak kırgınlıklar, kızgınlıklar olmaz.

Bari bu sefer hep bir ağızdan "Bizler, bu topraklar üzerinde yaşayanlar, asla bir daha birbirimizi yok saymayacak ve her ne olursa olsun birbirimizle barış içerisinde yaşayacağız" diyebilsek.

Ankara kulislerinden ilginç haberler geliyor. Yok efendim Nisan'da ortalık karışacak, iç savaş olacak, asker darbe için hazırlanıyor filan diye.

Eğer bir kez daha böyle bir şeye izin verirsek, yazıklar olsun bize.

İncitmeden, kırmadan, aşağılamadan ya da hakaret etmeden, birbirimize saygı göstererek yaşamalıyız bu süreci. Ve çok ama çok dikkatli olmalıyız.

Bu yüzden, her kim, "öteki" için, insanlık onuruna yakışmayan saldırılarda bulunacak olursa, onun bu ülkenin geleceğine kast etmiş olduğu hükmüne varacağım. Sorumsuz olduğunu düşüneceğim. Ve eğer bunu ben yapacak olursam, nazikçe (ölçütüm bu!) bana sorumsuzca hareket ettiğimin hatırlatılmasını rica ediyorum.

Hayırlı sabahlar dilerim. N'olur, güzel günlere uyanalım..



Birsen Şöhret, 25.01.2016, Sonsuz Ark, Konu Yazar, Eksiğiyle Gediğiyle Bu Kadar

Seçkin Deniz Twitter Akışı