22 Ocak 2017 Pazar

SA3892/KY13-AO105: Referandum'dan Önce İhtilaf Hesapları

"Sistemli olup olmadığını bilmiyorum, ama MHP tabanından sonra Ak Parti tabanı da bu konuda sinyal veriyor."


Ak Parti ve MHP'nin mutabakatıyla halka sunulacak değişikliğe "Hayır" çıkarabilmenin tek yolu bunların taraftarlarını ihtilafa düşürmektir. Bunun en kestirme yolu her iki partiyi de bölerek yeni partiler türetmektir. Bu başarılamazsa da ortalığa ihtilaflar yaymaktır. Şimdiden bunlar yapılmaya başlandı.


Sistemli olup olmadığını bilmiyorum, ama MHP tabanından sonra Ak Parti tabanı da bu konuda sinyal veriyor. Bu konuda sistemli çalışanlar kullanışlı aptalları da tartışmaların içerisine çekerek ihtilafları, iç kavgaları büyütmek istiyorlar. Ak Parti'de genel başkan değişiminden rahatsız olan bir grup alttan alta "Evet"e karşı tepkiler geliştiriyor. Bunu doğal hale getirme çabası var.


Bu çevreler bu mecralarda çok sayıda sahte hesapla fitneler üreterek iç çatışmaları büyütmek ve böylece değişime engel olma hesabında.

Öyle tahmin ediyorum ki bunların organizatörleri kriptolar ve bunlar kendilerine dokunulma endişesine karşı güç gösteriyorlar...


ANDY-AR Faruk Acar'a göre şu an Evet: %44, Hayır: %42.. Gerisi Kararsız. Yani sonucu Ak Parti ve MHP içindeki kırılgan kitle belirleyecek. O nedenle bu iki partinin tabanında gedikler açmak ve ihtilafları büyüterek taraftarlarını 'Evet' ten uzaklaştırma hesapları güdülmekte...


Ak Parti ve MHP ihtilaf üretme merkezlerini kontrol altına almak için onları itme yerine onlarla yakın temas kurmalı. Cumhurbaşkanı toplantılar düzenlemeli. 

İhtilaf odaklarını markaja alıp ikna etmek/ etkisizleştirmek yerine itmek, onların tabana sirayetlerini kolaylaştırır.

Bu tuzağa düşmemeli.. Türkiye uzun süredir bağımsız/var olma kavgası veriyor. Bu kavgayı kazanmak için bulunduğumuz çemberi büyütmek, genişletmek zorundayız. Sadece hainler ve satılmışları çember dışında bırakacak şekilde olgun bir yaklaşımla birbirimizi iknaya çalışmalı, cephemizi büyütmeliyiz. 

Unutmayalım; her tür teröre meydan okuyan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir süre önce başka partidendi. Bugün en fedakar kişilerden. 

Darbeye göğüs gerenlerin şehit, gazi olanların tümü  de Ak Partili değildi.

Ülke beka sorunuyla karşı karşıya. Birlik, dirlik olmalı..

"Karınca, kendi çıkarında açıkgöz bir yaratıktır, ama meyveliklerle çiçek bahçeleri için büyük bir yıkımdır. Kendi çıkarlarına çok düşkün kimseler de toplum için böyle zararlıdır.  Sevgini kendi benliğinle toplum arasında dengeli bir biçimde paylaştır, kendi çıkarımı gözeteyim derken başkalarına, özellikle kralınla ülkene kötülük etme." (Bacon, Denemeler, S.94)



Adnan ONAY, 22.01.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar

Seçkin Deniz Twitter Akışı