18 Aralık 2016 Pazar

SA3769/KY13-AO100: Terör Tehdidi'ne Karşı Ön Tedbirler

"Allah mazlumların tek güvencesi olan devletimizi ve Aziz milletimizi korusun.."


Türkiye yıllardır çok yönlü terörün hedefi. Teröristler Türkiye'yi istikrarsız hale getirmek için öncelikli olarak halkı ve ülkeyi koruyan güvenlik güçlerini hedef alıyorlar. Sadece güneydoğu değil, öncelikli olarak nüfus yoğunluğu olan şehirler olmak üzere tüm şehirlerimizde polis ve askerimiz hainlerin tehdidi altında ve hep aynı tür saldırılarla karşılaşıyoruz.


Buna rağmen hâlâ polis ve askerimizi korumada yetersiz kalıyor ve gerekli önlemleri alamıyoruz. Oysa bu konularda gerekli tedbirleri alabilsek bu gibi saldırıları önleyebiliriz. Sadece sıradan önlemler ve dikkatli davranmamız halinde bile teröristler amaçlarına ulaşamazlar.


Artık kabul etmeliyiz ki, topyekün bir saldırı karşısındayız ve o nedenle bundan sonra da bombalar durmayacak, teröristlerin hainlikleri sürecektir.

O nedenle; öncelikli olarak askerin ve polisin canlı bomba, bomba ve suikast gibi terör eylemlerinin kurbanı olmaması için (en azından) toplu terhis, izin, toplu ulaşım gibi durumlarda etrafının yalnız bırakılmaması, gerekli ön tedbirlerin alınması gerekli.


Eğer, Kayseri'de askerlerimizin bulunduğu otobüs bir başka güvenlik aracınca takip edilseydi bu saldırı önlenebilirdi. Ancak maalesef bir çok kez "Bugüne kadar bir şey olmamış, bundan sonra da olmaz" yaklaşımı içindeyiz.


Oysa, düşman dünden daha tehlikeli halde.. Zira dinli/dinsiz ne kadar vatan haini varsa el ele vermiş durumda. Artık bunu görmeli ve çok daha dikkatli olmak durumdayız..


Bizlere düşen her tür kışkırtmadan uzak durmak, milliyeti, inancı ne olursa olsun birbirimizle kaynaşmak ve dayanışma içinde olmaktır. Eğer bizler birlik olursak, düşmanlarımız/hainler ne yaparsa yapsın istedikleri kaotik ortamı yakalayamazlar. Yaşayacağımız bütün şiddet sarmalına rağmen onların üstesinden gelinir. Yeter ki birlik olalım ve sistemi güçlendirebilelim. 

Önümüzde hayati önemde referandum sınavı var ve o ana kadar çok sağ duyulu olmaya ihtiyaç var. Sonrası İnşallah güzel günler olacak..

Allah mazlumların tek güvencesi olan devletimizi ve Aziz milletimizi korusun..





Adnan ONAY, 18.12.2016, Sonsuz Ark, Konuk Yazar

Seçkin Deniz Twitter Akışı