22 Nisan 2016 Cuma

SA2788/KY13-AO65: Ergenekon ve Paralel Yapı Darbe Sarmalı'nda İşin Özü

"Ergenekon Yargılama Süreci, içinde "Ak Parti ve Paralelci sevmez" darbecilerin de bulunduğu kurgusal bir yapının asıl darbeci Paralel Yapı tarafından tasfiye sürecidir..."


Yargıtay, "Ergenekon örgütü diye bir örgüt yok!" demiş diye, "Bu ülkede darbeye teşebbüs edecek kimse yok!" diyebilene şaşmak gerek! Eğer bir sistem halkın seçtiğini alaşağı edebilecek bir yapılanmaya el veriyorsa o ülkede akla gelen en karanlık şeyler vuku bulabilir. Bu ülkede asker periyodik darbelere imza atmış, başbakanların, bakanların asılmasına, binlerce insanın geleceğinin kararmasına yol açmıştır. 

Bir darbe yapılanmasının ortaya çıkarılması zordur, ancak bu durum onun olmama ihtimaline delalet etmez. Bu ülkede darbe hep gündemdedir. Ve hala "Darbe ihtimali yok" diyemiyorsak ülkemizde etkili konumda dışa bağlı kirli yapıların varlığındandır. 

28 Şubat "Geliyorum" diyen bir darbeydi. Şimdi bugün bazı kesimler '28 Şubat'ın organize bir iş olmadığını' iddia ediyorlar diye arkadaki organizasyonu görmeyecek miyiz? Daha dün, 2013'te "Gezi" de bir darbe fitili değil miydi? Bunu organize edenlerin TSK uzantıları yok diyebilir miyiz?  

İsmini nasıl koyarsanız koyun; Darbe bu ülkenin yakın tarihinin gerçeğiydi. Bu gerçeği gizleyerek değil açığa çıkararak demokratikleşiriz. Türkiye benzeri ülkelerde darbeler toplumsal ayaklar üzerinde oluşur. Önce halkta taban oluşturulur sonra "Kurtarıcılar" gelir. Halkta taban oluşturmak için önceden oluşturulan sivil yapılar gerekli zemini hazırlarlar. Sonra asker buyur edilir. 

O nedenle, darbeyi sadece askere yüklemek hatadır. Darbeci yapı sisteme yerleştirilmiş bir yapıdır. Bazen darbeye karşı bile görünürler.  Türkiye'nin darbeci yapısı (garip görünebilir ama) paralel yapıyla özdeşleşmiş bir yapıdır. 

Yani 'Darbeciler', 'Darbeci' aramıştır. 'Gerçek Darbeciler', önlerine çıkabilecek olanları temizlemek için darbeci bir yapı kurgulamış ve bu yapıyı tasfiye etmeye çalışmıştır. Bunların içerisinde, Paralel Yapı'ya uzak 'Gerçek Darbeci Ekip' de vardır. Ve ABD, 'Paralel Yapı' eliyle bunların tasfiyesine izin vermiştir.

İşin özü şu; asıl darbeci güç olarak hazırlanan Paralel Yapı, içinde 'Paralelci Karşıtı Darbeciler'in de olduğu bir gruptan bir kurgu üretmiş. bu kurguya dayalı olarak önüne çıkabilecekleri, çatışabilecekleri kim varsa onları tasfiyeye çalışmıştır. Bunda da başarılı olmuştur.

Ergenekon Yargılama Süreci, içinde "Ak Parti ve Paralelci sevmez" darbecilerin de bulunduğu kurgusal bir yapının asıl darbeci Paralel Yapı tarafından tasfiye sürecidir...

Adnan ONAY, 22.04.2016, Sonsuz Ark, Konuk Yazar




Seçkin Deniz Twitter Akışı